Hopp til innhold

Norsk produsent laget låt med Kanye West

Cashmere Cat har laget låten «Wolves» sammen med hip hop-superstjernen.

Cashmere Cat i Ludacris-video

– Bokstavelig talt min største drøm som har gått i oppfyllelse, tvitrer Cashmere Cat om samarbeidet.

Foto: Youtube / Skjermdump

Magnus August Høiberg fra Halden, bedre kjent som DJ-en Cashmere Cat, forteller på Twitter at hans aller største drøm har gått i oppfyllelse. Sammen med Sinjin Hawke har han produsert låten «Wolves» for Kanye West – en av verdens største artister.

Hør låten her

Laster Twitter-innhold

– Stort for ham

27-åringen, som skal spille på den prestisjetunge Coachella-festivalen i april, sier via sin manager Vegard Waske at låten har vært under arbeid lenge.

Kanye West US-17TH-ANNUAL-HOLLYWOOD-FILM-AWARDS---SHOW

Kanye West – en av musikkverdenens største artister.

Foto: MARK DAVIS / Afp

– Det første utkastet ble laget i London for snart to år siden. Magnus er veldig fan av Kanye, så det er klart at dette er stort for ham, sier Waske til VG.

Låten skal være aktuell for Kanye Wests kommende album, men dette er ikke bekreftet.

Musikkjournalist Trine Aandahl i P3 sier dette om samarbeidet:

– Å samarbeide med Kanye West, som nok alle produsenter i hele verden har lyst til å jobbe med: Det skjønner jeg at han har drømt om, for det er stort. Det vil åpne et helt nytt publikum for ham.

Klipper han seg?

Cashmere Cat debuterte i 2012 med «Mirror Maru EP» som fikk terningkast 5 av NRK P3. Han har spilt flere konserter over hele verden, og ble for alvor kjent da han ble rangert som nummer én på Vibe Magazines liste over «25 awesome Genre-Benders of 2012», foran blant annet den verdenskjente artisten Skrillex (Les mer i faktaboksen).

NRK har tidligere skrevet at Kanye West er et enormt forbilde for Magnus August Høiberg, og han har sagt at den dagen har får jobbe med Kanye West, skal han klippe av seg det karakteristiske håret som så mange kjenner han igjen for.

Hans siste plate, «Wedding Bells EP», ble i fjor belønnet med terningkast fem av P3.

Laster SoundCloud-innhold
NRK Østfold møtte Magnus August Høiberg, nå kjent som Cashmere Cat, på gutterommet i Halden i 2005. Da skulle han være med i VM for DJ-er under navnet FINAL for første gang. Reporter: Magnus Brenna Lund.

Kulturstrøm

  • Ny undersøkelse: Færre leser for barna sine

    Stadig færre foreldre leser høyt for barna sine. Andelen boklesere i befolkningen synker sakte, viser Leserundersøkelsen 2024, som blir sluppet i dag, skriver Den norske forleggerforeningen i en pressemelding.

    – Foreldres lesing er avgjørende for barns ordforråd og leseglede. Nå faller også disse tallene, dette er dramatisk, sier Trine Skei Grande, administrerende direktør i Forleggerforeningen.

    Én av fire foreldre leser aldri høyt for barna sine. I 2017 svarte 93 prosent av foreldre med barn under 10 år at de leste høyt for barna sine. I 2023 var tallet 75 prosent. Samtidig viser undersøkelsen at de som leser for barna sine, gjør det oftere enn før.

    Leseundersøkelsen har blitt gjennomført av Forleggerforeningen og Bokhandlerforeningen siden 1977.

    – Leserundersøkelsen bekrefter at vi trenger et krafttak for lesing, sier Trine Skei Grande i Forleggerforeningen og Anne Schiøtz i Bokhandlerforeningen.

  • Årets verk og Årets utøver

    Årets verk og Årets utøver 2023 ble delt ut i Spillerom, NRK P2, søndag 21. april. Dirigent og fiolinist Lars-Erik ter Jung er kåret til Årets utøver 2023. Tre vinnere får prisen Årets verk; Jan Erik Mikalsen for Fleurs, Nils Henrik Asheim for Organotopia, Tine Surel Lange – Two sides of the River. Prisene deles ut av Norsk komponistforening.

    Årets utøver og Årets verk 2023
    Foto: Kristin Kverndokk / NRK
  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober