Stargate på Jacko-plate?

Skal produsentene i Stargate ta enda et steg mot den absolutte stjernehimmelen?

Stargate, Tor Erik Hermansen og Mikkel S. Eriksen

Tor Erik Hermansen og Mikkel S. Eriksen i Stargate har vært på lunch med «The King of Pop».

Foto: Braata, Espen / VG

Michael Jackson

Michael Jackson jobber med et comeback-album og ser seg om etter samarbeidspartnere. Kanskje den norske produsentduoen blir med?

Foto: Scanpix/AP
Will.i.am fra Black Eyed Peas

Will i am fra Black Eyed Peas skal produsere Michael Jacksons kommende plate.

Foto: ISAAC BREKKEN / AP

Det kan skje dersom en lunch de hadde forleden resulterer i et konkret samarbeid. I følge Dagsavisen hadde nemlig Tor Erik Hermansen og Mikkel Storleer Eriksen for en stund tilbake lunch med selveste Michael Jackson.

Hadde lunch

– Vi hadde en hyggelig lunsj med Michael for en tid tilbake hvor vi snakket om musikk og låter til det nye albumet, forteller Tor Erik Hermansen i Stargate til Dagsavisen.

Stargate har allerede etablert seg i toppen av verdenseliten for musikkprodusenter etter å ha samarbeidet med stjerner som Beyoncé, Rihanna og Ne-Yo, men kan ta noen virkelige sjumilssteg dersom et slikt samarbeid blir noe av.

Sendte over skisser

Stargate skal etter møtet med Jackson ha sendt over noen av sine låtskisser. Men foreløpig har de ikke hørt noe.

– Vi møttes i fjor og snakket om musikk generelt, og hva vi kunne gjort sammen. Han var pratsom og delte gjerne historier om hvordan «Thriller» ble til. Mikkel og jeg satt som tente lys. Han spurte hvordan vi vanligvis jobber, og hva slags musikk vi ville laget for ham. Vi sa vi ville gjort noe melodisk og enkelt, med fokus på låten og hans vokal, sier Hermansen i intervjuet med Dagsavisen.

Forventet comeback-album

Det forventede comeback-albumet fra «The King of Pop» har allerede vært under produksjon i flere år med Will I Am fra Black Eyed Peas bak spakene. Det har vært spekulert i om denne plata kommer ut i løpet av 2009, men dette vil ikke Stargate bekrefte.

– Jeg vet ikke om det kommer en Michael Jackson-plate i år, er alt Tor Erik Hermansen har å si i intervjuet med avisa.

Kulturstrøm

 • NRK vann pris for klimaprosjekt

  NRK.no vann European Digital Media Award for prosjektet Din klimaframtid, i kategorien «beste nyheitsnettstad eller mobilteneste».

  Prosjektet gir lesarene moglegheita til å sjå kva klimaendringar som kan bli gjeldande i deira kommune, basert på norsk og internasjonal forsking.

  – «Din klimaframtid» gir lesarane ei omgjengeleg, men likevel utruleg detaljert kjelde til å forstå potensielle effektar av klimaendringar, ikkje som eit breitt eller overveldande tema, men i sine eigne lokalsamfunn, står det i grunngjevinga.

  Dommarane meiner dette er eit «forbløffande journalistisk arbeid og eit historisk dokument for landet».

 • Tar kritikk for Utøya-artikkel

  Aftenposten tar selvkritikk for en artikkel om hendelsene på Utøya-fergen MS Thorbjørn publisert i januar 2012.

  Etter terrorangrepet 22. juli 2011 ble det fremmet spekulasjoner om fergens rolle, blant annet ved at AUF-leder Eskil Pedersen flyktet.

  I en kommentar fra nyhetsredaktør Tone Tveøy Strøm-Gundersen, erkjenner avisen at saken kunne ha blitt løst på en bedre måte.

  Aftenposten beklager bruken av lekkede avhør og mangelfull kommunikasjon med de overlevende som siteres i saken, deriblant Lars Fjærli Hjetland.

  «Vi beklager at artikkelen ble løst slik, og at det har vært en tilleggsbelastning for Hjetland og andre om bord,» skriver Strøm-Gundersen.

  Flere medier, deriblant Dagens Næringsliv, har beklaget saker de hadde på trykk i kjølvannet av terrorangrepene 22. juli 2011.