Hopp til innhold

Vitne i Jackson-rettssak forsvunnet

Et hovedvitne som vitnet mot dr. Conrad Murray i forbindelse med Michael Jackson-dødsfallet skal ha forsvunnet før rettssaken.

Conrad Murray ankommer rettslokalet i Los Angeles

Conrad Murray ankommer rettslokalet i Los Angeles under en tidligere høring.

Foto: Jason Redmond / Scanpix/AP

Farmasøyten Tim Lopez sa i et tidligere vitneavhør at han har gitt 15 liter med propofol til dr. Conrad Murray i ukene før Michael Jackson døde.

Nettsiden TMZ melder at Lopez har forlatt USA og er sporløst forsvunnet.

Aktoratet sa under en høring på tirsdag at han har flyttet til Thailand av ukjente grunner og at de ikke aner hvor mannen befinner seg.

Verken venner eller familie har vært behjelpelig med å finne farmasøyten. Det er uvisst om de har nektet å hjelpe med opplysninger eller om de også heller ikke vet hvor Lopez befinner seg i Thailand.

Michael Jackson

Poplegenden døde av hjertestans 25. juni i 2009, 50 år gammel.

Foto: Danny Moloshok / AP

– Vil bruke gammelt vitneavhør

Aktoratet har bedt om dommeren tillatelse til å bruke Lopez' tidligere vitnemål under rettssaken, melder CNN.

Dommeren har avtalt to ekstrahøringer for å vurdere om han skal tillate dette.

– Aktoratet må i så fall kunne bevise at de har gjort alt som er mulig for å komme i kontakt med Lopez, sier dommer Michael Pastor.

Risikerer fire år i fengsel

I neste uke fortsetter arbeidet med å velge 18 personer fra Los Angeles som skal sitte i juryen.

Aktoratet skal forsøke å overbevise juryen om at Murray neglisjerte jobben som Jacksons personlige lege ved å gi Jackson en overdose med kraftige smertestillende midler og deretter utføre gjenopplivingsforsøkene på feil måte.

Conrad Murray nekter all skyld i saken, og har tidligere hevdet at Michael Jackson begikk selvmord.

Dersom han blir dømt for uaktsomt drap på Michael Jackson, risikerer Murray fire års fengsel. Rettssaken mot Murray, som blir direktesendt på TV, skal etter planen begynne 27. september.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.