Laster innhold, vennligst vent..
Serinakaker

Serinakaker er en kaketype mange må ha i kakeboksen til jul.

Serinakaker

Serinakaker er tradisjonelle julekaker. Finn fram ingrediensene, gaffel til å trykke dem flate, perlesukker og hakkede mandler til pynt, så er du klar.

Slik gjør du

Denne oppskriften er nok til omtrent 40 kjeks. Sett stekeovnen på 200 grader. Bruker du varmluft kan du justere ned steketiden noe.

Kjør smør, hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og sukker til en smuldrete masse i en kjøkkenmaskin. Tilsett egg og eggeplomme og kjør det hele raskt sammen.

Hell deigen ut på benken og kna den raskt sammen. Del den opp i to-tre deler og rull dem ut til lange pølser.

Skjær pølsene i like store biter og trill kuler av disse. Sett kulene på en stekeplate kledd med bakepapir.

Dypp en gaffel i hvetemel og trykk kakene litt ned. Dypp gaffelen på nytt når den begynner å klistre seg fast til kakene. Pensle serinakakene med eggehvite og dryss perlesukker og hakkede mandler over.

Stek kakene midt i ovnen i cirka 10 -12 minutter til de er lett gylne. Avkjøl på rist og oppbevar de i en tett beholder.

Tips

Dersom deigen blir for varm kan den bli vanskelig å jobbe med. Bruk litt mel eller la den hvile i kjøleskapet før du fortsetter. Deigen kan også lages en dag eller to i forveien. Pakk den godt inn og la den ligge i kjøleskapet til du er klar.

Kilde: Miriam Østvik Jenssen