Hopp til innhold

Tidal: Vi har tre millioner abonnenter

Jay Zs omstridte strømmetjeneste oppgir at de nå har tre millioner betalende kunder på verdensbasis. Men det er fortsatt langt opp til konkurrentene Spotify og Apple.

Beyoncé og Nicki Minaj

EKSKLUSIVT: Beyoncé og Nicki Minaj er blant artistene som er med på eiersiden i Tidal, og som har bidratt med eksklusivt innhold til tjenesten. Denne uka kunngjorde tjenesten at de er oppe i tre millioner betalende kunder. Her er artistene under et Tidal-arrangement i oktober i fjor.

Foto: Jamie McCarthy / Afp

Mye har vært skrevet om Jay Z satsing på strømmetjenester etter at rapperen i fjor kjøpte norske Wimp og tok det ut på verdensmarkedet under navnet Tidal.

I forbindelse med ettårsdagen for den internasjonale lanseringen, kommer selskapet nå med oppdaterte tall på tingenes tilstand.

Strømmetjenesten hevder nå å ha rundt tre millioner abonnenter på verdensbasis, skriver musikknettstedet Billboard.

Langt opp til Apple

Tidal har dermed seksdoblet antallet abonnenter siden Jay Z kjøpte og omdøpte norske Wimp for et drøyt år siden, men har fortsatt langt færre betalende kunder enn det Spotify og Apple Music kan skryte av.

Apple Music, som ble lansert i juni i fjor, har ifølge egne tall rundt 11 millioner betalende kunder, mens Spotify forrige uke kunngjorde at de har passert 30-millionersmerket.

Rundt 45 prosent av Tidal-brukerne betaler for høykvalitetsversjonen av tjenesten, som koster 20 amerikanske dollar i måneden, og også gir tilgang til eksklusivt innhold som direktestrømmer og førpremierer.

Eksklusivt innhold

Mange eksperter og kommentatorer har spådd Jay Zs strømmesatsing nord og ned siden den stjernespekkede lanseringsfesten for ett år siden.

Som NRK skrev kort tid etter lanseringen, var interessen for Tidal-appen svært lunken på verdensbasis.

I fjor høst hevdet et svensk musikknettsted at Tidal kun hadde fått 500.000 nye brukere, og at Jay Z var på jakt etter nye eiere.

Mange har også vært kritiske til tjenestens satsing på eksklusivt innhold med artister som Prince, Beyoncé og for å lokke til seg abonnenter.

Det foreløpig ferskeste eksempelet er Kanye Wests album «The Life of Pablo», som siden lanseringen i februar kun har vært tilgjengelig for Tidal-abonnenter.

Eksklusiviteten ser ut til å ha båret frukter: I løpet av de første 10 dagene albumet lå ute, ble det strømmet 250 millioner ganger, oppgir Tidal tirsdag.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters