NRK Meny
Normal

Michael Jacksons lege stilles for retten

Michael Jacksons lege, Conrad Murray, blir stilt for retten for uaktsomt drap.

Conrad Murray ankommer rettslokalet i Los Angeles

Michael Jacksons lege, Conrad Murray, må møte i retten, tiltalt for uaktsomt drap.

Foto: Jason Redmond / Scanpix/AP

Det besluttet dommer Michael Pastor tirsdag etter at det i løpet av en seks dager lang rettslige høring ble lagt fram tilstrekkelig bevis til at Murray kan tiltales for uaktsomt drap.

Poplegenden Michael Jackson døde av hjertestans 25. juni 2009, etter å ha fått i seg for høye doser med det beroligende legemiddelet propofol.

Murray blir stilt for retten 25. januar, melder nyhetsbyrået AFP.

– Dødsfallet var drap

Tirsdagens avgjørelse var ventet og kom like etter at krimtekniker Christopher Rogers hadde vitnet i retten og fastslått at Jacksons dødsfall var drap. Ifølge Rogers var popsangeren i god form da han døde.

Rogers sa i retten at han vil betegne Jacksons dødsfall som drap, selv om Jackson selv hadde bedt om en ekstra dose propofol mens Murray var ute av rommet.

– Basert på kvaliteten på den medisinske behandlingen vil jeg fremdeles kalle det drap, selv om legen ikke selv ga Jackson propofol, sa han.

– Var død før nødanropet

I løpet av høringen kom det også fram at Murray forsøkte å skjule at han forsynte superstjernen med propofol og ventet med å ringe nødnummeret.

Ifølge ambulansesjåfør Martin Blount hadde Jackson trolig vært død i 20 minutter da ambulansepersonellet ankom.

Fire års fengsel

Murray er anklaget for tjenesteforsømmelse og uaktsomt drap ved å gi popstjernen en dødelig dose propofol.

Han kan bli dømt til fire år i fengsel om han blir kjent skyldig.

Kulturstrøm

 • Dokumentar: Avijii

  Allerede som 23-åring var svenske Tim Bergling en av verdens mest kjente og populære DJ-er. Våren 2013 dro han på turné i Australia der han trakk fulle hus. Se dokumentaren her:

  Sv. dokumentar. Allerede som 23-åring var svenske Tim Bergling en av verdens mest kjente og populære DJ-er. Våren 2013 dro han på turné i Australia der han trakk fulle hus. Overskuddet gikk til et veldedig prosjekt, "House for Hunger".
 • Feirer 92 år med Shaggy og Kylie

  Britenes dronning Elizabeth markerer sin 92-årsdag med konsert i London lørdag kveld. På scenen står blant andre Sting, Tom Jones og Jamie Cullum. Også Kylie Minogue, Shaggy og Craig David skal opptre på dronningens bursdagsfest (NTB).

  Video Direkte fra parlamentet
  Foto: Nyhetsspiller