Lager plateselskap med Jay-Z

Den trønderske produsentduoen Stargate tar nye steg på karrierestigen.

Stargate, Tor Erik Hermansen og Mikkel S. Eriksen

Stargate, som er Tor Erik Hermansen og Mikkel S. Eriksen, tar stadig nye klyv på karrierestigen.

Foto: Braata, Espen / VG

Nå skal de samarbeide om et nytt plateselskap med en av verdens største rappere – Jay-Z. Kanskje passende etter at de sjøl er blitt hyllet som størst i verden ?

Ny label

Det er musikkbransjemagasinet MusicWeek som melder at duoen gjennom EMI Music Publishing skal lage den nye labelen.

Mikkel Eriksen har allerede skrevet under på en avtale for utgivelse og distribusjon over hele verden, og selskapet har allerede en kontrakt med hans kollega Tor Erik Hermansen.

Flere nummer én-hits

Det nye plateselskapet kommer etter at Stargate har produsert flere nummer én-hits for selskapet Def Jam, der Jay-Z tidligere var direktør. Blant annet har de gitt artistene Ne-Yo et gjennombrudd med låta «So Sick» og laget flere listeklatrere for Rihanna.

I tillegg har Stargate blant annet også låta «Irreplaceable» for Beyonce Knowles, som er gift med Jay-Z.

Kulturstrøm

 • Anspent mellom Markle og kongehuset

  Konflikten mellom Meghan Markle og kongefamilien i Storbritannia tilspisser seg før intervjuet med Oprah Winfrey vises kommende søndag. I et nytt klipp som er sluppet av det amerikanske TV-selskapet CBS sier Meghan at hun ikke er redd for konsekvensene av å si sin mening.

 • Square kjøper seg opp i Tidal

  Mobilbetalingsselskapet Square sikrer seg aksjemajoritet i strømmetjenesten Tidal, melder nettstedet Cnet. Tidal ble lansert av norske Aspiro i 2014 og het Wimp før det ble kjøpt av artisten Jay-Z og skiftet navn til Tidal. Kjøperen Square er eid av Twitters toppsjef Jack Dorsey.

  Tidal logo
  Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
 • Songstjerne saksøkt av broren

  Broren til Mariah Carey saksøkjer henne, etter skuldingar om at han var valdeleg. Skuldingane kjem fram i ein biografi om Carey, melder BBC. Tidlegare har også søstera til Mariah Carey saksøkt henne for ting som står skrive i boka.

  Mariah Carey
  Foto: AP