Stargate: – Det tok tid å bli kjent med Jay Z

Etter 20 år på toppen av de internasjonale hitlistene er Stargate godt etablert som låtskrivere og produsenter. Duoen regnes som noen av de mektigste i musikkbransjen i verden.

Stargate

Mikkel Storleer Eriksen og Tor Erik Hermansen spilte sin aller første helaftens konsert i Borggården i Trondheim torsdag.

Foto: Hilde Grande / NRK

Likevel har de to nordmennene fra Trondheim og Askim beina godt plantet på jorda.

– Vi føler at alt er veldig likt som det var i 1999. Den gangen bodde jeg på Royal Garden i Trondheim 200 døgn i året. Det er der jeg bor nå også. Det er egentlig den samme gleden om man lager en liten artist som får en hit i Norge som en stor artist som får en verdenshit, forklarer Tor Erik Hermansen når NRK møter duoen i Trondheim.

Nære med de aller største

Hollywood-livet har altså ikke gått til hodet på gutta. Selv om de til vanlig henger med store stjerner som Chris Martin og Gwyneth Paltrow, Beyoncé og Jay Z.

– Selv de største artistene er veldig ydmyke og normale folk. De har ingenting å bevise. De slenger av seg skoene og legger seg i sofaen, forteller Eriksen.

– Men Jay Z er ikke så veldig ydmyk, smiler Hermansen.

– Han har mye selvtillit, han er kjapp og han har alltid noe bra å si. Han er nok en av dem som det tok lengst tid å venne seg til å ha en vanlig samtale med, sier han.

MUSIC-CHARTS/

Stargate har produsert flere hits for Beyoncé. Nå er hun og ektemannen og rapperen, Jay Z, en del av duoens vennegjeng i Los Angeles.

Foto: Lucas Jackson / Reuters

Starter artistkarriere

Sammen med produsent-makkeren, Mikkel Eriksen, står han foran en stor scene i Borggården i Trondheim. Scenen hvor de for aller første gang hadde en helaftens konsert som artister torsdag.

Da produsentene fikk forespørsel fra Chris Martin om de ville varme opp for Coldplay i Los Angeles i fjor, kunne de ikke si nei. Liveopptredenen foran 90.000 tilskuere gav mersmak.

Gutta har nemlig bestemt seg for å gi ut musikk under eget navn.

– Det blir veldig spennende å på en måte gå inn i en ny fase hvor vi får lov til å spille litt live og gi ut låter under vårt eget navn, forteller Eriksen.

Ne-Yo og Stargate

Torsdag kveld stod Ne-Yo på scenen i Trondheim sammen med Stargate under deres aller første helaftens konsert noensinne.

Foto: Petter Moen Nilsen / NRK

Møtte Michael Jackson

Selv om stjernelivet har blitt en vane for de norske gutta, var det likevel ett møte der de ble litt «starstruck».

– Michael Jackson tok kontakt med oss på grunn av noen av låtene vi hadde lagt med Ne-Yo. Det var spesielt, forteller Eriksen.

Det endte opp med at gutta spiste lunsj med «Kongen» av pop og planla at de skulle jobbe sammen.

– Det var i 2007, en tid da han ikke hadde noen plater ute, og hadde litt trøbbel, men han er jo en av våre store musikalske helter, forklarer Hermansen.

Samarbeidet ble imidlertid aldri noe av ettersom Jackson døde to år etter møtet.