Italiensk julekake

Saftig julekake, fargerik og fristende.

Foto: Charles Birchmore / BBC

Italiensk julekake

Det kan virke som om denne kaken har mange steg. Men ikke bli skremt, den er enkel å lage. Den trenger verken steking eller tekniske ferdigheter, det er montering det handler om.

Slik gjør du

Del panettonen i 1 centimeter tykke skiver. Legg omtrent en tredel av skivene i bunnen av en springform med 23 centimeter diameter. Pass på at skivene fyller hele bunnen. Panettone er myk og formbar, så det bør ikke være vanskelig å dekke formen, bare riv opp noen av skivene om nødvendig. Dynk laget med to spiseskjeer Tuaka-likør.

Start på fyllet ved å vispe egg og sukker til det er luftig. Tilsett mascarpone og kremfløte, og visp forsiktig. Tilsett Marsala gradvis, og fortsett å vispe til blandingen er tykkere. Ta omtrent 250 milliliter (en stor kopp) over i en liten boks. Ta plast over og sett den i kjøleskapet. Denne kremen skal du smøre over og rundt kaken like før du serverer den. Ser den bløt ut, frykt ikke. Kremen vil stivne i kjøleskapet.

Smuldre de kandiserte kastanjene i kremen. Tilsett 100 gram sjokolade i små biter og 75 gram hakkede pistasjnøtter. Bland alt sammen med en tresleiv.

Ha halvparten av kremfyllet over panettonebunnen. Bruk en tredel av panettonen til å lage et nytt lag over kremen. Pass på at alt er dekket, slik at det ikke kan renne krem gjennom. Dynk panettonelaget med to spiseskjeer Tuaka-likør. Hell over resten av kremfyllet, og bruk siste tredel av panettonen til å lage et siste kakelag. Dynk også dette med likør. Ta plastfolie over kaken, press gjerne litt forsiktig ned og sett den i kjøleskapet. La kaken stå i kjøleskap over natten eller opp til to døgn.

Når du vil servere kaken, tar du den ut av kjøleskapet. Ta av formen og sett den på et kakefat. Ikke prøv å fjerne bunnen på kakeformen, da kan kaken falle fra hverandre. Smør over resten av kremen som du har spart.

Dryss over frø fra granateple, sjokoladebiter og hakkede pistasjnøtter til pynt.

Kilde: Oppskrift fra Nigella Lawson