Sjokoladebacon Er du en av dem som mener at alt blir bedre med bacon? I så fall må du prøve det til dessert.
Grillrøykt makrell med syltet rabarbra Makrell og rabarbra smaker sommer. Lise Finckenhagen sylter rabarbra og serverer den til middagen. Makrellen blir røykt i grillen.
Grillet svinefilet med blåmuggost- og pistasjsmør Indrefilet av svin er godt på grillen. Lise Finckenhagen gir den ekstra smak av blåmuggost og pistasjnøtter.
Aspargesterte Asparges skal serveres så fersk som mulig. Se etter faste, rette og friske skudd når du kjøper aspargesen. Lise Finckenhagen bruker aspargesen i en terte med ferdige butterdeigsplater.
Jordbærkake Når grunnloven skal feires slår vi til med kremkake med jordbær. Lise Finckenhagen lager sukkerbrød med valnøtter og har vaniljekrem og jordbærfyll mellom lagene.
Laks med sommerkål og smørsaus Lise Finckenhagen lager lekker middag med stekt laks på en seng av sommerkål. Gode råvarer fortjener omtanke og kjærlighet. Smørsausen lages på hvitvin, sjalottløk og kaldt smør.
Mørk sjokoladekrem med nøttesmuler og kaffekrem Sjokoladekremen skal stå kaldt til den har stivnet. Nøttesmulene strør du over ved servering og topper det hele med litt myk kaffekrem.
Blåskjell og ramsløk Ramsløk er et velluktende vårtegn mange steder i landet. Du finner den i løvskog på skyggefulle og litt fuktige steder. Lise Finckenhagen bruker ramsløkblader sammen med blåskjell.
Viltlapskaus Lise Finckenhagen serverer gryterett med vilt, gulrøtter, pastinakk, sopp, løk, druer, romanesco og god saus. Ved siden av blir det potetstappe eller kokte poteter.
Peppergris med fruktchutney Hjemmelaget og Bali-inspirert gryte med marinert svinefilet, rabarbrachutney og kål.
Ostekake med jordbær Ostekake som du ikke trenger stekeovn for å lage. Ostekremen er laget med jordbærgelé og skal stå kaldt for å stivne. Gled deg til den myke, luftige konsistensen og den nydelige smaken av jordbær.
Kyllingspyd med peanøttsaus Saftig kylling på grillspyd er skikkelig kosemat. Her marinert og servert med peanøttsaus og en sursøt agurksalat med ingefær og chili.
Brød på grillen med ost og vårløk Filip Langhoffs grillede brød minner om en italiensk focaccia eller en hvit pizza med god ost og urter. Det passer godt som et mellommåltid med en kopp kaffe eller et glass øl.
Kongeloff Historien om denne loffen går helt tilbake til unionsoppløsningen da dronning Maud hadde med seg sin egen engelske oppskrift på loff. Den ble overlevert til Baker Hansen som deretter leverte loffen til slottet, daglig, fram til kong Olavs død i 1991.
Ti oppskrifter med rabarbra Endelig er rabarbraen her. Den vokser i hager og bugner over i butikkhyllene, men hva skal du bruke den til? Her er ti oppskrifter med rabarbra til inspirasjon. Av Hanne Høyland