Hopp til innhold

Utelukker ikke mer Sherlock-parodi

– Totally brilliant, skrev Amanda Abbington fra Sherlock etter å ha sett Underholdningsavdelingens parodi. – Helt fantastisk, sier Vidar Magnussen, som ikke utelukker mer Sherlock.

Underholdningsavdelingen har vært et av de mest populære programmene i NRKs TV-spiller, men idet de laget en kjærlighetserklæring til den populære TV-serien Sherlock, nådde de fort ut over landegrensene.

Fredag morgen la nemlig Amanda Abbington ut denne tweeten:

Laster Twitter-innhold

Abbington er ingen hvem som helst i Sherlock-sammenheng. Hun er kona til Martin Freeman, som spiller Watson, både i serien og i det virkelige liv.

Dermed traff sketsjen virkelig midt i målgruppa, noe Vidar Magnussen, som parodierer Sherlock, ikke hadde drømt om.

Sherlock og Sherlock

Martin Freeman (Watson) og Benedict Cumberbatch (Sherlock) til venstre. Bjarte Tjøstheim (Martin Freehand) og Vidar Magnussen (Benedict Happysnatch) til høyre.

Foto: NRK/BBC

Skrev manus på én time

– Det begynte med at Bjarte (Tjøstheim) selv hadde fått høre at han ligna på Martin Freeman (Watson), forteller Magnussen.

Både Tjøstheim og Magnussen liker serien godt, og etter å ha kasta ball om at Watson og Sherlock kanskje hadde et litt for tett forhold, begynte redaksjonen å skrive.

– Vi fant ut at de skulle være homofile og finne ut at andre var homofile.

Én time seinere var manuset klart. Men selve innspillingen tok mye lengre tid enn vanlig. Regissør Vidar Josdal måtte høyne ambisjonene litt med tanke på blant annet grafiske elementer, for at resultatet skulle bli så likt BBC-originalen som mulig.

– Det er jo en veldig flott serie, og vår sketsj er en kjærlighetserklæring til den og forholdet hovedpersonene imellom, sier Magnussen.

Utelukker ikke mer Sherlock

Hans tolkning av Sherlock har fått skryt fra flere, deriblant fanklubben Sherlockology, som delte klippet med sine over 600.000 medlemmer.

Selv synes ikke Magnussen at han ligner spesielt på Cumberbatch (Sherlock), bortsett fra at han er god i engelsk etter å ha bodd i landet tidligere.

– ..og så har jeg også et avlangt ansikt.

Magnussen tror ikke det er umulig at hovedpersonene selv også har sett sketsjen.

– Jeg tenker at de kanskje har sett det, når kona til Freeman har.

Kommer det mer?

– Jeg er usikker på om det kommer mer. Men hvis folk vil ha mer, så lukker jeg ikke døren helt.

Drømmer om True Detective-parodi

Yoda og Gollum møtes

Vidar Magnussen som Yoda og Bjarte Tjøstheim som Gollum fra en tidligere sketsj.

Foto: Ole Kaland / NRK

Det er ikke første gang Magnussen og Tjøstheim sammen parodierer kjente figurer fra TV. Ringenes herre og Star Wars er andre tilbakevendende referanser i Underholdningsavdelingen.

Har dere andre serieparodier på blokka?

– Det er ikke opp til meg, men hvis jeg får bestemme er det HBOs True Detective som blir den neste sketsjen.

Blir det deg og Tjøstheim i rollene da også?

– Om det blir oss som skal spille, får vi se på. Vi får gå på audition til regissør Josdal.

Underholdningsavdelingen ser du på NRK1 lørdag kveld og i nett-TV når du vil. I tillegg til Sherlock, får du denne uka også møte Ole Torp, som dukker opp mer enn én gang.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters