NRK Meny
Normal

Hjemmelaget is med julevri

Slik lager du Kokke-Lises hjemmelagede is med appelsin, hvit sjokolade og pepperkaker.

Hjemmelaget is med appelsin, sjokolade og pepperkaker

4 egg
80 g sukker
2 dl fløte
2 dl gresk yoghurt
2 ss Grand Marnier
200 g hvit sjokolade
100 g knuste pepperkaker
revet skall av 1 appelsin
(nok til 4-6 personer)


Skill eggene, og visp eggeplommene til eggedosis med halvparten av sukkeret.
Smelt sjokoladen i vannbad og rør den inn i eggedosisen. Rør raskt inn Grand Marnier og appelsinskall.


Visp fløten til krem, rør inn yoghurten og vend det inn i sjokoladeblandingen.
Pisk eggehvitene med resten av sukkeret til hvitt skum og vend det inn i isblandingen.

Hell halvparten av isblandingen i en passende form, boks eller solid gaveeske. Dryss over knuste pepperkaker, fordel resten av isblandingen over og så til slutt resten av pepperkakene.


La isen stå i fryseren 4-6 timer før servering. Isen skal helst være halvfryst. Dette er en genial måte å lage is på når du ikke har ismaskin.
Serveres gjerne med en bærsalat.

Tips
Pepperkake kan byttes ut med knuste makroner, marengs, ristede og hakkede nøtter eller lignende. Selv om jeg har skrevet 100 g pepperkaker kan du variere mengden etter ønske.Hvit sjokolade kan erstattes med mørk sjokolade. Bruk fantasien og finn din egen favoritt!

Kulturstrøm

 • Detektivbyrået runder en million

  Med den ferske boken «Jakten på slottets hemmelighet» har «Detektivbyrå nr. 2"-bøkene til Jørn Lier Horst nådd et opplag på én million bøker, melder Gyldendal. Det er så langt blitt 17 bøker om smartingene Tiril og Oliver og den snarrådige hunden Åtto som bor og løser mysterier i kystbyen Elvestad. Forfatteren, kjent for mange for sine krimbøker – som retter seg mot en helt annen målgruppe, lanserte barnebokserien i 2013 (NTB).

  Jørn Lier Horst
  Foto: Ken Willy Wilhelmsen / NRK
 • Personleg musikkvideo frå Aguilera

  Christina Aguilera slapp musikkvideoen til låta «Fall in love» saman med Demi Lovato i går. Videoen viser Aguilera og Lovato som små barn før dei blir tatt til fange av maskerte menn. I førre veke publiserte Christina denne tweeten som viser bilde av artistane som barnestjerner for Disney.

 • Da Bokprogrammet møtte Philip Roth

  Nylig avdøde Philip Roths historiske roman «Konspirasjonen mot Amerika» baserer seg på et falskt premiss. I boken byttes nemlig den amerikanske presidenten i 1940 ut med en nazisympatisør. Hva gjorde at forfatteren ville omskrive amerikansk historie? Dette svarer han på i intervjuet Hans Olav Brenner fikk med den mediesky nobelpriskandidaten i 2007.