Dag Erik syklet 2000 kilometer under «Mesternes mester»

Programleder Dag Erik Pedersen dro ikke tilbake til hotellet for å slappe av etter at dagens innspilling var gjennomført under filmingen av «Mesternes mester» på Kypros.

Dag Erik Pedersen, mesternes mester 2011

Programleder Dag Erik Pedersen lå absolutt ikke på latsiden i innspillingspausene på «Mesternes mester».

Foto: Inger-Marit Knap Sæby/NRK.no

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Som tidligere toppsyklist kunne Dag Erik Pedersen lett vært en av deltagerne i årets sesong av «Mesternes mester». I stedet er det NRK-programlederen som leder andre toppidrettspensjonister gjennom de harde konkurransene i solsteken syd i Europa.

– Det er mange lekende og kule øvelser jeg gjerne skulle ha prøvd selv. Hvis jeg fikk velge, måtte det ha blitt noen av kondisjonsøvelsene, som det å skulle trille en tung ball opp en bratt bakke. Det høres gøy ut, sier Pedersen til NRK.no.

Les også:

Nett-TV: Se tidligere sendte episoder av «Mesternes mester 2011» her

Syklet hver dag

Programlederen var nemlig ikke redd for å slite seg ut i sydensolen. Da deltagerne lå ved bassengkanten i villaen og restituerte seg etter en hard øvelse, fant 51-åringen frem sykkelen og tråkket opp i fjellene.

– Jeg prøvde å sykle rundt to timer hver dag. Det er forholdsvis kupert terreng, med 9 graders stigning noen steder, så jeg rakk ikke mer enn 5-6 mil om dagen, forteller Pedersen nøktern.

I løpet av de fem ukene han var i Pafos, anslår han at det har blitt rundt 33 treningsøkter på sykkelsetet. Totalt har han syklet rundt 2000 kilometer, noe som tilsvarer over tre ganger rundt hele øya. Som regel har temperaturen ligget på mellom 30-40 varmegrader.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Dag Erik Pedersen, mesternes mester 2011

Hvem sier at man må ligge rett ut på en solseng ved bassenget for å nyte sydensolen?

Foto: Inger-Marit Knap Sæby/NRK.no

Hadde hjerteinfarkt

51-åringen ble rammet av et hjerteinfarkt for snart tre år siden, og forteller at han ser på syklingen som en god forsikring for helsen.

– Både kroppen og humøret blir bedre når jeg får vært i fysisk aktivitet, og jeg bruker turene til å få nullet ut hjernen etter all jobbingen og hente energi til neste arbeidsøkt, forklarer den mildt sagt aktive programlederen.

Han var godt synlig i det kypriotiske landskapet med sin «Mesternes mester»-sykkeldrakt, som ble spesiallaget til deltagerne denne sesongen.

Syklet alene

Pedersen tråkket fra seg under innspillingen av de to første sesongene også, men det er først i år han har fått anledning til å prioritere en treningsøkt hver dag.

Mens ferieslappe hotellgjester døste ved bassengkanten, enset de knapt Dag Erik Pedersen som trillet sykkelen sin alene mellom solstolene. Det er nemlig 2000 ensomme kilometer han har lagt bak seg.

– Det var jo ingen andre i produksjonen som klarte å holde følge, konstaterer 51-åringen.

«Mesternes mester» sendes på NRK1 lørdager klokken 19.55.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Kulturstrøm

  • Tre norske filmer til festival

    Tre norske dokumentarfilmer skal vises i Amsterdam, i forbindelse med dokumentarfilmfestivalen IDFA i november. Det melder NTB. De tre filmene er «iHuman», «Karla og Nordahl» og «En gang Aurora» som handler om Aurora Aksnes.

    Aurora Aksnes
    Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
  • Coldplay lover comeback

    Etter fire år i dvale melder århundrets mestselgende britiske band at de er på vei tilbake. Et brev til en fan startet en rykteflom, og nå bekrefter bandet på sin hjemmeside at et nytt album kommer 22. november. Coldplays forrige album «A Head Full Of Dreams» solgte to millioner eksemplarer, melder BBC. Den påfølgende turneen spilte inn fem milliarder kroner.