NRK Meny
Normal

Slakter svenske anmeldere

- Dere skylder både fansen og oss en unnskyldning, skriver Keith Richards i et brev til svenske aviser.

Rolling Stones-konserten i Bergen

Keith Richards er forbannet på svenske aviser etter deres omtale av Rolling Stones-konserten i Göteborg.

Foto: Arne Kristian Gansmo, NRK.

Stones-gitarist Keith Richards bruker grovt skyts i et brev myntet på svenske musikkanmeldere.

Første gang

Bare dager etter at Rolling Stones avsluttet sin verdensturné, har Richards skrevet et brev der han slakter to anmeldelser som sto på trykk i svenske aviser etter at bandet nylig opptrådte i landet.

Richards sier det er første gang han tatt til orde mot dårlige anmeldelser, ifølge et brev publisert i onsdagsutgaven av Dagens Nyheter .

- Jeg må forsvare vårt fantastiske publikum i Göteborg og våre svenske fans... og si at dere skylder både fansen og oss en unnskyldning, skriver Keith Richards i brevet.

Gitaristen refererer til anmeldelser publisert 4. august i Aftonbladet og Expressen etter at Stones spilte for en full arena i Göteborg på sin «Bigger Bang»-turné.

Ingen unnskyldning

63-årige Richards sier de 56.000 tilskuerne «opplevde en helt annen konsert enn den dere anmeldte».

Thomas Johansson, sjefen for EMA Telstar som organiserer Rolling Stones' konserter i Sverige, forsynte bandet med oversettelser av svenske anmeldelser. Han sier til Dagens Nyheter at Richards var oppskaket over kritikkene fra de to svenske tabloidene, som antydet at bandet var historie.

Klas Lindberg, som er sjef for Aftonbladets underholdningsavdeling, sier kritikerne uttrykker både personlige og profesjonelle synspunkter.

- Vi har forskjellig syn

- Dette er deres subjektive opplevelse av konserten. Hvis andre føler det annerledes, så får de gjøre det. Jeg har vanskelig for å se at vi har noe å be om unnskyldning for, sier Lindberg ifølge Dagens Nyheter.

- Vår kritiker har ett syn på kvaliteten, Keith Richards har et annet, er Expressens underholdningsredaktør Dan Panas' knappe kommentar.

Kulturstrøm

  • Uvær skaper problem for festival

    Sterk vind gjør at en av scenene til Parkenfestivalen i Bodø kan falle sammen. Politiet har sperret av et område og evakuert to hus. Beboerne er innlosjert på hotell. Festivalen startet fredag, og søndag ble scenen rigget ned.

  • Kjemper om finaleplass

    Cellist Birgitta Elisa Oftestad (16) representerer Norge i solistkonkurransen Eurovision Young Musicians, som i år finner sted i Edinburgh. I kveld kjemper hun om en av seks finaleplasser i den prestisjefylte konkurransen. Se semifinalen her, på NRK2 torsdag 23.08. kl. 20.00, eller hør den på NRK Klassisk.

    Birgitta Elise Oftestad i Eurovision Young Musician 2018
    Foto: Karen Brodshaug Sveen / NRK