Jacksons lege kjemper for lisens

Mandag må Michael Jacksons lege Conrad Murray i retten i forkant av rettssaken mot ham. Legen er tiltalt for feilbehandling med døden til følge.

Dr. Conrad Murray

Dr. Conrad Murray er tiltalt for feilbehandling med døden til følge.

Foto: Pat Sullivan / Scanpix/AP

25. juni i fjor kom sjokknyheten om at popstjerna Michael Jackson var død.

Rettslige dokumenter viser at Jackson døde av en overdose av en kraftig sovemedisin. Middelet ble forskrevet av Conrad Murray som var Jacksons lege.

Skal vurdere legelisensen

Det er ventet at et nytt forsøk fra påtalemyndigheten i California på å suspendere Murrays legelisens i delstaten, vil dominere høringen når denne starter mandag, skriver Chicago Tribune.

Tidligere forsøk på å inndra Murrays lisens er blitt avvist. Den gangen påla likevel dommeren ham å ikke håndtere anestesimidler, som propofol. Obduksjonsrapporten etter Jacksons død fastslår at popartisten døde av akutt propofol-forgiftning.

Michael Jackson vinker til fans i Sydney november 1996

Det er snart ett år siden Michael Jackson døde. Her i Sidney i november 1996.

Foto: Megan Lewis / Scanpix/Reuters

Dersom Murray mister sin lisens i California, er det ifølge Murrays advokat, sannsynlig at Nevada og Texas vil følge eksempelet.

– Spørsmålet legekommisjoner skal finne svaret på, er hvorvidt de har ansvaret for en doktor som er en trussel mot offentlig sikkerhet, og det er Murray ikke. Han er en god doktor. Han er til nytte for sine pasienter, han er til nytte for offentlig helse, sier advokaten Charles Peckham, ifølge CNN.

Nekter straffskyld

Murray har tidligere forklart til etterforskere at han behandlet Michael Jackson for søvnløshet i seks uker, og at han vanligvis ga ham 50 milligram propofol hver kveld.

Den natten Jackson døde, skal han ha gitt ham en dose på 25 milligram propofol etter at to andre sovemedisiner ikke virket. Murray hevder at han aldri ga Jackson
medikamenter som var i stand til å ta livet av ham. Murray har tidligere nektet straffskyld.

Conrad Murray ankommer rettslokalet i Los Angeles

Conrad Murray ankommer rettslokalet i Los Angeles tidligere i år.

Foto: Jason Redmond / Scanpix/AP

Kulturstrøm

  • Parler oppe på russisk plattform

    Parler, det sosiale mediet som er blitt populært blant ytre høyre-tilhengere i USA, er delvis oppe igjen etter å ha blitt kastet ut av App store. Et russisk teknologifirma har tilbudt Parler plass på sin plattform, melder Reuters.

  • Garth Brooks syng for Biden

    Countrystjerna Garth Brooks skal delta på scenen i Washington under innsettingsseremonien til Joe Biden, ifølgje Hollywood Reporter. Brooks er, etter Beatles, den mestseljande plateartisten i USAs historie. Lady Gaga skal synge nasjonalsongen.

  • Høie skal revurdere seteregel

    Etter press frå kulturlivet vil helseminister Bent Høie vurdere koronaregelen om fastmonterte seter på ny. – Blir det ei endring, er dette ein gladnyheit for musikk, kunst og kultur, seier Tone Østerdal i Norske Konsertarrangørar til Dagsavisen.