Fortsatt flere spørsmål enn svar

Var det en artist på randen av sammenbrudd som døde 25. juni 2009? Ett år etter Michael Jacksons død er det fortsatt flere spørsmål enn svar.

Michael Jackson

Ett år etter Michael Jacksons død er spørsmålene fortsatt mange.

Foto: HECTOR MATA / AP

Michael Jackson

MMichael Jackson under øvelsene til de planlagte «This is it»-konsertene i Londons O2 Arena.

Foto: Kevin Mazur / AP

Fredag 25. juni er det ett år siden en av tidenes største musikalske superstjerner døde. Michael Jackson ble 50 år gammel. Han døde under forberedelsene til det som skulle ha blitt hans siste konserter.

I disse dager er det kommet fram påstander om at han døde fordi han ikke ville selge rettighetene til sin rikholdige katalog.

- Verdt milliarder

- Jeg mener Jacksons navn var verdt milliarder av dollar, og at han var mer verdt for enkelte død enn levende, sier Leonard Rowe, en tidligere finansiell rådgiver for Jackson, i et intervju blant annet gjengitt på en offisiell Michael Jackson-side.

Jacksons siste 24 timer

Klikk på tidspunktene i listen under for å lese mer om hva som skjedde.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

I etterkant har Conrad Murray blant annet hevdet at det var Jackson sjøl som satte den avgjørende sprøyta - og begikk sjølmord med en dødelig dose av sovemiddelet Propofol.

Flere spørsmål enn svar

Illustrasjon Michael Jackson-plater

Michael Jacksons musikalske katalog er verdt milliarder.

Foto: SUPRI / REUTERS

Etter hans død har boet etter Jackson generert over 6 milliarder kroner i inntekter, og for få måneder siden sikret Sony Music seg rettighetene til flere år med Jackson-utgivelser på scenen, skjermen og fra høytalere.

Var det eierne av dette selskapet som ønsket hans bortgang, for å få tilgang til rettigheter som kan generere milliarder av kroner i inntekter?

Ett år etter det musikalske ikonets bortgang har vi flere spørsmål enn svar. Var det alt presset fra de som ville ha rettighetene til musikken hans som gjorde at han ikke fikk sove? Samarbeidet legen med de som ønsket rettighetene?

Får vi noen gang svar?

Video nsps_upload_2009_12_21_22_17_59_2129.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

VIDEO: Da Michael Jackson døde.

Kulturstrøm

  • Premiere på nett og kino samtidig

    Pandemien gjør at Hollywood dropper kinoer og satser på strømming. Vanligvis vises store spillefilmer først på kino, før de blir tilgjengelig for leie eller kjøp på internett og blu-ray. Hollywood-storfilmer utgjør over halvparten av det norske kinomarkedet, så det påvirker kinoer i Norge også, skriver NRK Beta.