Juryen skal se Michaels døde kropp

I den kommende rettsaken mot Michael Jacksons tidligere lege, Dr. Conrad Murray, skal juryen få se obduksjonsbilder av Jackson.

Michael Jackson 13. juni 2005

Michael Jackson er påkledd på et av bildene, og helt naken på et annet. Den tiltalte legens forsvarer mener bildene er grusomme.

Foto: GENE BLEVINS / REUTERS

Kongen av pop, som rakk å bli 50 år, er påkledd på et av bildene, og fullstendig naken på et annet.

Rettsmedisinerne konkluderte med at Jackson døde av en overdose av kraftig sovemedisin. Midlene propofol og lorazepam skal ha blitt forskrevet av Dr. Conrad Murray, og han er tiltalt for uaktsomt drap på Michael Jackson.

Mener bildene er grusomme

Legens forsvarere protesterte mot at jurymedlemmene skulle få se obduksjonsbildene. De mener bildene er grusomme, og at de kun blir brukt for å få fram emosjonelle reaksjoner.

Men dommeren er uenig, og sier at bildene verken er blodige eller støtende.

– De er ikke grusomme, de er ikke grafiske, de er ikke provoserende, sa dommer Michael Pastor ved Los Angeles høyere domstol, ifølge Reuters.

"This is it" blir lagt fram som bevismateriale

Fra «This is it»

Michael Jackson fra filmen 'This is it'.

Foto: Walt Disney Studios Motion Pictures Norway

Dommeren godkjente også forespørselen om å spille av videoklipp fra de siste dagene av Jacksons liv, der han øvde på scenen før han skulle starte på en serie av comeback-konserter i London.

Klippene viser at Jackson fremførte låtene ”The way you make me feel” og ”Earth song”. Dommeren mener opptakene er relevante for saken, fordi de viser helsetilstanden til Jackson på det tidspunktet, like før han døde.

Statsadvokat, David Walgren, uttalte at han ønsker at jurymedlemmene får se klippene, fordi de viser en energisk mann som ønsket å leve livet sitt til det fulle. Han sier Jackson var frisk da han døde av en overdose av medikamenter.

– Dette er et drap og vi kan ikke late som det ikke er det, sa Walgren.

Michael Jackson døde 25. juni 2009. Murray har tidligere fortalt at han ga popstjernen en sprøyte med bedøvelsesmiddelet propofol samme dag.

I tiltalen står det at Murray drepte Michael Jackson uten «forbrytersk hensikt».

Murray kan få opptil fire år i fengsel dersom han blir dømt.

Conrad Murray

Dr. Conrad Murray kan få opptil fire års fengsel dersom han blir dømt.

Foto: HO / Reuters


Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt