– Vi har en irriterende bra tone

I Villa Palm Air utenfor den kypriotiske byen Pafos, har 11 norske idrettsutøvere i flere uker kjempet, trent og høylytt analysert slagene i kampen om å bli den neste «Mesternes mester».

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Kjempingen i huset dreier seg riktignok mest om hvem som skal ta oppvasken, treningen inkluderer ofte plasking i bassenget på terrassen, og analysene og «utestemmen» er det tidligere skiskytter Halvard Hanevold som tar seg av.

Hos årets mestere blir nemlig rivalisering og konkurranseinstinkt lagt igjen ute «på banen».

Les også:

Nett-TV: Se tidligere sendte episoder av «Mesternes mester 2011» her

Litt sure miner

– Vi er nok altfor godt sammensatt, og har en irriterende god tone med hverandre, innrømmet Finn Christian «Finken» Jagge overfor NRK.no da vi møtte deltagerne i huset halvveis ut i «Mesternes mester»-innspillingen på Kypros i fjor høst.

Den tidligere alpinisten forteller at den eneste gangen alle ikke var like fornøyde med hverandre, var etter strategikonkurransen.

Les også:

– Halvard, Frode og jeg gikk sammen om å få ut de andre. Da det bare var oss igjen, fikk Frode og jeg ut Halvard. Etter den konkurransen var det litt småsurt i huset noen timer etterpå, forteller Finken.

Brettekanter

mesternes mester 2011, ailo gaup

Ailo Gaup har alltid full kontroll på innholdet i koffertene. Én for hverdagsklær, én for festklær, og én for treningstøy.

Foto: Inger-Marit Knap Sæby/NRK.no

Men bortsett fra etter forrige ukes lagkonkurranse, har det hittil i serien altså bare vært fryd og gammen blant de tidligere toppidrettsutøverne. Bortsett fra da Frode snorket så mye at Halvard flyttet ut av rommet. Ailo flyttet på sin side fra Finken fordi han var syk og ble verre av aircondition.

Sistnevnte brukte for øvrig svært kort tid på å bytte rom, for den tidligere motorcrossføreren hadde over halvveis inn i konkurransen fortsatt alle klærne sine pent stablet opp med brettekanter i koffertene.

– Ja, plutselig ryker man jo ut, så da gidder jeg for faen ikke å flytte inn her, forklarer Ailo mens han kikker over innholdet i koffertene som står støttet opp mot de tomme klesskapene.

Les også:

Leser pensum

mesternes mester 2011, siren sundby

Siren Sundby studerer på BI, og prøver å holde seg oppdatert på pensum også fra sofaen på Kypros.

Foto: Inger-Marit Knap Sæby/NRK.no

De fleste av mesterne hadde med seg egne PC-er, og holdt kontakten med familiene der hjemme via internett. Tidligere seiler Siren Sundby studerer for tiden på BI, og siden hun under «Mesternes mester»-opptakene går glipp av et semester på skolebenken, prøver hun å lese pensum når hun får tid mellom konkurransene.

Les også:

Mens 28-åringen denne septemberdagen sitter fordypet i studier i stuen, siver lukten av hjemmelaget omelett inn fra den åpne døren til kjøkkenet. Der tidligere brettseiler Jorunn Horgen har fått rollen som «vaktmester» og Ailo Gaup har blitt ryddegutt, er det håndballspiller Trine Haltvik som har blitt den naturlige mammaen og kokken i «familien».

mesternes mester 2011, trine haltvik

Trine Haltvik lager lunsj til de andre deltagerne.

Foto: Inger-Marit Knap Sæby/NRK.no

– Det har vel kanskje blitt til at jeg lager flest måltider, men de andre hjelper jo til de også, forteller trønderen til NRK.no, før hun oppfordrer Ailo til å fortelle om den treretters middagen han lagde en kveld.

– Det var en mage- og tarmfloratablett til forrett, proteinpulverpannekaker til hovedrett, og baileyspannekaker til dessert, opplyser 32-åringen.

Ingen sydenferie

Fra kjøkkenet går det en verandadør ut på den hellelagte terrassen der mesterne inntar de fleste måltidene. Like bortenfor ligger bassenget der de slapper av med kald drikke på kveldene etter konkurranse. Helt i enden av hagen står to enslige solsenger og speider utover Middelhavet og horisonten langt der borte.

Les også:

Bare de mange isposene, kremene og smertestillende medikamentene som ligger rundt omkring i huset, samt den unisone nynningen på låten «It’s a Hard Knock Life» fra musikalen Annie rundt lunsjbordet, avslører at dette langt fra er en gjeng nordmenn på vanlig sydenferie.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Kulturstrøm

  • Bokmessen i Leipzig åpner

    Den årlige bokmessen i den tyske byen Leipzig åpner lørdag. 18 norske forfattere er blant dem som skal presenteres.

    Bokmessen i Leipzig 2019
    Foto: HENDRIK SCHMIDT / AFP