Hopp til innhold

Stargate fortsetter klatringen

Produsentduoen fra Trøndelag fortsetter å imponere. Nå har de to av de tre øverste låtene på Billboards single-liste!

Rihanna

Stargate-produserte Rihanna er denne uka på tredjeplass på Billboard med «Don't stop the music».

Foto: TORSTEN SILZ / AFP

Les også: Stargate sikter mot stjernene

Stargate-låtene «With You» med Chris Brown og Rihanna med «Don't stop the music» som henholdsvis lå på en på en fjerde- og sjuendeplass i forrige uke, har nå klatret helt til 2. Og 3. Plassene på Billboard Hot 100 denne uka.

- Sykt!

- Nummer 2 og 3 på Billboard Hot 100! Sykt! sier Mikkel Storleer Eriksen i en svært kort kommentar til til adressa.no.

Det er snart Grammyshow, og sist gang Stargate-gutta var tilstede der kunne de vise til hiten « Irreplaceable» som hadde ligget ti uker på toppen av Billboard-lista. Men de får definitivt noe å snakke om når de kommer på festen denne gang også.

- Dette er mye større

- Det er helt fantastisk. Jeg tror ikke folk her hjemme har begrep om hvor sinnssykt det er. Folk snakker om a-ha-suksessen. Dette er mye større og helt utrolig, sier produsentkollega David Eriksen til VG Nett, og fortsetter:

- A-ha fikk en nummer én hit i USA, men det Stargate gjør her er at de opprettholder sin posisjon over halvannet år. Hvis man ser på hva det innebærer, så er det ganske enkelt veldig stort, sier Eriksen til VG nett.

Imponerende historie

Stargate har etter hvert en svært imponerende historie, men denne uka slår det meste. I tilegg til andre- og tredjeplassen har de tre låter til inne på topp 50. Jordin Sparks' «Tattoo» er nummer 18, Trey Songz' «Can't Help But Wait» er nummer 29 og Ne Yo-Rihanna-duetten «Hate That I Love You» er nummer 30.

Kulturstrøm

  • Norsk politi er på plass i Malmö – kjem frå Oslo Politidistrikt

    Eurovision-veka i Malmö er i gang, og norsk politi er på plass.

    Politidirektoratet vil ikkje seie kor mange frå norsk politi som skal hjelpe svensk politi.

    – Vi går ikkje ut med det eksakte talet på personar som skal delta, men kan stadfeste at personellet kjem frå Oslo Politidistrikt som har god kompetanse på denne typen oppdrag, skriv seksjonssjef Torgeir Haugen i ein e-post til NRK.

    I Sverige er arrangementet sett på som ein «nationell särskild händelse», som betyr eit stort politioppbod frå heile Sverige og nabolanda.

    Det er vente store demonstrasjonar i byen denne veka.

  • Nintendo varsler ny konsoll i år

    Det japanske spillselskapet Nintendo varsler at arvtakeren til deres spillkonsoll Switch vil bli presentert innen utgangen av selskapets regnskapsår, melder nyhetsbyrået AFP.

    Nintendo Switch er selskapets mestselgende konsoll noensinne. I desember 2023 var det solgt 139 millioner eksemplarer på verdensbasis.