NRK Meny
Normal

Gruer seg til TV-debuten

Kristin Grue skal gjøre sin TV-debut foran flere hundre tusen TV-seere på lørdag. Hvis tilbakemeldingene blir dårlige, skal hun gråte litt, men bli raskt ferdig med det.

Kristin Grue

Kristin Grue TV-debuterer med Underholdningsavdelingen på lørdag.

Foto: NRK

Kristin Grue er utdannet fra Teaterhøyskolen i Stockholm og er den eneste i Underholdningsavdelingen med en klassisk dramautdannelse. Grue har jobbet på Det Norske Teatret i flere år og har med seg en variert bakgrunn inn i NRKs nye humorsatsing.

– Jeg har gjort musikaler, barneteater og tunge dramaroller. Det trives jeg godt med det, men har alltid hatt et drag etter å tulle med ting. Jeg koser meg veldig når jeg får jobbe med humor, så denne jobben var bare helt fantastisk å få, sier hun om Underholdningsavdelingen.

Forbredt på tilbakemeldinger

I Underholdningsavdelingen har hun selskap av erfarne humorister som Bjarte Tjøstheim, Robert Stoltenberg og Live Nelvik. Men selv om Grue er et ukjent blad for de fleste, er det nok bare midlertidig. Derfor har hun gjort noen spede forsøk på å forbrede seg på hva som kan komme.

– Jeg er klar over at det kan komme negative tilbakemeldinger, men samtidig er jeg flink til å riste av meg skuffelser. Jeg søkte for eksempel Teaterhøyskolen tre ganger uten å komme inn, og slike erfaringer gjør at man etter hvert får ganske tykk hud. Så hvis jeg skulle bli lei meg av noen dårlige tilbakemeldinger er det greit. Da får jeg bare gråte og bli raskt ferdig med det, ler hun.

– Det kan godt tenkes at jeg begynner å google meg selv litt oftere nå. Men jeg vet ikke hvor smart det egentlig er.

– Du prøver å beskytte deg selv mot negative kommentarer?

– Ja, men jeg er så nysgjerrig at jeg helt sikkert kommer til å gjøre det selv om jeg ikke burde.

En hjelpsom stalker følger tett på sitt offer.

Se Kristin Grue, Live Nelvik og Vidar Magnussen i en sketsj fra Underholdningsavdelingen.

Stor overgang fra teateret

28-åringen har gått en vanlig vei for mange skuespillere. Først ble det teater, så kom muligheten innenfor TV eller film. Men det er ikke mange forunt å få sin første TV-rolle på NRK1 i beste sendetid lørdag kveld, og Grue er innstilt på at interessen rundt hennes person kan komme til å øke mange hakk.

– Tanken har jo slått meg og det tror jeg vil bli veldig rart. Jeg klarer ikke å forholde meg til om jeg blir kjent igjen på gata eller ikke, men om jeg først skal bli kjent, vil jeg gjerne at det er for at jeg blir sett på som morsom.

– Syns du selv at du er morsom?

– Ja, jeg tror kanskje jeg er det. Jeg er nok ingen typisk klovn, men jeg kan være frekk og rett på sak. Det faller ofte i god smak hos andre.

Humorforbildene er blant andre The Office-skaper Ricky Gervais, og de mer hjemlige humoristene Bård og Harald. Som ukjent TV-fjes er det ikke fritt for at Grue kjenner et visst press før premieren på lørdag.

– Mange mener sikkert at jeg er den unge, ukjente jenta som er med på dette uten å ha bevist noe som helst. Men jeg ble vel spurt fordi noen mener at jeg har noe å komme med, så får vi bare se hva folk mener om meg etter hvert.

Underholdningsavdelingen

Dette er gjengen som skal underholde TV-seerne på lørdag kveld.

Foto: Kristian Rostad / NRK

Kulturstrøm

 • Skryt til «Mission Impossible»

  Den nye «Mission Impossible»-filmen, som delvis er spelt inn i Noreg, får skryt av internasjonal presse. Det skriv VG. Rolling Stone Magazine, Los Angeles Times og Entertainment Weekly er blant dei som rosar filmen. Scena der Tom Cruise heng og dinglar utfor Preikestolen får mykje merksemd. Men Noreg er ikkje nemnt i filmen; fjellplatået er lagt til India.

  MISSION: IMPOSSIBLE - FALLOUT
  Foto: Paramount Pictures
 • Spillerom direkte frå Moldejazz

  Spillerom, NRK P2 sitt musikkprogram, sender live frå Moldejazz denne veka. I dag byr dei på live musikk og fuglekikking med hovudartisten Maria Schneider.

  Vi sender direkte fra Alexandraparken i Molde, der Moldejazz er i full gang. Programleder Tine Skolmen får besøk av aktuelle gjester og festivalmusikere på scenen. Dagens liveband: Ensemble Eliassen.
 • Ny studie om kvinner i film

  Mannlege kritikarar er meir skeptiske til filmar med kvinner i, enn kva kvinnelege kritikarar er, skriv The New York Times. Det viser ein ny studie frå San Diego State University. Studien tar for seg kritikkar publisert på nettstaden Rotten tomatoes. Forskarane finn at kvinnelege kritikarar i gjennomsnitt gir filmar med kvinner i ei vurdering på 74 prosent, medan dei mannlege kritikarane gir 62 prosent i gjennomsnitt til dei same filmane(stjerner og terningkast er gjort om til prosent i studien).