Klassisk bløtkake med hvite roser

Bløtkake med multekrem og hvite roser.

Foto: Maria Lokna / NRK

Klassisk bløtkake med hvite roser

Kakekrigen-vinner Silja Kristianne Uteng deler sin variant av bløtkaken.

Slik gjør du

Sukkerbrød

Egg og sukker piskes til eggedosis. Dette tar ca. 10 minutter. Pisker du for lite blir det ikke nok luft i røra og du kan oppleve at kaken faller sammen i midten.

Sikt mel og bakepulver minst 3 ganger. Dette gjør at luftpartiklene samler seg rundt melet og du vil kunne få en luftig sukkerbunn.

Vend inn det tørre og hell i smurte former.

Stek på 175 grader midt i ovnen i 30–40 minutter. Ikke åpne døren før du må, stol på steketiden. La sukkerbunnene avkjøle seg i ovnen, ikke ta dem ut. Dette vil forhindre at de ikke faller sammen.

Multekrem

Pisk kremfløte og sukker til krem. Vend inn multebær.

Pisk resten av kremfløten.

Montering og dekor

Ha multekrem mellom bunnene og trekk med krem. Bruk gjerne en sprøytepose for å dandere med krem. Surr plastfolie rundt rosene og stikk de ned i kaken i midten på kaka.

Kilde: Silje Kristianne Uteng i «Gratulerer med dagen!», NRK1