Norsk produsent laget låt med Kanye West

Cashmere Cat har laget låten «Wolves» sammen med hip hop-superstjernen.

Cashmere Cat i Ludacris-video

– Bokstavelig talt min største drøm som har gått i oppfyllelse, tvitrer Cashmere Cat om samarbeidet.

Foto: Youtube / Skjermdump

Magnus August Høiberg fra Halden, bedre kjent som DJ-en Cashmere Cat, forteller på Twitter at hans aller største drøm har gått i oppfyllelse. Sammen med Sinjin Hawke har han produsert låten «Wolves» for Kanye West – en av verdens største artister.

Hør låten her

Laster Twitter-innhold

– Stort for ham

27-åringen, som skal spille på den prestisjetunge Coachella-festivalen i april, sier via sin manager Vegard Waske at låten har vært under arbeid lenge.

Kanye West US-17TH-ANNUAL-HOLLYWOOD-FILM-AWARDS---SHOW

Kanye West – en av musikkverdenens største artister.

Foto: MARK DAVIS / Afp

– Det første utkastet ble laget i London for snart to år siden. Magnus er veldig fan av Kanye, så det er klart at dette er stort for ham, sier Waske til VG.

Låten skal være aktuell for Kanye Wests kommende album, men dette er ikke bekreftet.

Musikkjournalist Trine Aandahl i P3 sier dette om samarbeidet:

– Å samarbeide med Kanye West, som nok alle produsenter i hele verden har lyst til å jobbe med: Det skjønner jeg at han har drømt om, for det er stort. Det vil åpne et helt nytt publikum for ham.

Klipper han seg?

Cashmere Cat debuterte i 2012 med «Mirror Maru EP» som fikk terningkast 5 av NRK P3. Han har spilt flere konserter over hele verden, og ble for alvor kjent da han ble rangert som nummer én på Vibe Magazines liste over «25 awesome Genre-Benders of 2012», foran blant annet den verdenskjente artisten Skrillex (Les mer i faktaboksen).

NRK har tidligere skrevet at Kanye West er et enormt forbilde for Magnus August Høiberg, og han har sagt at den dagen har får jobbe med Kanye West, skal han klippe av seg det karakteristiske håret som så mange kjenner han igjen for.

Hans siste plate, «Wedding Bells EP», ble i fjor belønnet med terningkast fem av P3.

Laster SoundCloud-innhold
NRK Østfold møtte Magnus August Høiberg, nå kjent som Cashmere Cat, på gutterommet i Halden i 2005. Da skulle han være med i VM for DJ-er under navnet FINAL for første gang. Reporter: Magnus Brenna Lund.

Kulturstrøm

 • Årets musikkjournalistikk kåret

  Mari Brenna Vollan fra Klassekampen mottok under By:larm-festivalen fredag prisen «Årets musikkjournalistikk» for sin graveserie om musikkbransjen, «Lønnskamp om spotlyset». Her blir det blant annet avslørt hvordan mange musikere i bransjen må leve med lave honorarer og dårlige vilkår. Prisen ble delt ut av direktøren for Fritt Ord, Knut Olav Almås (NTB).

 • Koronaviruset stopper band

  Mustafa Santic Trio fra Bosnia avlyser konserten på Balkanfest i Trondheim i helga. Bosniske myndigheter har varslet mulig stenging av grensene på grunn av koronaviruset. Jungeltelegrafen sender direkte på P2 lørdag, og melder at den greske folkemusikeren Oluf Dimitri Røe «stiller som superreserve».

  Mustafa Santic
  Foto: / Balkanfest
 • Hør OnklP live i Kulturstripa

  Litt eldre, litt klokere og for første gang på 15 år gir OnklP ut nytt soloalbum, «Pål Tøien». – Det er en slags oppsummering og status for nå. Jeg har måttet gå gjennom en del følelser, forteller OnklP til Kulturstripa, der han også spiller live.

  OnklP