En av disse blir Mesternes Mester

Deltagerlisten til Mesterens Mester sesong fire er klar og en ny gjeng med pensjonerte idrettsutøvere står klare til dyst. – Målet er å ha det gøy, så jeg får heller ta plasseringene som de kommer, sier Roar Strand.

Deltagerne i Mesternes Mesters fjerde sesong.

Deltagerne i Mesternes Mesters fjerde sesong: (f.v.) Astrid Lødemel (alpint), Thomas Hansvoll (boksing), Trude Dybendahl (langrenn), Henrik Bjørnstad (golf), Linda Andersen (seiling), Bente Nordby (fotball), Roar Strand (fotball), Linda Grubben (skiskyting) og Sune Wenzel (frisbee). I tillegg skal en til idrettsveteran på plass før avreise til Ungarn. Nederst til høyre ser vi en spent programleder, Dag Erik Pedersen.

Foto: Scanpix/NRK

Hvem er din favoritt? Stem nederst i saken!

Ti nye idrettsveteraner skal møtes til dyst for å finne ut av hvem som skal gå i fotsporene til de tidligere vinnerne Dag Otto Lauritzen, Daniel Franck og Finn Christian Jagge.

Som tidligere år er det samlet idrettsfolk fra svært forskjellige grener og til vinteren skal bevises om det er langrennsutøvere, seilere, skiskytere eller frisbeekastere som går helt til topps i konkurransen.

Tar det som det kommer

Roar Strand

Nylig pensjonerte Roar Strand ser mest frem til den sosiale biten.

Foto: Gorm Kallestad / Scanpix

RBK-legende Roar Strand tror oppholdet kommer til å bli spennende og sosialt.

– Målet er å ha det gøy, så får jeg heller ta plasseringene som de kommer. Men jeg vil nok prøve å vinne en duell eller to når jeg først er med på det, sier han nøkternt til NRK.no.

Han har ikke tenkt over om det er noen av de andre deltakerne han har bedre eller dårligere sjanse til å slå.

– Mange av dem er sikkert bra trent, så vi får se hvordan det går, sier han.

I gang med opptreningen

Trude Dybendahl Hartz

Trude Dybendahl har trappet opp treningsmengden til konkurransen begynner.

Foto: Lise Åserud, SCANPIX

Trude Dybendahl er alt i gang med forbredelsene til konkurransen.

– Det er jo noen år siden jeg la opp nå, så jeg har øker treninghyppigheten litt frem mot programstart. Fordelen for oss som har trent en del før, er at formen kommer tilbake litt fortere enn hos andre, forteller den tidligere langrennsløperen.

– Jeg gleder meg veldig til å delta. Det blir moro å treffe andre tidligere toppidrettsutøvere og å konkurrere igjen. Jeg hører også rykter om at samholdet deltakerne imellom er veldig godt, legger hun til.

Dag Erik Pedersen

Dag Erik Pedersen skal for fjerde gang være programleder for Mesterens Mester.

Foto: Marius Arnesen / NRK
– Mange tøffinger

Bokseren Thomas Hansvoll gleder seg veldig til å være med, og synes det var hyggelig å bli spurt.

– Dette er kjempespennende, og deltakerne virker som en gjeng tøffinger. Jeg tror ikke jeg skal måle meg med skiløperne kondisjonsmessig, sier han til NRK.no.

Hannsvoll har heller ikke fulgt så veldig mye på programmet, men han har sett litt sporadisk på både den norske og svenske versjonen – så han vet hva han har takket ja til.

Pedersen har tro på Dybendahl

Dag Erik Pedersen er selvskreven som programleder for fjerde gang og gleder seg til å ta fatt på arbeidet.

– Det har nærmest blitt et folkekrav at vi skulle dra igang en ny sesong. Det er veldig artig at vi har så mange fans, sier programleder Dag Erik Pedersen, som også denne gang skal leder konkurransen.

En kvinne har ennå ikke vunnet MM, men Pedersen mener det kan bli en endring på det i år.

– Trude Dybenddal er i kanonform, og har nok noe å revansjere i og med at langrennsjentene som har vært med tidligere ikke har prestert helt i toppen. Jeg tror nok det går en liten djevel i henne, og at hun vil bevise at langrennsjentene kan prestere de også, sier Pedersen.

(saken fortsetter under videoen av årets vinnner - Finn Christian «Finken» Jagge.)

Video Her blir Finken mester igjen

Her blir Finken mester igjen

Lover endringer

Serien skal i år spilles inn på flere lokasjoner rundt nordre del av Balaton-sjøen i Ungarn, og innspillingen starter første uka i september.

Dette blir fjerde sesong av Mesternes Mester på NRK, og i år vil det gjøres noen fornyende grep.

– Det jobbes med å få inn noen overraskelser, men vi vil ikke røpe hva dette skal være enda, sier Sidsel Linden i NRKs Markedsavdeling til NRK.no

Linden legger til at oppskriften på programmet, som har blitt en formidabel seersuksess, vil være lett gjenkjennelig for publikum.

TV-serien vil bli sendt på NRK vinteren 2012.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Kulturstrøm

  • Ingen Brit Award på Ina Wroldsen

    Det ble ikke pris for beste musikkvideo til låten «Breathe» av DJ-en Jax Jones hvor Ina Wroldsen synger. Gruppa Little Mix stakk av med prisen. Her er vinnervideoen:

  • Harr får hovudrolla

    Torbjørn Harr skal spela hovudrolla i filmen Tunnelen, som torsdag startar filminga i Vik. Det skriv Sogn Avis. Harr har spelt store rollar, mellom anna i den amerikanske versjonen av Vikingane (biletet) og i filmen Birkebeinarane. Han har dessuten hatt ei rekke roller på Nationaltheatret.

    Thorbjørn Harr
    Foto: Vikings / Tumblr