NRK Meny
Normal

– Vi må ta enda flere sjanser

Bjarte Tjøstheim, Kristin Grue og Steinjo lover å ta flere sjanser og være enda mer «crazy» når neste sesong av «Underholdningsavdelingen» kommer på NRK i 2014.

Underholdningsavdelingen

Gjengen i Underholdningsavdelingen er fornøyde etter endt sesong, men lover også å komme enda sterkere tilbake på NRK1 i 2014.

Foto: Kristian Rostad / NRK

– Da håper jeg vi kommer med noe nytt og overraskende, og at vi klarer å være enda morsommere enn vi har vært i første sesong, sier Bjarte Tjøstheim, kjent fra blant annet «Radioresepsjonen», til NRK.no.

Sammen med Robert Stoltenberg, Herborg Kråkevik, Vidar Magnussen, Kristin Grue, Stein Johan Grieg Halvorsen og Live Nelvik, har Tjøstheim stått for NRKs humorsatsing på lørdagskveldene denne vinteren.

Les også: Underholdningsavdelingen slo konkurrenten

Underholdningsavdelingens foreløpig siste program sendes lørdag kveld, og i den forbindelse fikk halve avdelingen i oppgave fra NRK.no å plukke seg ut sine favorittsketsjer fra sesongen som har vært.

Gollum og vestkantsnobber

– Min desiderte favoritt blant alle sketsjene må være «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu» med Herborg Kråkevik og Robert Stoltenberg. Jeg har i grunn ingen annen begrunnelse enn at det er skikkelig gøy, sier Tjøstheim.

Se sketsjen her:

"Best of" Underholdningsavdelingen. "Der ingen skulle tru at nokon kunne bu" hos Stein og Charlotte i Holmenkollåsen. Med Robert Stoltenberg og Herborg Kråkevik.

Se video: Der ingen skulle tru at nokon kunne bu: Holmenkollåsen.

Blant sketsjene han selv var med i, trekker Bjarte frem klippet der «Gollum» stjeler OL-ringene på Bislett Stadion.

Les også: Se Bjarte Tjøstheim som «Gollum»

– Jeg synes det vi fniste godt av under opptakene også kom bra frem på skjermen, begrunner han.

Se sketsjen her:

"Best of" Underholdningsavdelingen: Gollum stjeler OL-ringene på Bislett Stadion. Med Bjarte Tjøstheim og Vidar Magnussen.

Se video: Gollum stjeler OL-ringene på Bislett stadion.

Skremmende tenåring

Kristin Grue

Kristin Grue er klar for ny sesong med ablegøyer.

Foto: Kristian Rostad / NRK

Skuespiller Kristin Grue fikk sin TV-debut på premieren av «Underholdningsavdelingen» i februar. 29-åringen har gjennom sesongen gitt oss flere fornøyelige karakterer, selv synes hun korpsjenta med en fanatisk besettelse av Justin Bieber var morsomst å spille.

– Spesielt likte jeg å gjøre den siste sketsjen der vi blander oss med belibere foran Grand Hotel. Det er gøy å få improvisere ute blant folk, man vet aldri hvordan de reagerer. Jeg var sikker på at de skulle bli sure på oss, men de syntes bare at det var kjempestas, forteller Grue entusiastisk til NRK.no.

Les også: Underholdningsavdelingen på tynn is: Spøker med «beliebere»

Hun håper de kan få til enda flere slike halvstunts ute blant folk i neste sesong, og at det dukker opp både gamle og nye karakterer som kan rendyrkes videre.

Se sketsjen her:

"Best of" Underholdningsavdelingen. Korpsjenta har tatt med seg venninnen og faren sin til Oslo for å finne hotellet som Justin Bieber bor på. Med Kristin Grue og Live Nelvik.

Se video: Korpsjenta på Bieber-jakt.

Musikkmoro

– Musikkvideoen «Fun Times» er min type humor. I tillegg til å skrive låten, var det gøy å ha både regi og klipp selv, forteller Steinjo Grieg Halvorsen til NRK.no, før han legger til:

– Da jeg så skilpaddesketsjen til Bjarte og Vidar for første gang, lo jeg også godt!

Se videoene her:

"Best of" Underholdningsavdelingen. Skilpaddene er på tur for første gang. Med Bjarte Tjøstheim og Vidar Magnussen.

Se video: Skilpaddenes første tur ut.

"Best of" Underholdningsavdelingen. Musikkvideoen "Fun Times".

Se video: Musikkvideoen 'Fun Times'.

Steinjo ønsker seg flere musikkvideoer og enda mer musikalsk humor i neste sesong av «Underholdningsavdelingen», og avslører at han har mange ideer på blokken.

– Jeg håper også at vi klarer å være enda litt mer crazy og ta flere sjanser når vi starter på’n igjen med planlegging og opptak til høsten.

Les også: Herborg Kråkevik misforsto «Dama til»: – Hun er 200 år gammel

Fornøyd med seertallene

I snitt har 679.000 nordmenn fått med seg programmet på TV-skjermen hver uke, i tillegg til et snitt på 32.000 som har sett episodene i sin helhet i nett-TV. Til tross for en liten nedgang i seertallene de siste ukene, er prosjektleder Caroline Øigarden godt fornøyd med første sesong.

– Det tok litt tid for programmet å «sette seg», men vi er veldig fornøyd med seertallene og tilbakemeldingene vi har fått denne våren, sier Øigarden til NRK.no.

Skal vi tro Bjarte Tjøstheim kommer humorgjengen bare til å bli enda bedre i tiden som kommer.

– Vi kjenner hverandre bedre nå enn vi gjorde i første program, og er mer samkjørte. Jeg mener ikke at vi ikke har vært morsomme hittil, men jeg tror helt klart at vi har potensial til å dra strikken enda lenger i neste sesong, sier han til NRK.no.

Kulturstrøm

 • Dokumentar: Avijii

  Allerede som 23-åring var svenske Tim Bergling en av verdens mest kjente og populære DJ-er. Våren 2013 dro han på turné i Australia der han trakk fulle hus. Se dokumentaren her:

  Sv. dokumentar. Allerede som 23-åring var svenske Tim Bergling en av verdens mest kjente og populære DJ-er. Våren 2013 dro han på turné i Australia der han trakk fulle hus. Overskuddet gikk til et veldedig prosjekt, "House for Hunger".
 • Feirer 92 år med Shaggy og Kylie

  Britenes dronning Elizabeth markerer sin 92-årsdag med konsert i London lørdag kveld. På scenen står blant andre Sting, Tom Jones og Jamie Cullum. Også Kylie Minogue, Shaggy og Craig David skal opptre på dronningens bursdagsfest (NTB).

  Video Direkte fra parlamentet
  Foto: Nyhetsspiller