Hopp til innhold

Dette er NRKs nye humorflaggskip

NRK satser på at kombinasjonen av ferske fjes og veletablerte komikere skal gjenerobre humortronen til neste år.

Underholdningsavdelingen

Disse blide fjesene utgjør «Underholdningsavdelingen» på NRK1. Programmet har premiere i februar til neste år.

Foto: Ole Kaland / NRK

De syv medlemmene i «Underholdningsavdelingen» har nettopp vært på seminar hvor de har stanget hodene sammen for å finne ut hvordan NRKs nye humorsatsing skal bli. Konseptet eksisterer foreløpig kun på idestadiet, men humorgjengen mener sammensetningen lover svært godt.

– Flere har ligget sammen allerede, så gruppedynamikken er god så langt, forklarer Bjarte Tjøstheim.

Tjøstheim er mest kjent som del av trekløveret i «Radioresepsjonen» med Sagen-brødrene, og skal nå dele tiden mellom radio og TV i de to NRK-programmene.

Frykter krangling

Mens de andre skryter uhemmet av samarbeid og fellesskapsfølelse, trekker Tjøstheim frem sin etter hvert velkjente skepsis.

– Det er jo mange av oss, så det kommer sikkert til å bli uenighet. Men flere, meg selv inkludert, er jo ekstremt konfliktskye, så vi får se hvor tunge diskusjonene blir, moderer han.

«Underholdningsavdelingen» er et studiobasert underholdningsprogram, inspirert av amerikanske ensembleprogrammer som Saturday Night Live.

Noe for enhver smak

I NRKs nye humorflaggskip finner man også Herborg Kråkevik, som går fra kabaretsuksessen «Kjære landsmenn», til å bli del av NRKs humorsatsing. Hun gleder seg til å få et helt ensemble å sparre med på jobb.

Herborg Kråkevik

Herborg Kråkevik går fra scene til TV i 2013.

Foto: Ole Kaland / NRK

– Jeg tror en av de store styrkene til «Underholdningsavdelingen» er at alle har så forskjellig bakgrunn. På den måten utfyller vi hverandre, og jeg tror at alle som ser på vil finne noe de kan le av.

Selv om nervene foreløpig er på god avstand, er det ikke til å stikke under en stol at det er et visst forventningspress knyttet til programmet.

– Vi skal jo ikke late som om det ikke ligger et visst prestasjonspress i bunnen av dette, og vi kommer sikkert til å kjenne det godt når premieren nærmer seg. Men enkelte rundt bordet vant til å ha en million seere, så da kontrollerer man nok kanskje nervene bedre, ler Robert Stoltenberg med tydelig adresse til seg selv.

Ydmyke... inntil videre

Vidar Magnussen og Kristin Grue er de minst kjente navnene i «Underholdningsavdelingen». Men nykommerne lar seg ikke skremme av de mer etablerte underholdningsnavnene i septetten.

– Jeg er overrasket over hvor lydhøre og ydmyke alle er. Selv veldig sære og smale ideer blir dyrket frem, og det er tydeligvis rom til både å tenke smalt og bredt innenfor dette konseptet, sier de to.

– Joda, men jeg tror som sagt at ydmykheten vil forsvinne etter hvert, kvitterer Bjarte Tjøstheim.

Har et ess i erme

«Underholdningsavdelingen» får sin TV-premiere i februar, men noe gjensyn med gamle og veletablerte karakterer blir det mest sannsynlig ikke. Et av premissene for prosjektet var nemlig at det skulle bygges opp helt fra scratch.

– Dette formatet føles nok nytt for oss alle, uansett hva slags bakgrunn man kommer med, mener Live Nelvik. – Men det vil bli nytt for publikum også, så vi får håpe at det vi ender opp med til slutt vil falle i smak.

– Men får vi ikke sving på seertallene er det jo bare å hente inn Narvestad og Linda Johansen mot slutten av sesongen, foreslår Robert Stoltenberg.

Kulturstrøm

  • Ei framsyning det er lett å anbefala

    – Kva gjer ein ikkje for å skjula at ein har gjort noko gale? Kva gjer ein ikkje for å lata som at alt er ok? Nett det speler Oddgeir Thune, Maria Blokhus og Kyrre Hellum godt og morosamt ut på Scene 3 ved Det Norske Teatret, skriv teaterkritikar Karen Frøsland Nystøyl om «Sudden death».

  • Cannes-pris til norsk regissør

    Marlene Emilie Lyngstad vant La Cinef-prisen under filmfestivalen i Cannes. Prisen deles ut til talenter fra filmskoler over hele verdenen. «Norwegian Offspring» er avgangsfilmen hennes og ble valgt ut fra 16 nominerte bidrag. Lyngstad har studert ved Den Danske Filmskole i København.

    Bilde tatt utenfor filmpalasset i Cannes før den berømte filmfestivalen startet.
    Foto: AFP