Sirupsnippar

Sirupssnipper får fint mønster hvis du ruller med et riflet, lite jern over deigen. Hvis du ikke har, er det lov til å bruke en kniv.

Foto: Ahmad Dean / NRK

Sirupssnipper

– Her i huset kaller vi også sirupssnippene for sirupssnupper. Det var det husets lille snuppe kalte dem da hun var lita, sier matblogger Marit Røttingsnes Westlie.

Slik gjør du

Oppskriften er lånt fra Marit Røttingsnes Westlies blogg, frutimian.no.

Smelt smør i en stor kasserolle og tilsett sirupen. Varm den opp også slik at den blir helt rennende. Ha i resten av ingrediensene, unntatt mandlene og rør alt godt sammen. Pakk deigen inn i plastfolie og legg i kjøleskapet over natta.

Skåld mandlene. Det gjør du ved å helle kokende vann over mandlene og la dem ligge der i 4–5 minutter til du kjenner at skallet løsner. Hell ut vannet og fjern skallet. Del mandlene i to og la dem tørke.

Dryss et tynt lag med hvetemel på bakebordet og kjevl ut deigen tynt. Ta litt av deigen om gangen. Bruk linjal og skjær opp diamantformede firkanter. Legg ½ mandel på hver kjeks. Legg kjeksene over på pakepapirklede stekebrett.

Stekes på 170 grader varmluft i 7–8 minutter. Du kan steke flere brett på én gang. Avkjøles på bakerist.

Tips

Tips så mandelen ikke ramler av:

Kok vannet, ha i et par skjeer med sukker og ha mandlene oppi 4–5 minutter. Legg mandlene til avrenning på et papir. Så legger du de pent på hver kake før steking. Da henge de helt fast, i tillegg blir de blanke og fine.

Flere oppskrifter: Juleoppskrifter fra NRK Østfold

Kilde: Fru Timian / Marit Røttingsnes Westlie