Hopp til innhold

Høringen om Michael Jacksons død startet i Los Angeles

I dag startet den rettslige høringen mot Michael Jacksons lege Conrad Murray som er tiltalt for uaktsomt drap av popstjernen.

Michael Jackson-fan

En fan av den avdøde popstjernen stod utenfor rettslokalet da høringen skulle starte i Los Angeles i dag.

Foto: VALERIE MACON / Afp

LaToya Jackson

Michael Jacksons søster LaToya møtte i retten i dag.

Foto: VALERIE MACON / Afp

Michael Jackson døde av en overdose medisiner sommeren for halvannet år siden, bare dager før han skulle ta fatt på en rekke avskjedskonserter i London.

Jacksons lege Conrad Murray møtte i dag i retten i Los Angeles, mistenkt for uaktsomt drap på popstjernen.

Flere feil

– Murray har gjort seg skyldig i en lang rekke feilgrep som førte til at Jackson mistet livet, sa aktor David Walgren under høringen.

Walgren vil legge fram bevis for at Murray ga Jackson en overdose med kraftige smertestillende midler og utførte gjenopplivingsforsøkene på feil måte. Han skal heller ikke ha ringt raskt nok etter hjelp, og da ambulansefolkene kom til stedet skal han heller ikke ha informert dem om hva han hadde gjort.

– Våre medisinske eksperter vil bevise at dette var et ekstremt avvik fra den forventede standarden av pleie, sa Walgren.

Søsken og mor til stede

Flere fans av den avdøde popstjernen hadde tatt oppstilling utenfor rettslokalene i dag. De holdt plakater hvor de krevde rettferdighet for Jackson, og flere hadde også kledd seg ut som popstjernen.

Inne i rettslokalet fulgte Jacksons mor Katherine, søsteren LaToya og broren Jermaine rettsmøtet fra tilhørerbenken.

Høringen er forventet å vare i to uker, og deretter vil dommer Michael Pastor avgjøre om det er nok bevis for å føre Murrays sak for retten.

Conrad Murray nekter all skyld i saken, og har tidligere hevdet at Michael Jackson begikk selvmord .

SISTE NYTT

Siste nytt