Hopp til innhold

Se Bjarte Tjøstheim som «Gollum»

Fra å være den eldste i Radioresepsjonen, tar Bjarte Tjøstheim steget videre. I NRKs nye humorflaggskip, «Underholdningsavdelingen» spiller han en 97 år gammel dame som til de grader skifter personlighet. Se videoen her.

I NRKs nye humorflaggskip, «Underholdningsavdelingen» spiller han en 102 år gammel dame som til de grader skifter personlighet

Bjarte blir Gollum i «Underholdningsavdelingen», og blir også fengslet av «ringens kraft».

Lørdag starter NRKs nye lørdagsunderholdningskonsept, rett og slett kalt «Underholdningsavdelingen», men allerede nå kan du se et klipp her på NRK.no.

I sketsjen du kan se ovenfor, spiller Bjarte Tjøstheim mot Vidar Magnussen og Herborg Kråkevik. Tjøstheim spiller en 97 år gammel kvinne, som de siste ti årene har hanket inn en del eventjobber fordi hun likner så veldig på figuren Gollum fra Ringenes Herre.

Bjarte Tjøstheim som Gollum

Bjarte Tjøstheim spiller en 97 år gammel dame (til venstre) med fascinasjon for ringer, ikke ulikt karakteren Gollum fra Ringenes Herre.

Foto: NRK

– Det har vært en drøm for meg å spille denne rollen. Jeg har alltid drømt om å spille en 97 år gammel dame, så det er helt fantastisk at det gikk i oppfyllelse her i NRK, sier Bjarte Tjøstheim til NRK.no.

– Problemet er at det går litt på bekostning av ekteskapet. Min rollefigur føler seg ensom, fordi kona har begynt å ligne voldsomt på Gollum i oppførselen, sier Vidar Magnussen, som spiller ektemannen.

Bjarte Tjøstheim og Vidar Magnussen

Bjarte Tjøstheim spiller en 97 år gammel kvinne, som er så lik Gollum fra Ringenes herre at hun har begynt å ta eventjobber. Vidar Magnussen er den forsmådde ektemannen.

Foto: Daniel Eriksen / NRK

LES OGSÅ: Dette er NRKs nye humorflaggskip: – Flere har ligget sammen allerede

Skal ta med seg sitt eget

Den første sketsjen fra «Underholdningsavdelingen» viser hvor veien vil gå videre for programmet, som er en storsatsing fra NRK. Tjøstheims rolle er egentlig ikke så mye annerledes enn seerne så da Radioresepsjonen var på TV.

Tanken bak NRKs nye serie er at skuespillerne skal ta med seg sine personligheter og erfaringer fra tidligere produksjoner inn i showet. Det skal likne litt på Saturday Night Live i formen, med sketsjer og innslag fra et temmelig bredt spekter. Det tyder også rollelista på.

Satser tungt og bredt

Robert Stoltenberg, Herborg Kråkevik, Bjarte Tjøstheim, Live Nelvik, Steinjo, Vidar Magnussen og Kristin Grue er de sju som skal stå for underholdningen.

Det er lenge siden NRK har satset så tungt innen humor, men også så allsidig. Robert Stoltenberg er først og fremst kjent for seersuksessen «Borettslaget», der Stoltenberg har de fleste av rollene. Herborg Kråkevik er merittert skuespiller og sanger, og ble sist sett i «Julekongen», fjorårets julekalender på NRK.

– Jeg tror en av de store styrkene til «Underholdningsavdelingen» er at alle har så forskjellig bakgrunn. På den måten utfyller vi hverandre, og jeg tror at alle som ser på vil finne noe de kan le av, sa Herborg Kråkevik til NRK.no rett før innspillingen begynte i vinter.

Det betyr alt fra familiekjære NRK1-underholdere, til velkjente ansikter fra de yngre kanalene. I NRK3-segmentet finnes både Bjarte Tjøstheim, kjent fra Radioresepsjonen, Julekongen og barneserien Flipp Flapp, og Live Nelvik, som var årets TV-navn i fjor, takket være serien «Dama til».

Steinjo har hatt flere serier på NRK, både «Slå på ring» og «Påpp og råkk», mens Vidar Magnussen, som vant komiprisen i fjor, også spiller i NRKs nye sitcom-serie, med blant annet Jon Almaas.

Kristin Grue, er den eneste debutanten i selskapet, men har bakgrunn som skuespiller fra Det norske teatret.

Skuespillerne har levert inn forslag til sketsjer i hele vinter, og det er nøye utvalgte biter som kommer på skjermen. De har fått temmelig frie tøyler, og håpet er at de skal bidra meg noe av seg selv og sine tidligere roller i serien. Det skal ikke være noen hovedperson, og alle sju skal drodle fram sketsjer og innslag til serien.

– Vi er ekstremt konfliktsky

Da innspillingen begynte i vinter, var det gruppedynamikken som ble det store samtaleemnet.

Mens de andre skrøt uhemmet av samarbeid og fellesskapsfølelse, var Bjarte Tjøstheim temmelig skeptisk.

– Det er jo mange av oss, så det kommer sikkert til å bli uenighet. Men flere, meg selv inkludert, er jo ekstremt konfliktsky, så vi får se hvor tunge diskusjonene blir, har han tidligere sagt til NRK.no.

Kulturstrøm

 • Bruce Willis nekter for å ha solgt ansiktet

  Den amerikanske filmstjernen og actionhelten Bruce Willis nekter for at han har solgt rettighetene til ansiktet sitt til et selskap som lager deepfakes, skriver BBC.

  Deepfake betyr at et bilde eller video forfalskes ved at en persons ansikt plasseres på en annens kropp. Metoden blir brukt ved produksjon av blant annet falske nyheter og i pornobransjen.

  Agenten til Bruce Wiilis avviser at noen slik avtale er inngått.

 • Justisministaren bruker Tiktok uten å spørre om råd

  Justisminister Emilie Enger Mehl har ikkje spurt norske tryggingsstyresmakter om råd før ho tok i bruk den kinesiske appen TikTok i september. Fleire ekspertar advarer om at appen er eit datainnsamlingsverktøy som vidaresender informasjon til Kina.

  Førsteamanuensis i informasjonssikkerheit ved NTNU, Gaute Bjørklund Wangen ved NTNU meiner mehls bruker problematisk.

  – Det er veldig uheldig at ho ikkje tar eit meir aktivt grep og spør om råd. Det er snakk om justisministeren vår, som har ei sentral rolle i den digitale tryggleiken vår, seier Wangen til NRK.

 • Paris presenterer vårmoten

  Under moteuken i Paris er flere kolleksjoner med vårmote presentert. Bildet viser et snasent forslag fra moteskaperen Comme des Garcons.

  Moteuken i Paris, Comme des Garcons vårkolleksjon for 2023
  Foto: GEOFFROY VAN DER HASSELT / AFP