Michael Jackson er død

Michael Jackson ble i går kveld hentet av sykebil i sitt hjem og kjørt til sykehus i Los Angeles. Ved 0.30-tiden norsk tid bekreftet myndighetene at popstjernen var død.

Michael Jackson
Foto: TIMOTHY A. CLARY / AFP

Del en siste hilsen: Kondolanseprotokoll

Ifølge det amerikanske kjendis-nettstedet TMZ.com døde Michael Jackson kort tid etter at han ble brakt til sykehus med hjertestans.

Meldingen ble bekreftet av offisielle kilder overfor Los Angeles Times en times tid senere. Da var det meste av Michaels familie ankommet sykehuset.

Pustet ikke

Ifølge Los Angeles Times pustet ikke Michael Jackson da sykebilen kom fram til hans hjem i Bel Air. Han ble straks tatt under behandling, men skal ha vært i dyp koma da han kom fram til sykehuset.

Video nsps_upload_2009_6_26_8_35_34_374.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Klikk på bildet for video: Her kjøres båren med Michael Jackson bort.

Legene arbeidet med ham i over en time, fortalte broren Jermaine Jackson til journalister utenfor sykehuset.

Den verdenskjente, 50 år gamle sangeren var i full gang med å forberede seg til en serie avskjedskonserter i London i august og september, med ekstrakonserter satt opp i januar og februar neste år. Prøvene har allerede pågått i to måneder.

Video nsps_upload_2009_6_26_8_53_32_375.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Klikk på bilde for video: Jermaine Jackson om brorens død

Da meldingene om sangerens alvorlige tilstand og senere død kom, samlet en menneskemengde seg utenfor sykehuset i Los Angeles.

Jackson Five

Michael Jackson startet som en barnestjerne i familiebandet «The Jackson 5» for over 40 år siden. Derfra gikk han til en karriere som soloartist og ble verdenskjent gjennom store hits som "Thriller" og "Bad". Han har hatt sterk innflytelse på verdens popmusikk gjennom alle disse årene.

Kontroversielle hendelser og pengetrøbbel har fulgt ham de siste årene. Etter at han ble frikjent for misbruk av barn i 2005, har han levd skjult for omverdenen og presse.

Video nsps_upload_2009_3_5_18_47_31_158.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Klikk på bilde for video: I mars holdt Michael Jackson pressekonferanse i mars hvor han annonserte sommerens konserter.

Sangeren har lenge hatt helseproblemer, og han har ikke fullført en konsertturné de siste 12 årene.

Biografi: Michael Jackson

Presidentvalget kort forklart

3. november 2020 velger USA sin neste president. President Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Rekordmange amerikanere stemmer via post i år, og vi vet ikke når resultatet blir klart. Trump sier han ikke stoler på poststemmene. Samtidig mener Demokratene at man skal bruke lenger tid enn vanlig på å telle opp nettopp disse. Mange frykter kaos i ukene etter valget. Hva skjer om Trump ikke aksepterer et nederlag?
Grupper som Proud boys og Antifa har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Den ekstremistiske hatgruppen Proud boys jublet da president Donald Trump sa «stand back and stand by» i den første presidentdebatten. Samtidig forbereder Boogaloo bois seg på borgerkrig, mens medlemmer av Antifa på venstresiden er villige til å bruke vold i kampen mot rasister og fascister. Kan valget utløse en krig mellom disse gruppene? Og er de farlige?
3. november 2020 velger amerikanerne sin neste president. Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Ved forrige presidentvalg vant Trump til tross for at Hillary Clinton fikk flest stemmer. Hvordan kan det skje? Her er to ting du må vite for å forstå USA-valget.

SISTE NYTT

Siste nytt