NRK Meny
Normal

Ønsker å isolere Jackson-juryen

Forsvarerne til legen Conrad Murray, som er tiltalt for å ha gitt Michael Jackson den dødelige overdosen, er redd juryen skal la seg påvirke av media og kommentatorer.

Conrad Murray ankommer rettslokalet i Los Angeles

Conrad Murray ankommer rettslokalet i Los Angeles før høringen i januar.

Foto: Jason Redmond / Scanpix/AP

Advokat Michael Flanagan mener amerikanske mediekommentatorer gikk langt i å forhåndsdømme barnedrapstiltalte Casey Anthony, som ble frikjent for drap på sin egen datter tidligere denne måneden, melder CNN.

Les også: Casey Anthony er ei fri kvinne

Nå er han redd det samme vil skje med Conrad Murray når rettssaken mot ham starter i høst, og vurderer å be dommeren om at juryen skal isoleres i de to månedene rettssaken antas å vare.

Frykter flere «dommere»

– Mediedekningen av Murray-saken vil bli enda større enn den omfattende dekningen av Anthony-saken. Hvor mange avslutningsprosedyrer er vi nødt til å forsvare oss mot – først i rettssalen, og deretter når vi kommer hjem? Spør Flanagan.

Les også: Juryen skal se Michaels døde kropp

Dommer Michael Pastor ved Los Angeles høyere domstol mener imidlertid at det ikke vil ble nødvendig å isolere jurymedlemmene fra omverdenen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Michael Jackson på World Music Awards

Michael Jackson døde av en overdose sovemedisin 25. juni 2009.

Foto: Kieran Doherty /Scanpix/Reuters

100 timer med video

Blant bevisene som kan bli brukt i retten, er over hundre timer med opptak som ble gjort underveis i Jacksons forberedelser til «This is it»-turnéen. Mens aktoratet har valgt ut 12 timer med råmateriale som de mener er vesentlig for saken, har forsvarerne fire timer med film de vil bruke.

Les også: Jackson var død før nødanropet

Dommeren skal i løpet av de nærmeste ukene se gjennom alt videomateriale, og beslutte hvor mange timer med filmopptak juryen må gjennom.

– Vi mener jo at ingenting av videomaterialet er relevant for rettssaken, og at det bare er bortkastet tid å vise dette for juryen, uttaler Murrays forsvarer.

Les også: Jacksons obduksjonsrapport frigitt

– Alt det viser, er Jackson som er på scenen og opptrer. Jeg skjønner ikke hvorfor det er relevant i forhold til hva som skjedde dødsnatten, da han ikke fikk sove, mener Flanagan.

Superstjernen døde 25. juni 2009 etter å ha fått en overdose med kraftig sovemedisin. Conrad Murray ble ansatt av Jackson som personlig lege i oppkjøringen til comeback-turnéen.

Flere kulturnyheter