NRK Meny
Normal

Norske Magnus jobber tett med The Weeknd

Som Cashmere Cat har han produsert fire låter på verdensstjernas kommende album.

Cashmere Cat

SAMMEN MED STJERNENE: Fire år etter første EP-utgivelse, jobber Cashmere Cat med flere av verdens mest kjente musikknavn. Her fra Roskilde-festivalen i 2014.

Foto: David Leth Williams / NTB scanpix

28 år gamle Magnus August Høiberg fra Halden, bedre kjent som Cashmere Cat, har de siste årene fått jobbe med noen av verdens største musikknavn.

Britney Spears, Ariana Grande, Kanye West og ikke minst norgesaktuelle The Weeknd er bare et knippe av navnene han har jobbet med siden han byttet alias fra FINAL i 2012.

Fra Daft Punk til Cashmere Cat

Sistnevnte artist hjalp Høiberg med sang på singelen «Wild Love», og er på en annen side aktuell nå med verdenshiten «Starboy» sammen med Daft Punk.

The Weeknd

BLANT DE STØRSTE: Etter å ha sluppet miksteipen «House of Balloons» for fem år siden, har det vært en bratt kurve for The Weeknd. Akkurat nå er Abel Tesfaye, som han egentlig heter, én av verdens største artister, og mest aktuell med singel sammen med Daft Punk.

Foto: Christopher Polk / Afp/ntb scanpix

På Twitter forteller den norske produsenten at han er én av de som har hatt en finger med på flere av låtene til The Weeknds album, «Starboy» - som også ble plukket opp av Billboard:

Laster Twitter-innhold

Albumet, som slippes fredag, inneholder blant annet sangene «True Colors», «Attention», «All I Know» og «Die For You», der Høiberg også kreditert som skribent.

For noen måneder delte han bilder fra et studio sammen med The Weeknd:

Laster Instagram-innhold

Jobber med eget debutalbum

I fjor fikk Høiberg jobbe med Kanye West på låta «Wolves» som kom på West sitt album «The Life of Pablo» tidligere i år.

Da tok nordmannen også til Twitter, og sa at hans største drøm hadde blitt oppfylt:

Laster Twitter-innhold

På plata ble han også kreditert på sangen «Frank's Track».

Tidligere i år fortalte Cashmere Cat at han jobbet med debutalbumet sitt, der The Weeknd-låta og den nyeste singelen «Trust Nobody», med Selena Gomez skal være med.

Laster Twitter-innhold

Kulturstrøm

 • Legendarisk TV-konsert på kino

  På dagen, 41 år etter at musikk-ikonet Elvis Presley døde, settes hans legendariske TV-konsert fra 1968 opp på kinoer verden rundt. The Guardian gir filmen fire av fem stjerner. Filmen som etter hvert fikk navnet «The '68 comeback spesial», vises også på flere norske kinoer i dag.

  Elvis Presley Death Anniversary Elvis Presley
  Foto: Anonymous / AP
 • Israel berget ESC-finalen i 2019

  Israel vant Eurovision Song Contest, men det har vært uklart om landets kringkastingsselskap har råd til å arrangere neste års finale. Fristen for å stille en garanti på 125 millioner kroner gikk ut denne uka. Det oppsto debatt i landet da statsministeren ble bedt om å skaffe penger, men like før fristen gikk ut kom pengene.

  Netta Barzilai
  Foto: Jack Guez / AFP