Nytt Stones-album på vei

Rolling Stones har en ny plateutgivelse på trappene. Men det får ikke EMI nyte godt av.

Mick Jagger

Mick Jagger & co. planlegger konsertplate, men uten at den falmende pleteselskapgiganten EMI får nyte godt av det.

Foto: CARL DE SOUZA / AFP

Opp til 2.000 stillinger kan komme til å forsvinne som ledd i en omstruktureringsplan i plateselskapet EMI . Rockedinosaurene i the Rolling Stones har vært på plateselskapet i 16 år, men nå forsvinner de.

Planlegger livealbum

Neste måned er Stones ferdig med avtalen de har med EMI og planlegger å gi ut et livealbum. En garantert storselger EMI helt sikkert kunne hatt bruk for.

Isteden har Rolling Stones inngått en ett års avtale med Universal Music om å gi ut et livealbum som skal komme samtidig med Martin Scorseses Stones-dokumentar «Shine a light» i mars, melder BBC .

Opprør blant artister

I følge Digital Music News  får albumet samme tittel som filmen. Opptakene til den kommende konsertplata ble gjort i New York i 2006.

De varslede kuttene i plateselskapet EMI har skapet et opprør blant enkelte av artistene deres, som Coldplay og Robbie Williams. De truer med å holde tilbake utgivelser dersom de ikke får samme grad av markedsstøtte for utgivelsene sine som tidligere.

Kulturstrøm

 • Ariana Grande med Beatles-rekord

  Artisten Ariana Grande har denne uka holdt de tre øverste plassene på USAs Billboard Hot 100- liste med låtene «7 Rings» «Break Up With Your Girlfriend I’m Bored» og «Thank U, Next». Ingen annen artist siden Beatles har okkupert hele listetoppen, med tre av USAs mest populære låter – samtidig.

  Ariana Grande på minnekonsert i Manchester
  Foto: NRK
 • Silkemyk klang fra fiolinist Sonoko

  Stravinskijs «Vårofferet», Samuel Barbers «Fiolinkonsert» og Caroline Shaw «Entr’acte» sto på Oslo-Filharmoniens konsertprogram i helgen. NRKs kritiker Eystein Sandvik var tilstede. Han beskriver solist Sonoko Miriam Weldes prestasjon som uanstrengt og naturlig, og med en silkemyk klang. Hør hele anmeldelsen her i NRK P2s Spillerom:

  Sonoko Miriam Welde
 • Spillklubb for ungdom

  En spillklubb for ungdom i Kristiansand inspirerer kulturministeren.
  E-sport er en konkurranseform med videospill via datamaskiner. Nå lover kulturministeren å hjelpe frem norsk spillkultur.