NRK Meny
Normal

Vitne i Jackson-rettssak forsvunnet

Et hovedvitne som vitnet mot dr. Conrad Murray i forbindelse med Michael Jackson-dødsfallet skal ha forsvunnet før rettssaken.

Conrad Murray ankommer rettslokalet i Los Angeles

Conrad Murray ankommer rettslokalet i Los Angeles under en tidligere høring.

Foto: Jason Redmond / Scanpix/AP

Farmasøyten Tim Lopez sa i et tidligere vitneavhør at han har gitt 15 liter med propofol til dr. Conrad Murray i ukene før Michael Jackson døde.

Nettsiden TMZ melder at Lopez har forlatt USA og er sporløst forsvunnet.

Aktoratet sa under en høring på tirsdag at han har flyttet til Thailand av ukjente grunner og at de ikke aner hvor mannen befinner seg.

Verken venner eller familie har vært behjelpelig med å finne farmasøyten. Det er uvisst om de har nektet å hjelpe med opplysninger eller om de også heller ikke vet hvor Lopez befinner seg i Thailand.

Michael Jackson

Poplegenden døde av hjertestans 25. juni i 2009, 50 år gammel.

Foto: Danny Moloshok / AP

– Vil bruke gammelt vitneavhør

Aktoratet har bedt om dommeren tillatelse til å bruke Lopez' tidligere vitnemål under rettssaken, melder CNN.

Dommeren har avtalt to ekstrahøringer for å vurdere om han skal tillate dette.

– Aktoratet må i så fall kunne bevise at de har gjort alt som er mulig for å komme i kontakt med Lopez, sier dommer Michael Pastor.

Risikerer fire år i fengsel

I neste uke fortsetter arbeidet med å velge 18 personer fra Los Angeles som skal sitte i juryen.

Aktoratet skal forsøke å overbevise juryen om at Murray neglisjerte jobben som Jacksons personlige lege ved å gi Jackson en overdose med kraftige smertestillende midler og deretter utføre gjenopplivingsforsøkene på feil måte.

Conrad Murray nekter all skyld i saken, og har tidligere hevdet at Michael Jackson begikk selvmord.

Dersom han blir dømt for uaktsomt drap på Michael Jackson, risikerer Murray fire års fengsel. Rettssaken mot Murray, som blir direktesendt på TV, skal etter planen begynne 27. september.

Kulturstrøm

 • Møre og Romsdal i design-toppen

  Møbelprodusenter fra Møre og Romsdal står for nesten halvparten av nominasjonene til de fem bransjeprisene som skal deles ut under Innovasjonskraft 2018. Sykkylven-produsenten L.K. Hjelle er nominert til prisen Årets merkevarebygger. Fora Form fra Ørsta er nominert i kategorien Årets produkt for loungestolen «Camp». Klassikerprisen blir et rent lokaloppgjør mellom Fjordfiesta i Molde, VAD i Stordal og Fora Form. Innovasjonskraftprisen deles ut av Norsk Indudstri, Design og arkitektur Norge og Patentstyret.

  Fora Form er nominert til Årets produkt for «Camp».
  Foto: Fora Form / Fora Form
 • Bergman-året i Cannes

  Det er 100 år siden Ingmar Bergman ble født, og det markeres under årets filmfestival i Cannes – som byr på verdenspremiere for en ny dokumentar, Jane Magnussons film «Bergman – Ett år, ett liv». Samtidig vises tyske Margareta von Trotta film i samme kategori med sin dokumentardebut «Searching for Ingmar Bergman». «Bergman – Ett år, ett liv» får svensk kinopremiere 14. juli – på selve fødselsdagen. (NTB).

  Ingmar Bergman
  Foto: - / AFP
 • Skeptisk til bok i butikk

  Generalsekretær Tore Slaat­ta i Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFFO) er bekymret for hvilken type bøker Coop-kundene blir tilbudt på sin daglige handlerunde. – Dette er en form for ensretting som kan bli skadelig for omsetningen av breddelitteratur i Norge, sier Slaatta til Klassekampen. Tanum-direktør Karin Mundal presiserer at de er i oppstartsfasen, og at utvalget kommer til å bli bedre.