Laster innhold, vennligst vent..
Kokosmakroner

Du kan velge om du vil følge Lise Finckenhagens råd om å ha litt potetmel i kokosmakronene.

Foto: Mari Rollag Evensen / NRK

Kokosmakroner

Oppskriften fra Lise Finckenhagen gir 30-35 seige, gode kokosmakroner.

Slik gjør du

Bland alt i en tykkbunnet kasserolle. Varm opp under stadig omrøring. Massen skal bli seig og ligne tykk risengrynsgrøt, men må ikke koke. Trekk kasserollen til side og rør inn potetmel, om du vil bruke det. Bruk to teskjeer og lag fine topper på et stekebrett med bakepapir.
Stek kokosmakronene ved 180 °C i cirka 12 minutter. La de stå å avkjøle seg litt på brettet før du løfter dem over på en rist.

Har du lyst på noe litt ekstra kan du dyppe kokosmakronene halvveis i smeltet sjokolade. Nam!

Tips

Hvor mye eggehvite har du i deigen? Et vanlig egg veier 55-60 g, og hviten er cirka 30 g. I denne oppskriften skal du ha 150 g eggehviter. Pass på at det ikke blir for mye.

Se også: Flere oppskrifter fra Nitimen

Kilde: Lise Finckenhagen i Nitimen