Hopp til innhold
Jordbærkake i flere lag

Nakenkake kaller Lise Finckenhagen denne kaken, fordi den viser fram lagene med kakebunn og ikke har masse krem og pynt som skal skjule hvordan jordbærkaken er bygget opp.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Jordbærkake i flere lag

Det blir jordbærfest når Lise Finckenhagen lager lagkake med jordbær og krem. Her er oppskriften på kakebunnen du kan dele i to eller tre.

Slik gjør du

Kaken bakes i rund form, 18-20 cm i diameter. Kle formen med bakepapir.

Pisk egg, sukker og vaniljesukker til eggedosis. Smelt smøret, og tilsett fløten. Sikt sammen mel og bakepulver. Rør smør og mel vekselsvis inn i eggedosisen. Hell røren over i formen, og stek kaken ved 170 grader i ca. 40 minutter. Avkjøl kaken i cirka ti minutter i formen og så videre på rist.

Pistasjkrokan

Smelt sukkeret til gyllen karamell i en liten stekepanne. Trekk pannen vekk fra varmen, og rør straks inn nøttene. Når alle nøttene er dekket av karamell heller du de utover et stekebrett med bakepapir. Prøv å dra nøttene fra hverandre med to gafler slik at ikke alt ender i en stor klump. La nøttene bli helt avkjølte før du hakker opp krokanen med en grov kniv. En taggete brødkniv egner seg godt til denne jobben.

Montering

Del kaken i tre jevne lag. Pisk fløten til myk krem. Rens og del jordbærene i skiver eller båter.

Legg en bunn på et kakefat. Dryss over jordbær, og bre over et tykt lag med pisket krem. Legg på neste kakebunn, jordbær og krem. Avslutt med den siste bunnen, bre over et jevnt lag krem og topp med jordbær. La kaken være helt «naken» på sidene eller glatt den litt til. Dryss over pistasjkrokan og server.

Tips

Vil du ha en høyere kake kan du lage to bunner for så å dele hver bunn i to lag.

Kilde: Lise Finckenhagen i «Jacobsen» på NRK P1+