Hopp til innhold

Nytt Stones-album på vei

Rolling Stones har en ny plateutgivelse på trappene. Men det får ikke EMI nyte godt av.

Mick Jagger

Mick Jagger & co. planlegger konsertplate, men uten at den falmende pleteselskapgiganten EMI får nyte godt av det.

Foto: CARL DE SOUZA / AFP

Opp til 2.000 stillinger kan komme til å forsvinne som ledd i en omstruktureringsplan i plateselskapet EMI . Rockedinosaurene i the Rolling Stones har vært på plateselskapet i 16 år, men nå forsvinner de.

Planlegger livealbum

Neste måned er Stones ferdig med avtalen de har med EMI og planlegger å gi ut et livealbum. En garantert storselger EMI helt sikkert kunne hatt bruk for.

Isteden har Rolling Stones inngått en ett års avtale med Universal Music om å gi ut et livealbum som skal komme samtidig med Martin Scorseses Stones-dokumentar «Shine a light» i mars, melder BBC .

Opprør blant artister

I følge Digital Music News  får albumet samme tittel som filmen. Opptakene til den kommende konsertplata ble gjort i New York i 2006.

De varslede kuttene i plateselskapet EMI har skapet et opprør blant enkelte av artistene deres, som Coldplay og Robbie Williams. De truer med å holde tilbake utgivelser dersom de ikke får samme grad av markedsstøtte for utgivelsene sine som tidligere.

Kulturstrøm

 • Røynesdal ny direktør i Nasjonalmuseet

  Ingrid Røynesdal blir ny direktør i Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design.

  Røynesdal kommer fra jobben som administrerende direktør for Oslo-filharmonien, der hun har vært leder siden 2013.

 • Roger Waters etterforskes av tysk politi

  Artisten Roger Waters, som var med på å grunnlegge Pink Floyd, blir etterforsket av tysk politi etter at han brukte en nazilignende uniform på scenen i Berlin.

  Bilder i sosiale medier viser Waters iført en lang, svart frakk med røde armbånd på scenen under en konsert på Mercedes-Benz Arena forrige uke.

  – Vi etterforsker på grunn av mistanke om oppfordring til hatytringer fordi klærne som ble brukt på scenen kan brukes til å forherlige eller rettferdiggjøre nazistyret, og dermed kan forstyrre den offentlige orden, sier politiets talsperson Martin Halweg til AFP. (NTB)