Hopp til innhold

Fra slakt til jubel for Rolling Stones

Da Rolling Stones spilte på Ullevi i Göteborg fredag, vendte anmelderne tommelen ned. I Danmark søndag sto imidlertid jubelen i taket.

Rolling Stones spilte i Parken i København.

Rolling Stones spilte i Parken i København og høster gode kritikker for den konserten. Om to dager kommer de til Oslo.

Foto: MOGENS FLINDT / AFP

Keith Richards, The Rolling Stones

Keith Richards var ikke helt i slaget da The Rolling Stones spilte i Sverige forrige uke.

Foto: BJORN LARSSON ROSWALL / AFP

Les også: Måtte slutte med kokain

Bakgrunn: Biografi, The Rolling Stones

Alt om The Rolling Stones!

- Bandet Rolling Stones er historie, mente den svenske storavisen Expressen etter bandets konsert på Ullevi i Göteborg fredag.

Og selv om det var et hjertelig publikum som ønsket legendene velkomne, meldte de fleste svenske anmelderne om slitne bandmedlemmer som blekner sammenlignet med fordums tiders storhet.

Mange spår at den pågående «A Bigger Bang»-turneen blir bandets siste, et rykte som ble forsterket etter en ifølge alt å dømme laber Keith Richards-form - både i Helsingfors onsdag, og i Göteborg fredag.

«Gammel rockemaskot»

Expressen var kanskje den minst rause avisen hos søta bror. Her ble det trillet fram en lusen toer på terningen - og det ble mer enn antydet at bandet med dette er historie.

Også Aftonbladet kom fram til den lite imponerende karakteren to etter fredagens Göteborg-besøk, og anmelderen her konkluderte med at framførelsen av låten «Midnight Rambler» ble konsertens eneste høydepunkt.

Anmelderen ga Mick Jagger et stort pluss for innsatsen men mente det ble alt for tydelig at han måtte kompensere for den heller skrøpelige Keith Richards - som ifølge denne kritikeren fortonet seg som noe av en gammel rockemaskot.

Beruset og sliten

Expressen snakket med Stones-eksperten Ove Tingvall som møtte bandet noen timer før konserten. Han hevdet at Keith Richards virket beruset og sliten - og måtte støtte seg på Ron Wood da de skulle treffe fansen.

Göteborgs-Posten var en av få som var svært positive til konserten på Ullevi. Avisen beskrev det hele som storstilt og som en seier for bandet.

«Ingen klassiker men betydelig bedre enn i Helsingfors noen dager tidligere», mente denne anmelderen.

Tok danskene med storm

Søndag 5. august tok de seg imidlertid kraftig opp dersom vi skal tro danske anmeldere. Da bandet landet i Parken i København kunne ikke Politikens anmelder få rost dem nok. Han kvitterte med terningkast seks og oppsummerte på følgende måte: «Cool Keith og resten av de rustne rullestenene hadde ristet det svenske marerittet av seg og leverte en viril og forbilledlig oppvisning i rockemusikk og myten evig ungdom i Parken».

Også Jyllands-Posten er overstrømmende positiv, og skriver «Etter et par dårlige konserter den siste uka, viste Keith Richards og Ron Wood igjen klasse, men konserten beviste samtidig at resten av turneen blir hardt arbeid».

Så får vi se om legendene holder formen fram til onsdag, når det er duket for «A Bigger Bang» på Valle Hovin i Oslo.

Låter vi kan forvente oss at de spiller er blant annet:

  • «Let's Spend The Night Together»
  • «Rough Justice»
  • «Ain't Too Proud To Beg»
  • «Miss You»
  • «It's Only Rock'n'roll But I Like It»
  • «Satisfaction»
  • «Honky Tonk Woman»
  • «You Got the Silver»
  • «I Wanna Hold You»
  • «Sympathy For The Devil».

Her fortsetter turneen:

  • 8/8: Oslo
  • 11/8: Lausanne
  • 13/8: Düsseldorf
  • 15/8: Hamburg
  • 18/8: Dublin
  • 21., 23. og 26. august: London

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.