Mesternes skadeliste vokser

Ailo Gaup la opp som motorcrosskjører på grunn av mange skader, men også i «Mesternes mester» går det hardt for seg når de tidligere toppidrettsutøverne kjemper om seieren.

Ailo Gaup, Mesternes mester

Ailo Gaup lovte familie og venner at han skulle ta det rolig i «Mesternes mester». Det har imidlertid vist seg å være en liten utfordring for 32-åringen...

Foto: Sidsel Linden/NRK

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Ailo Gaup, mesternes mester 2011

Ailo Gaup gir alt i konkurransene til tross for skader.

Foto: Inger-Marit Knap Sæby/NRK.no

Med en skadeliste lang som et uvær, og som inneholder både brukne bein, ødelagt nyre og rygg- og nakkeskader, hadde tidligere motorcrossfører Ailo Gaup planer om å ta det forholdsvis rolig i årets sesong av «Mesternes mester».

Det var ikke så lett. Som NRK.no i høst kunne fortelle, måtte Gaup underveis i innspillingen sendes til sykehus på Kypros på grunn av astmaproblemer. Under en annen øvelse skadet 32-åringen kneet stygt.

Les også: – Vi har en irriterende bra tone

Nett-TV: Se tidligere sendte episoder av «Mesternes mester 2011» her

Is og smertestillende

– Det var da vi skulle gjennom en hinderbane med en 20 kilo tung sekk på ryggen, at jeg gjentatte ganger slo det beste kneet i bakken, forteller Ailo til NRK.no.

Med smertestillende tabletter og isposer har finnmarkingen forsøkt å holde smertene og hevelsen i sjakk – det blir ikke tid til mye hvile med en ny konkurranse alltid ventende rundt neste sving.

Les også: Dag Erik syklet 2000 kilometer under «Mesternes mester»

Øvelsene i «Mesternes mester» er heller ikke daglig kost for en som har metall i ankelen, lite brusk, og mangler indre leddbånd og fremre korsbånd i «det dårligste» kneet.

– For å si det sånn: Jeg løper bare når Dag Erik Pedersen ber meg om det, sier 32-åringen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Ailo Gaup, mesternes mester 2011

Ailo kjøler ned hevelsen i kneet med isposer mellom konkurransene.

Foto: Inger-Marit Knap Sæby/NRK.no

Ødelagt skulder

Også tidligere verdens beste håndballspiller, Trine Haltvik, sliter i sydenvarmen. Allerede før avreise til Kypros skadet 45-åringen seg, og startet i «Mesternes mester» med tre nesten avrevne leddbånd i skulderen.

Mesternes mester, Trine Haltvik

Trine Haltvik har slitt med en ødelagt skulder gjennom hele konkurransen.

Foto: Inger-Marit Knap Sæby/NRK.no

Selv om legen gjorde sitt for å forklare Haltvik viktigheten av å la armen hvile i påvente av operasjon, henger toppidrettsutøveren fortsatt med i konkurransen.

– Men jeg håper jo at jeg slipper å bruke armene så mye i øvelsene som kommer, sier Haltvik til NRK.no.

Les også: Hør Frode Estils sang til Hanevold

For to uker siden så vi at skøyteløper Frode Rønning måtte trekke seg fra konkurransen på grunn av ryggsmerter.

Fortsatt er fem forhenværende toppidrettsutøvere med i kampen om «Mesternes mester»-tittelen, og hvordan det går i kveldens øvelser kan du se på NRK1 klokken 19.55.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Kulturstrøm

  • Avicii minnes i dag

    Flere medier vier den svenske DJ-en oppmerksomhet på dagen ett år etter at han døde, skriver SVT. Tim Berglinds familie har opprettet en stiftelse som vil la alle inntekter fra albumsalg gå til støtte for truet natur, bistand og tiltak mot selvmord. For litt over en uke siden ble singelen «SOS» sluppet posthumt og i juni kommer albumet han nesten hadde gjort ferdig før han tok livet sitt. Det får tittelen «Tim».

    PEOPLE-AVICII/
    Foto: SOCIAL MEDIA / Reuters