NRK Meny
Normal

«The Force Awakens» den tredje filmen noensinne som runder 2 milliarder dollar

Den sjuende Star Wars-filmen i serien fortsetter å sette inntektsrekorder i USA, men vil ikke klare å nå opp blant de aller største på verdensbasis.

Star Wars

REKORD: Filmen «Star Wars: The Force Awakens» setter stadig nye rekorder. Nå har den sjuende filmen i serien rundet 17,2 milliarder kroner på verdensbasis.

Foto: Film Frame / Ap

I en pressemelding fredag kveld skriver The Walt Disney Company at «Star Wars: The Force Awakens» vil runde 2 milliarder dollar i billettinntekter i løpet av helgen, altså rundt 17,2 milliarder kroner.

Det enorme mediekonsernet skriver også at filmen har rundet 900 millioner dollar i billettinntekter i USA alene, en sum som tilsvarer rundt 7,75 milliarder norske kroner.

Det gjør filmen til den mest inntjenende filmen i USA noensinne.

– Dette er et historisk øyeblikk for Star Wars, for Lucasfilm, for Disney, og for alle oss som har vært så heldige å være en del av denne reisen med fansen rundt om i verden, skriver Alan Horn, styreformann i The Walt Disney Studios.

Bronseplass

«The Force Awakens» ligger likevel «kun» på tredjeplass over filmer som har tjent inn mest på verdensbasis.

Ifølge nettstedet Boxofficemojo, som overvåker billettinntekter, befinner «The Force Awakens» seg på tredjeplass bak «Titanic» og «Avatar».

Mens «Titanic» tjente inn rundt 18,8 milliarder kroner verden over, tjente «Avatar» inn svimlende 23,9 milliarder kroner. Med 17,2 milliarder kroner ligger derfor Star Wars-filmen på bronseplass.

Det var lenge trodd at «The Force Awakens» ville bli den filmen som kunne skyve James Camerons «Avatar» ned fra førsteplassen, men det vil trolig ikke skje.

På listen over billettinntekter innad i USA troner derimot romfilmen klart på topp foran de samme filmene.

Rekorder

I tillegg til å bli den mest inntjenende filmen i USA har også «The Force Awakens» satt en rekke andre rekorder.

Svarte til forventningene

Siden Disney i 2012 kjøpte opp rettighetene til Star Wars-universet fra George Lucas og annonserte at de ønsket å lage en ny trilogi, har forventningene vært skyhøye.

Da publikum og kritikere endelig fikk se den første filmen i desember i fjor, ble det klart at Disney hadde klart å oppfylle disse forventningene.

Filmpolitiet rullet blant annet terningkast seks, og i skrivende stund har over én million nordmenn sett filmen på kino.

Flere kulturnyheter