NRK Meny
Normal

Langsint Richards raser videre

Hukommelsen er det i hvert fall ikke noe galt med hos den aldrende rockeren.

Keith Richards kan ikke glemme en dårlig anmeldelse.

Keith Richards kan ikke glemme en dårlig anmeldelse.

Foto: Evan Agostini / AP

Keith Richards går nok en gang til angrep på en svensk anmelder. Richards og Rolling Stones fikk bare terningkast to av Aftonbladet, etter Ullevi-konserten i Göteborg i august i fjor - bare få dager før bandet kom til Bergen og Koengen.

Richards så rødt

Den svenske anmelderen Markus Larsson mente at han i respekt for hva bandet hadde prestert i sine glansdager, ikke kunne gi dem mer. Men da noen i bookingbyrået oversatte anmeldelsen til Richards, så han rødt.

Han skrev et illsint brev til Dagens Nyheter , hvor han blant annet krevde en unnskyldning fra den svenske anmelderen. «Hvordan våger du», og «Si sannheten, det var en god konsert», var blant innholdet, myntet på Larsson.

Nyheten om at Richards raste mot en anmelder, gikk verden rundt. Nå er Rolling Stones-gitaristen i gang igjen.

- Må si fra

I et nytt intervju med Uncut avslører han at han ikke har lagt anmeldelsen bak seg.

- Når du har holdt på med noe så lenge, og har et band som alle synes er fantastisk, så kommer det en jypling og sier at du er verdiløs. Da må man vel si fra, eller? Jeg mener, jeg kunne fått ham skutt», sier Keith Richards til magasinet.

Det 64 år gamle rockeikonet framholder at han ikke tar saken personlig, men snarere står opp for bandet.

- Dansebandstjerne?

Når Markus Larsson (31) får høre om Richards ferske uttalelser, svarer han ifølge Aftonbladet:

- Keith Richards? Er det den gamle dansebandstjernen fra England igjen? Jeg har gått videre nå. Jeg orker ikke kommentere dumheter.

Kulturstrøm

 • Siri Aurdals skulpturer reiser ut

  81-åringen får sitt internasjonale gjennombrudd nå. «Siri Aurdal gjør enestående comeback i kunstverden.» Det skrev Svenska Dagbladet da Malmö konsthall åpnet den hittil største utstillingen til den norske skulptøren. Den 20 x 40 meter store installasjonen «Continuum» er laget av samme type rør som ble anvendt i den norske oljeindustrien på 60-tallet. Siri Aurdal skapte også stor oppmerksomhet med en annen gigantisk skulptur skapt av industrirør på den Nordiske Paviljongen under den biennalen i Venezia i fjor. Hun er også aktuell med en utstilling på Skissernas museum i Lund i Sverige. Utstillingene er åpne til slutten av august.

  Skulptur av Siri Aurdal på Malmø kunsthall
  Foto: Helene Toresdotter
 • Iselin Steiro på coveret av Vogue

  Norges supermodell Iselin Steiro (32) er på forsida av franske Vogue. For syvende gang. August-utgaven av det toneangivende motemagasinet er dedisert til sterke kvinner. I den anledning har den norske supermodellen klipt av seg sitt lange, blonde hår til fordel for en såkalt pixie cut, skriver magasinet Melk & Honning. Bildet er tatt av motefotografen David Sims. Arkitektstudent Iselin Steiro har engasjert seg i bykultur innimellom modelljobbinga. Les hennes kronikk «Gater til folket».

  Laster Instagram-innhold
 • Nesbø håvet inn i 2017

  Jo Nesbøs selskap Skriveverkstedet bokførte i fjor inntekter på 16,1 million kroner, melder Finansavisen. Dermed har inntektene økt markant siden 2015 og 2016 (henholdsvis 7,6 og 5,9 millioner kroner). Nesbø markerte 20-årsjubileet sitt som krimforfatter i 2017. Feiringen kom i form av rekordopplagsromanen «Tørst».

  – Jeg har ikke de eksakte salgstallene for hånden, men vi solgte ut førsteopplaget på 300.000, uttaler Vidar Strøm Fallrø i Aschehoug forlag.

  Utenlandssalget inkludert skal Nesbø (58) ha skuffet unna anslagsvis 35 millioner bøker i løpet av karrieren (NTB).

  Jo Nesbø
  Foto: Aschehoug Forlag