NRK Meny
Normal

Jackson var død før nødanropet

Ifølge rapporter fra høringen om Michael Jacksons dødsfall, var superstjernen død da støtteapparatet ringte 911. Jacksons barn var også til stede under de dramatiske gjenopplivingsforsøkene.

Jackson rettsak

Fans av popikonet har samlet seg utenfor rettslokalene for å gi støtte til sitt døde idol.

Foto: VALERIE MACON / Afp

Statsadvokat David Walgren sier i en uttalelse til Sky News at de har bevis for at Jackson lege, Dr. Conrad Murray, gjorde forsøk på å skjule at han forsynte superstjernen med det sterke bedøvende legemiddelet propofol etter dødsfallet.

Walgren sier at det gikk mer enn 20 minutter fra Murray oppdaget at Jackson ikke pustet, til en av Jacksons sikkerhetsvakter ringte nødnummeret 911. Men Jackson var alt død når nødanropet skjedde.

– Prøvde å skjule bevis

Dr. Conrad Murray

Dr. Conrad Murrays videre skjebne bestemmes etter høringene er over.

Foto: Pat Sullivan / Scanpix/AP

Dette mener påtalemakten må ses på som et forsøk fra legen på å dekke over sine egne handlinger.

– Det er viktig å presisere at Dr. Murray ikke hadde ringt, eller gitt noen beskjed om å ringe nødnummeret når pustestansen ble oppdaget, sier statsadvokat Walgren i uttalelsen.

– I stedet fikk han en sikkerhetsvakt til å hjelpe til med å samle sammen medisinsk bevis og brukerutstyr.

Murray er anklaget for tjenesteforsømmelse og uaktsomt drap ved å gi popstjernen en dødelig dose propofol. Han kan bli dømt til fire år i fengsel om saken går til retten og han blir kjent skyldig.

Saksøker promotøren

Katherine Jackson

Mor Katherine Jackson og bror Jermaine Jackson ankommer høringen.

Foto: VALERIE MACON / Afp

Doktoren kjenner seg ikke skyldig, men har forklart at han først ga Jackson valium for å roe han ned etter en øving til de forestående konsertene i London. Deretter fikk stjernen en dose propofol før han noen timer etter ble funnet livløs i sin egen seng.

Murray er spesialist på hjertesykdommer og var leid inn av Jackson for å forbrede han på konsertserien i London.

Legens lønnskostnad på 150.000 dollar i måneden ble betalt av konsertpromotøren AEG, som vil bli saksøkt av Jacksons mor i et sivilt søksmål.

Barna var til stede

Fahemm Muhammed, en av Jacksons livvakter, forklarte i gårdagens høring at Conrad Murray fikk panikk når han begynte med brystkompresjoner på popstjernen. På et tidspunkt skal han ha spurt om det var andre i rommet som kunne gjenoppliving.

Livvakten fortalte også at Jacksons to barn, Prince og Paris, var tilstede under de dramatiske omstendighetene. Paris lå gråtende på gulvet før Muhammed til slutt fikk barna ut av farens soverom.

Rettshøringen om Michael Jacksons dødsfall fortsetter i dag.