NRK Meny
Normal

Her går det galt for Frode Rønning

Frode Rønning ble regnet som en outsider i «Mesternes Mester» etter at han hadde slått ut flere av sine motstandere i «Nattesten». Men Rønning måtte trekke seg fra konkurransen etter at ryggen sviktet.

Frode rønning

Problemer med ryggen gjorde at sprinteren Frode Rønning til slutt måtte trekke seg.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Rønnings ryggproblemer startet på tampen av skøytekarrieren og har plaget sprinteren med jevne mellomrom siden. Men det var en overbelastning i lagkonkurransen på «Mesternes Mester» som gjorde at Rønning til slutt måtte dra.

– Det var noen som brukte ryggen min som stige under lagkonkurransen, og da smalt det skikkelig til. Den gamle skaden kom tilbake og fra da var det vel bare et tidsspørsmål før det kom noen fysiske øvelser som gjorde at jeg måtte kaste inn håndkle, sier Rønning til NRK.no.

Ville heller bli slått ut

Frode rønning

Rønning fikk store problemer med ryggen etter påkjenningen lagkonkurransen.

Foto: NRK, Sidsel Linden

Han markerte seg sterkt i konkurransen og viste seg som en reaksjonssterk deltager da han slo ut flere av konkurrentene i «Nattesten». Selv føler han at han hadde enda mer å gi.

– Dette var ingen ideell måte å gå ut på og jeg hadde hatt en bedre følelse om jeg hadde tapt i konkurranse mot noen av de andre. Jeg føler det som et lite nederlag selv og det hadde vært spennende å se hvor langt jeg kunne ha nådd.

Uforsvarlig å fortsette

–Ettersom jeg hadde et godt tak på «Nattesten», kunne jeg nok klart å komme meg litt lengre, men det var ikke forsvarlig å fortsette. Jeg måtte sette helsa foran konkurranseinstinktet, forklarer han.

Men seier tror ikke Rønning hadde vært innenfor rekkevidde uansett.

– Nei, jeg tror ikke jeg hadde vært sterk nok til å gå helt til topps, selv om ryggen hadde vært på lag. Det var gode kandidater i finalen og det ble en verdig vinner til slutt.

Se Rønning fortelle om da han måtte bruke en drosje som garderobe før et skøyteløp:

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.


Kulturstrøm

 • «Mamma Mia»-oppfølger slo original

  Kinopremieren for «Mamma Mia! Here We Go Again» er den sterkeste åpningshelgen for en kinofilm i Norge siden 2015, skriver Dagbladet. Da besøkte over 170.000 kinogjengere James Bond-filmen «Spectre». «Mamma Mia! Here We go Again» ble sett av over 140.867 kinogjengere I helgen, viser tall fra Filmweb. Originalen «Mamma Mia» ble til sammenligning bare sett av drøyt 64.000 publikummere i åpningshelgen i 2008. Jeg rekker å lure på om alle de store hitene ble brukt opp i originalen, mente NRKs anmelder om den nye filmen.

  Lily James
  Foto: United International Pictures
 • Soulmusikk-fotografier utgis i bok

  Nær 300 fotografier som den amerikanske musikk-fotografen Bruce W Talamon tok av de største R & B-, funk- og soulartistene i USA på 1970-tallet og tidlig 1980-tall, utgis i en samlebok. De fleste bildene er aldri tidligere blitt publisert. Blant artistene som Talamon fikk komme nært inn på dagliglivet til, er Jackson 5, James Brown, Stevie Wonder og Diana Ross. Talamon sier til The Guardian at han aldri planla å bli fotograf, og mangler formell utdannelse. Det første bildet han tok var av Isaac Hayes på musikkfestivalen Wattstax i 1972. Konserten var en veldedighetskonsert til minne om det afroamerikanske opprøret i i bydelen Watts sør i Los Angeles.

  Diana Ross
  Foto: STR / REUTERS
 • Drake topper for tredje uke på rad

  Den kanadiske rapperen Drakes femte soloalbum ble sluppet 29. juni, og har allerede ligget tre uker på førsteplassen på Billboards topp 200-liste, skriver Rolling Stone. Albumet er dermed det første til å toppe den prestisjetunge amerikanske hitlisten like lenge siden den britiske artisten Adele toppet listen tre uker i strekk i desember 2016 med albumet «25». Polerte, men melodiøse tussmørke-beats, mener NRKs anmelder om Drakes «Scorpion».

  Drake
  Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS / AFP