Jackson trolig tilbake på scenen

Promotøren har innkalt til pressekonferanse fra den store O2 Arena i London torsdag.

Michael Jackson

Blir det comeback for Michael Jackson i London?

Foto: Scanpix/AP

Det er ventet at den amerikanske artisten Michael Jackson torsdag ettermiddag vil annonsere en serie med comebackkonserter i London, etter at ryktene nå har gått en stund .

Følg pressekonferansen direkte straks!

Det blir i så fall hans første opptredener på fire år etter at rettssaken mot ham for overgrep mot barn ble stanset.

Pressekonferanse klokka 17

Promotøren AEG Live har innkalt til en pressekonferanse klokka 17 norsk tid fra den store O2 Arena i den britiske hovedstaden, men har ikke oppgitt noe om hva Jackson kommer til å si.

Men en kilde som står arrangøren nær sa til nyhetsbyrået AFP i forrige måned at 50 år gamle Jackson var i samtaler med konsertarrangører for å holde 30 opptredener i London i år, noe som i så fall blir hans første store turne på mer enn et tiår.

Avisa Evening Standard meldte onsdag at opp til 50 konserter kan bli holdt på O2 Arena med plass til 20.000 i juni og juli, i en avtale med AEG verdt mer enn 100 millioner pund, noe over en milliard kroner.

Spektakulær tilbakekomst

Om avtalen blir bekreftet, vil det bli en spektakulær tilbakekomst i rampelyset for Jackson, som dominerte popverdenen med album som «Thriller og »Bad” på 80-tallet, men som har nesten forsvunnet helt fra offentligheten siden rettssaken.

Jackson skal også være i ferd med å legge hånd på sitt første album med nytt materiale siden 2001, og har samarbeidet med unge artister som for tiden er på toppen av karrieren som Kanye West.

Kulturstrøm

  • Stjernespekket Hitchcock-hommage

    Netflix-filmen «The Woman in the Window» er en visuelt forseggjort og velspilt psykologisk thriller med et imponerende rollegalleri (Amy Adams, Gary Oldman, Julianne Moore). – Fungerer godt som popkornvennlig kveldsfilm, skriver Filmpolitiet. (Terningkast 4)

    Amy Adams i filmen "The woman in the window"
    Foto: Melinda Sue Gordon/Netflix