NRK Meny
Normal

Stjernekamp-Rita: – Det har vært helt surrealistisk

Hun har danket ut Tor Endresen, Anneli Drecker og Rein Alexander. Lørdag er det bare én motstander igjen for Rita Eriksen i årets Stjernekamp.

Rita Eriksen i Stjernekamp

Rita Eriksen, kjent fra duoen Eriksen, er én av to finalister i årets Stjernekamp.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Sist lørdag danket Rita Eriksen og Tuva Syvertsen ut Tor Endresen i kampen om finaleplassene i Stjernekamp. Kommende lørdag er alt klart for en spektakulær avslutning på Chateau Neuf i Oslo.

– Jeg er spent. Og jeg gleder meg. Jeg gleder meg mer enn jeg er nervøs, for det er fantastisk å ha kommet så langt, sier Rita Eriksen.

Hun har kommet langt, og danket ut store navn som Tor Endresen, Rein Alexander, Anneli Drecker og Alejandro Fuentes på veien. På lørdag er det bare Eriksen og Tuva Syvertsen, kjent fra Valkyrien Allstars igjen.

SE HVORDAN RITA FORBEREDER SEG TIL FINALEN:

På lørdag er Rita Eriksen en av to som skal gjøre opp om seieren i Stjernekamp på NRK1. Slik forberedte hun seg.

Rita Eriksen er klar for Stjernekampfinale

LES OGSÅ: Stjernekamp-Tuva: – Det er på tide å gi alt
LES OGSÅ: Klar for "Stjernekamp"-finale

– Dette blir en feiring

Nå jobber Eriksen mest med ikke å grue seg.

– Jeg må ikke ha høye skuldre, jeg må prøve å virkelig bare ta det for det det er. Det er en stor mulighet, og jeg må vise hva jeg kan, og kose meg med det.

– Det blir mer fokus på meg enn det har vært før. Det er bare to igjen, og jeg og Tuva må sørge for underholdningen alene. Det er vi som har hovedfokuset, og det blir klart mye mer press. Men vi har kommet så langt, så dette blir en feiring i seg selv.

LES OGSÅ: Tor Endresen ute av «Stjernekamp»
LES OGSÅ: Slik kom Stjernekamp-deltakerne seg til semifinalen

– Noe av det største jeg har opplevd

De skal synge tre låter. Én velger de selv, én velger den andre, og den tredje er en megahit. Vinneren av folkeavstemningen får, i god NRK-ånd, ikke annet enn heder og ære. Det er likevel mer enn godt nok for Eriksen.

– Dette er noe av det største jeg har opplevd. Denne konkurransen har vært en reise som har vart en stund, og det har vært utrolig mange flinke musikere med. Det har vært utrolig givende på mange felter, ikke bare det musikalske, og jeg har fått være med på ting jeg aldri har opplevd før. Det er stort, sier hun.

LES OGSÅ: – Handler om å gjøre folk glade!
LES OGSÅ: Rein Alexander ute av Stjernekamp

Opera den største utfordringen

Rita Eriksen er for de fleste kjent fra duoen Eriksen, der hun sammen med broren synger country og blues. De siste ukene har hun virkelig fått kjørt seg i alle sjangre.

– Opera var det vanskeligste. Jeg hadde aldri i min villeste fantasi trodd at jeg skulle få operaopplæring, arie og framføre den på TV, det har vært helt surrealistisk. Det var utrolig vanskelig, utrolig spennende, og en utrolig følelse å gjennomføre, sier Eriksen.

LES OGSÅ: Idol-Milde skal dømme Stjernekamp-deltakerne
LES OGSÅ: Stjernekamp over for Jenny
LES OGSÅ: – Så helstøpt at jeg kunne lurt noen

Flere kulturnyheter