Hopp til innhold

Stargate sikter mot stjernene

Den norske produksjonsduoen Stargate sikter igjen mot toppen av de amerikanske hitlistene. Denne uka er den beste de har hatt på listene.

Chris Brown

Låta «With You», produsert av Stargate, med Chris Brown er denne uka på en fjerdeplass på Billboard.

Foto: Chris Pizzello / AP

Nett-TV: Kan vinne Grammy med trøndersk hjelp

Det i utgangspunktet trønderske produksjonsselskapet Stargate gjør det bedre enn noen gang. Denne uka har duoen Mikkel Storleer Eriksen og Tor Erik Hermansen to låter blant de ti mest populære i USA.

Mange populære låter

Rihanna

Stargate-produserte Rihanna er på en sjuendeplass på Billboardlista med «Don't stop the music».

Foto: TORSTEN SILZ / AFP

Stargate har låta «With You» med Chris Brown på en fjerdeplass og Rihanna med «Don't stop the music» på en sjuendeplass på Billboardlista, melder Adresseavisen.

I tillegg har produksjonsduoen tre låter til inne blant de 30 mest solgte i sin beste uke på listene noensinne.

- Vi hadde over 40 000 radiospillinger på de fem øverste låtene sist uke. Det er helt rått, sier Eriksen til Adresseavisen, men sikter likevel mot en topplassering og har trua på at det snart kan skje.

- Forstår markedet

- Vi har begynt å skjønne hvordan markedet og listene fungerer. Det er veldig mye med Chris Brown-låta som minner om de andre nummer 1-singlene vi har hatt, sier Eriksen.

- Vi følger med på radiotall og nedlastingstall og det er et mønster her som ser veldig lovende ut, sier han.

Og om ikke dette var nok er duoen også nominert til hele seks priser under Grammy-showet i Los Angeles 10. februar. Den gjeveste prisen de kan vinne der er «Record of the year» for «Irreplaceable».

Gleder seg til Grammy

- Det blir artig å sitte som nominert på Grammy-showet. Det er jo den største musikkprisen i verden og vi produsentene er nominert på linje med artistene, sier Mikkel Storleer Eriksen til Adresseavisen.

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)