NRK Meny
Normal

Her går det galt for Frode Rønning

Frode Rønning ble regnet som en outsider i «Mesternes Mester» etter at han hadde slått ut flere av sine motstandere i «Nattesten». Men Rønning måtte trekke seg fra konkurransen etter at ryggen sviktet.

Frode rønning

Problemer med ryggen gjorde at sprinteren Frode Rønning til slutt måtte trekke seg.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Rønnings ryggproblemer startet på tampen av skøytekarrieren og har plaget sprinteren med jevne mellomrom siden. Men det var en overbelastning i lagkonkurransen på «Mesternes Mester» som gjorde at Rønning til slutt måtte dra.

– Det var noen som brukte ryggen min som stige under lagkonkurransen, og da smalt det skikkelig til. Den gamle skaden kom tilbake og fra da var det vel bare et tidsspørsmål før det kom noen fysiske øvelser som gjorde at jeg måtte kaste inn håndkle, sier Rønning til NRK.no.

Ville heller bli slått ut

Frode rønning

Rønning fikk store problemer med ryggen etter påkjenningen lagkonkurransen.

Foto: NRK, Sidsel Linden

Han markerte seg sterkt i konkurransen og viste seg som en reaksjonssterk deltager da han slo ut flere av konkurrentene i «Nattesten». Selv føler han at han hadde enda mer å gi.

– Dette var ingen ideell måte å gå ut på og jeg hadde hatt en bedre følelse om jeg hadde tapt i konkurranse mot noen av de andre. Jeg føler det som et lite nederlag selv og det hadde vært spennende å se hvor langt jeg kunne ha nådd.

Uforsvarlig å fortsette

–Ettersom jeg hadde et godt tak på «Nattesten», kunne jeg nok klart å komme meg litt lengre, men det var ikke forsvarlig å fortsette. Jeg måtte sette helsa foran konkurranseinstinktet, forklarer han.

Men seier tror ikke Rønning hadde vært innenfor rekkevidde uansett.

– Nei, jeg tror ikke jeg hadde vært sterk nok til å gå helt til topps, selv om ryggen hadde vært på lag. Det var gode kandidater i finalen og det ble en verdig vinner til slutt.

Se Rønning fortelle om da han måtte bruke en drosje som garderobe før et skøyteløp:

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.