Hopp til innhold

Norske Magnus jobber tett med The Weeknd

Som Cashmere Cat har han produsert fire låter på verdensstjernas kommende album.

Cashmere Cat

SAMMEN MED STJERNENE: Fire år etter første EP-utgivelse, jobber Cashmere Cat med flere av verdens mest kjente musikknavn. Her fra Roskilde-festivalen i 2014.

Foto: David Leth Williams / NTB scanpix

28 år gamle Magnus August Høiberg fra Halden, bedre kjent som Cashmere Cat, har de siste årene fått jobbe med noen av verdens største musikknavn.

Britney Spears, Ariana Grande, Kanye West og ikke minst norgesaktuelle The Weeknd er bare et knippe av navnene han har jobbet med siden han byttet alias fra FINAL i 2012.

Fra Daft Punk til Cashmere Cat

Sistnevnte artist hjalp Høiberg med sang på singelen «Wild Love», og er på en annen side aktuell nå med verdenshiten «Starboy» sammen med Daft Punk.

The Weeknd

BLANT DE STØRSTE: Etter å ha sluppet miksteipen «House of Balloons» for fem år siden, har det vært en bratt kurve for The Weeknd. Akkurat nå er Abel Tesfaye, som han egentlig heter, én av verdens største artister, og mest aktuell med singel sammen med Daft Punk.

Foto: Christopher Polk / Afp/ntb scanpix

På Twitter forteller den norske produsenten at han er én av de som har hatt en finger med på flere av låtene til The Weeknds album, «Starboy» - som også ble plukket opp av Billboard:

Laster Twitter-innhold

Albumet, som slippes fredag, inneholder blant annet sangene «True Colors», «Attention», «All I Know» og «Die For You», der Høiberg også kreditert som skribent.

For noen måneder delte han bilder fra et studio sammen med The Weeknd:

Jobber med eget debutalbum

I fjor fikk Høiberg jobbe med Kanye West på låta «Wolves» som kom på West sitt album «The Life of Pablo» tidligere i år.

Da tok nordmannen også til Twitter, og sa at hans største drøm hadde blitt oppfylt:

Laster Twitter-innhold

På plata ble han også kreditert på sangen «Frank's Track».

Tidligere i år fortalte Cashmere Cat at han jobbet med debutalbumet sitt, der The Weeknd-låta og den nyeste singelen «Trust Nobody», med Selena Gomez skal være med.

Laster Twitter-innhold

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters