Stjernekamp-Tuva: – Det er på tide å gi alt

Tuva Syvertsen har holdt igjen så langt i Stjernekamp. Kommende lørdag er hun i finale mot Rita Eriksen.

Tuva Syvertsen

Tuva Syvertsen er mest kjent som røff folkemusiker, men hun har hatt suksess i mange sjangre i årets Stjernekamp. Lørdag er det finale.

Foto: Henrik Brattli Vold / NRK

Kommende lørdag er superfinale i Stjernekamp. Countryartist Rita Eriksen skal opp mot folkemusiker Tuva Syvertsen, og begge to har så langt slått ut langt mer meritterte navn på vei mot finalen.

Skal man tro folkejuryen, som har stemt med SMS, er de to de beste allround-entertainerne, og lørdag skal den beste kåres.

Tuva Syvertsen gikk inn i Stjernekamp med et mål om å gjøre ting på sin særegne måte, uten å tekkes verken jury eller SMS-dommerne. Og hun har lykkes, uten å gi alt, mener hun selv.

SE HVORDAN TUVA FORBEREDER SEG TIL FINALEN:

Stjernekampfinalen er nært forestående. Her varmer Tuva Syvertsen opp med Janis Joplin.

Tuva forbereder seg på finale

– Jeg gleder meg veldig, og nå er det på tide å gi alt. De andre gangene har jeg visst at det potensielt ligger ukesvis med hard jobbing foran meg. Jeg har holdt igjen litt for ikke å slite meg ut eller miste stemmen. Nå er det ikke noe å spare på, sier hun.

LES OGSÅ: Stjernekamp-Rita: – Det har vært helt surrealistisk
LES OGSÅ: Årsbeste for «Stjernekamp»

– Prøver ikke å tenke på hvor mange som ser på

Sammen med Eriksen skal hun opptre tre ganger i løpet av lørdagens sending.

De skal framføre en låt fra en sjanger som har vært med i konkurransen, én egen låt skal framføres sammen med eget band, og siste låt skal være den de mener er den «ultimate entertainer»-låta.

– Det er rart at det bare er to stykker igjen. Våre prestasjoner blir veldig viktige for at det skal bli underholdende og bra. Det er litt mer av underholdningsverdien som hviler på oss. Jeg prøver ikke å tenke på at det er så mange som ser på, da blir jeg litt stressa, sier Syvertsen.

LES OGSÅ: Klar for "Stjernekamp"-finale
LES OGSÅ: Tor Endresen ute av «Stjernekamp»

Trodde ikke hun skulle komme videre

Verken Tuva, bandet hennes, Valkyrien Allstars, eller manageren hadde sett for seg at hun skulle komme helt til finalen. Det har medført at hun den siste tiden har jobbet dobbelt med Stjernekamp og spillejobber med Valkyrien.

– Jeg sier til dem at de må se på det som en investering, fordi den ønskede effekten av Stjernekamp er at flere sjekker ut Valkyrien Allstars, som er det jeg egentlig driver med, sier hun.

LES OGSÅ: Slik kom Stjernekamp-deltakerne seg til semifinalen
LES OGSÅ: – Handler om å gjøre folk glade!

Booket dobbelt

Deltakelsen i Stjernekamp har ført til at manageren hennes har fått flere forespørsler om spillejobb.

– Jeg har prøvd ikke å ha noen jobber parallelt, men ingen av oss trodde jeg skulle gå så langt, så managementet booka på som f.., så nå er det helt Texas. Men det går med et skrik, sier hun.

– Det er veldig mange flere vet hvem jeg er nå, enn det var før Stjernekamp.

– Dette blir tiende gang du er med i programmet, og det er vanskelig å holde oversikt over hvilke sjangre du har dekket. Hva har du lært?

– Jeg har blitt flinkere til å synge. Jeg har fått mye mer erfaring i å prestere. Direktesendt TV er nådeløst, du må holde nervene i sjakk. Jeg har blitt mer dreven på det.

LES OGSÅ: Rein Alexander ute av Stjernekamp
LES OGSÅ: Idol-Milde skal dømme Stjernekamp-deltakerne

Kulturstrøm

 • Van Gogh-verk solgt på auksjon

  To av de eldste verkene til den nederlandske kunstneren Vincent van Gogh er solgt på auksjon i den belgiske byen Gent. Det ene maleriet, en akvarell av blomster, ble solgt for 220.000 euro Det andre verket ble solgt for 140.000 euro.

 • Island bøtelagt etter Eurovision

  Arrangørene av den europeiske finalen i Melodi Grand Prix har bøtelagt det islandske bidraget etter årets finale i Tel Aviv i Israel fordi de viste det palestinske flagget. Den europeiske kringkastingsunionen (EBU) sier ikke noe om botens beløp.

 • «Friends» 25 år

  Tror ikke «Friends» hadde blitt akseptert i dag:

  - Nei, mener Friends-forsker. Nå er det 25 år siden første episode kom ut.