4 egg
80 g sukker
2 dl fløte
2 dl gresk yoghurt
2 ss Grand Marnier
200 g hvit sjokolade
100 g knuste pepperkaker
revet skall av 1 appelsin
(nok til 4-6 personer)
Skill eggene, og visp eggeplommene til eggedosis med halvparten av sukkeret.
Smelt sjokoladen i vannbad og rør den inn i eggedosisen. Rør raskt inn Grand Marnier og appelsinskall.
Visp fløten til krem, rør inn yoghurten og vend det inn i sjokoladeblandingen.
Pisk eggehvitene med resten av sukkeret til hvitt skum og vend det inn i isblandingen.
Hell halvparten av isblandingen i en passende form, boks eller solid gaveeske. Dryss over knuste pepperkaker, fordel resten av isblandingen over og så til slutt resten av pepperkakene.
La isen stå i fryseren 4-6 timer før servering. Isen skal helst være halvfryst. Dette er en genial måte å lage is på når du ikke har ismaskin.
Serveres gjerne med en bærsalat.
Tips
Pepperkake kan byttes ut med knuste makroner, marengs, ristede og hakkede nøtter eller lignende. Selv om jeg har skrevet 100 g pepperkaker kan du variere mengden etter ønske.Hvit sjokolade kan erstattes med mørk sjokolade. Bruk fantasien og finn din egen favoritt!