Sjokoladebacon Er du en av dem som mener at alt blir bedre med bacon? I så fall må du prøve det til dessert.
Grillrøykt makrell med syltet rabarbra Makrell og rabarbra smaker sommer. Lise Finckenhagen sylter rabarbra og serverer den til middagen. Makrellen blir røykt i grillen.
Grillet svinefilet med blåmuggost- og pistasjsmør Indrefilet av svin er godt på grillen. Lise Finckenhagen gir den ekstra smak av blåmuggost og pistasjnøtter.
Aspargesterte Asparges skal serveres så fersk som mulig. Se etter faste, rette og friske skudd når du kjøper aspargesen. Lise Finckenhagen bruker aspargesen i en terte med ferdige butterdeigsplater.
Jordbærkake Når grunnloven skal feires slår vi til med kremkake med jordbær. Lise Finckenhagen lager sukkerbrød med valnøtter og har vaniljekrem og jordbærfyll mellom lagene.
Laks med sommerkål og smørsaus Lise Finckenhagen lager lekker middag med stekt laks på en seng av sommerkål. Gode råvarer fortjener omtanke og kjærlighet. Smørsausen lages på hvitvin, sjalottløk og kaldt smør.
Mørk sjokoladekrem med nøttesmuler og kaffekrem Sjokoladekremen skal stå kaldt til den har stivnet. Nøttesmulene strør du over ved servering og topper det hele med litt myk kaffekrem.
Blåskjell og ramsløk Ramsløk er et velluktende vårtegn mange steder i landet. Du finner den i løvskog på skyggefulle og litt fuktige steder. Lise Finckenhagen bruker ramsløkblader sammen med blåskjell.
Viltlapskaus Lise Finckenhagen serverer gryterett med vilt, gulrøtter, pastinakk, sopp, løk, druer, romanesco og god saus. Ved siden av blir det potetstappe eller kokte poteter.
Fårikål fra Lise Finckenhagen Høsten har for alvor kommet og dermed er det tid for fårikål. Prøv oppskriften til Lise Finckenhagen.
Pasta med krabbe og prosecco Hvis du spør Gino D'Acampo om hvor han drømmer om å lage mat, så er svaret enkelt: Venezia. Og du kan ikke være i Venezia uten å åpne en flaske prosecco. Gino bruker prosecco sammen med krabbe til en fristende pastarett.
Lunsjfocaccia med burrataost og spekeskinke Burrataost er en fantastisk, fyldig og kremet ost fra Italia. Det kan være vanskelig å få tak i burrata i Norge, men du kan erstatte den med mozzarella i denne oppskriften.
Super eplesesong – Ni eplekjekke Ja, vi feirer eplenes festdag. Eplet er den nest mest populære frukten i Norge, etter banan. Nå er det proppfullt av deilige norske epler i butikker og i frukthager. Lag deg noe eplegodt. Av Ingvill Bjorland
Uvanlege – vedunderlege kaker Mange vil heve augebryna om kaka er laga med kålrot, raudbetar, potet, tomat eller søtpotet. Men desse kakene overraskar verkeleg. Dei smaker kjempegodt og er ekstra saftige. Av Ingvill Bjorland