Normal

Se Bjarte Tjøstheim som «Gollum»

Fra å være den eldste i Radioresepsjonen, tar Bjarte Tjøstheim steget videre. I NRKs nye humorflaggskip, «Underholdningsavdelingen» spiller han en 97 år gammel dame som til de grader skifter personlighet. Se videoen her.

I NRKs nye humorflaggskip, «Underholdningsavdelingen» spiller han en 102 år gammel dame som til de grader skifter personlighet

Bjarte blir Gollum i «Underholdningsavdelingen», og blir også fengslet av «ringens kraft».

Lørdag starter NRKs nye lørdagsunderholdningskonsept, rett og slett kalt «Underholdningsavdelingen», men allerede nå kan du se et klipp her på NRK.no.

I sketsjen du kan se ovenfor, spiller Bjarte Tjøstheim mot Vidar Magnussen og Herborg Kråkevik. Tjøstheim spiller en 97 år gammel kvinne, som de siste ti årene har hanket inn en del eventjobber fordi hun likner så veldig på figuren Gollum fra Ringenes Herre.

Bjarte Tjøstheim som Gollum

Bjarte Tjøstheim spiller en 97 år gammel dame (til venstre) med fascinasjon for ringer, ikke ulikt karakteren Gollum fra Ringenes Herre.

Foto: NRK

– Det har vært en drøm for meg å spille denne rollen. Jeg har alltid drømt om å spille en 97 år gammel dame, så det er helt fantastisk at det gikk i oppfyllelse her i NRK, sier Bjarte Tjøstheim til NRK.no.

– Problemet er at det går litt på bekostning av ekteskapet. Min rollefigur føler seg ensom, fordi kona har begynt å ligne voldsomt på Gollum i oppførselen, sier Vidar Magnussen, som spiller ektemannen.

Bjarte Tjøstheim og Vidar Magnussen

Bjarte Tjøstheim spiller en 97 år gammel kvinne, som er så lik Gollum fra Ringenes herre at hun har begynt å ta eventjobber. Vidar Magnussen er den forsmådde ektemannen.

Foto: Daniel Eriksen / NRK

LES OGSÅ: Dette er NRKs nye humorflaggskip: – Flere har ligget sammen allerede

Skal ta med seg sitt eget

Den første sketsjen fra «Underholdningsavdelingen» viser hvor veien vil gå videre for programmet, som er en storsatsing fra NRK. Tjøstheims rolle er egentlig ikke så mye annerledes enn seerne så da Radioresepsjonen var på TV.

Tanken bak NRKs nye serie er at skuespillerne skal ta med seg sine personligheter og erfaringer fra tidligere produksjoner inn i showet. Det skal likne litt på Saturday Night Live i formen, med sketsjer og innslag fra et temmelig bredt spekter. Det tyder også rollelista på.

Satser tungt og bredt

Robert Stoltenberg, Herborg Kråkevik, Bjarte Tjøstheim, Live Nelvik, Steinjo, Vidar Magnussen og Kristin Grue er de sju som skal stå for underholdningen.

Det er lenge siden NRK har satset så tungt innen humor, men også så allsidig. Robert Stoltenberg er først og fremst kjent for seersuksessen «Borettslaget», der Stoltenberg har de fleste av rollene. Herborg Kråkevik er merittert skuespiller og sanger, og ble sist sett i «Julekongen», fjorårets julekalender på NRK.

– Jeg tror en av de store styrkene til «Underholdningsavdelingen» er at alle har så forskjellig bakgrunn. På den måten utfyller vi hverandre, og jeg tror at alle som ser på vil finne noe de kan le av, sa Herborg Kråkevik til NRK.no rett før innspillingen begynte i vinter.

Det betyr alt fra familiekjære NRK1-underholdere, til velkjente ansikter fra de yngre kanalene. I NRK3-segmentet finnes både Bjarte Tjøstheim, kjent fra Radioresepsjonen, Julekongen og barneserien Flipp Flapp, og Live Nelvik, som var årets TV-navn i fjor, takket være serien «Dama til».

Steinjo har hatt flere serier på NRK, både «Slå på ring» og «Påpp og råkk», mens Vidar Magnussen, som vant komiprisen i fjor, også spiller i NRKs nye sitcom-serie, med blant annet Jon Almaas.

Kristin Grue, er den eneste debutanten i selskapet, men har bakgrunn som skuespiller fra Det norske teatret.

Skuespillerne har levert inn forslag til sketsjer i hele vinter, og det er nøye utvalgte biter som kommer på skjermen. De har fått temmelig frie tøyler, og håpet er at de skal bidra meg noe av seg selv og sine tidligere roller i serien. Det skal ikke være noen hovedperson, og alle sju skal drodle fram sketsjer og innslag til serien.

– Vi er ekstremt konfliktsky

Da innspillingen begynte i vinter, var det gruppedynamikken som ble det store samtaleemnet.

Mens de andre skrøt uhemmet av samarbeid og fellesskapsfølelse, var Bjarte Tjøstheim temmelig skeptisk.

– Det er jo mange av oss, så det kommer sikkert til å bli uenighet. Men flere, meg selv inkludert, er jo ekstremt konfliktsky, så vi får se hvor tunge diskusjonene blir, har han tidligere sagt til NRK.no.

Kulturstrøm

 • Unike opptak av John Lennon

  Et videoopptak viser John Lennon og George Harrison spille «How Do You Sleep» i Lennons Ascot Sound Studios i 1971. Videoopptakene deles i forbindelse med nyutgivelsen av John Lennons ikoniske album «Imagine» fra samme år, skriver The Rolling Stone.

 • Storslått kostymedrama på NRK TV

  Den britiske dramaserien «Vanity Fair» er basert på 1800-tallsklassikeren av William Makepeace Thackeray om den unge, smarte og ambisiøse Becky Sharpe. Hun vokser opp i den fattige delen av London, men vil ut av et liv i fattigdom og begynner å klatre opp den sosiale stigen sammen med sin beste venn, Amelia.

  Becky Sharp vokser opp i den fattige delen av London. Hun vil ut av et liv i fattigdom og begynner å klatre opp den sosiale stigen sammen med sin beste venn, Amelia.
 • Comcast med høyest bud på Sky

  Den amerikanske TV-giganten Comcast har lagt inn det høyeste budet på den europeiske medievirksomheten Sky, opplyser britiske myndigheter. Budkrigen sto mellom Comcast og Rupert Murdochs 21st Century Fox.

  BRITAIN SKY
  Foto: Matt Rourke / AP