Normal

Star Wars-filmen «The Force Awakens» slår alle rekorder – men ikke i Norge

«The Force Awakens» satte rekord i USA og Canada allerede på premieredagen, men i Norge må den syvende Star Wars-filmen se seg slått av James Bond og Christian Grey.

Bilde fra Star Wars: The Force Awakens

SUKSESS: «Star Wars: The Force Awakens» er allerede en gigantisk økonomisk suksess.

Foto: Filmweb/Disney

«The Force Awakens» har spilt inn over 4,5 milliarder kroner de første dagene på kino og har allerede satt flere besøksrekorder.

Regner man med forhåndsvisningen med i tallene, så slår The Force Awakens den tidligere rekorden for beste fredag, beste åpningsdag og beste éndagsinntjening.

I Norge dro 142 632 på kino for å se filmen i premierehelgen. Dermed kommer filmen på en tredjeplass over filmene med best åpningshelg her hjemme.

«The Force Awakens» er slått av «James Bond: Spectre» som ble sett av 178 982 norske kinogjengere og Fifty Shades of Grey med sine 145 818 besøkende i åpningshelgen.

  • Les P3s spoiler-frie anmeldelse av filmen her!

Pengene renner inn

Den sjuende Star Wars-filmen er blitt et globalt fenomen, og i USA og Canada har filmen slått alle rekorder.

Så langt har den spilt inn 238 millioner dollar i Nord-Amerika, opplyser Disney-konsernet. Dinosaurfilmen «Jurassic World» hadde den forrige rekorden for beste åpningshelg, den tjente inn 208,8 millioner dollar i løpet av de første dagene.

Filmen satte rekord i USA og Canada allerede på premieredagen, da den spilte inn 57 millioner dollar. Den forrige åpningsdagsrekorden ble satt av den siste Harry Potter-filmen i 2011, den spilte inn totalt 43,5 millioner dollar åpningsdagen

Høye lønnsutgifter for Disney

Ifølge Daily Mail skal Disney skal ha vært så interesserte i å få Harrison Ford tilbake i rollen som Han Solo at de var villige til å betale et honorar på 220 millioner kroner. I tillegg skal stjernen få 0,5 prosent av filmens bruttoinntekter, som allerede er skyhøye.

Lønnen til medspillerne Daisy Ridley og John Boyega er på nærmere fire millioner kroner. Til sammenligning fikk Ford 90.000 kroner for den første innsatsen som Han Solo i 1977.

Harrison Ford på festpremiere

PENSJONEN ER SIKRA: Skuespiller Harrison Ford (73) fikk 220 millioner for å spille i den syvende Star Wars-filmen, og får en prosentandel av filmens bruttoinntekter.

Foto: JUSTIN TALLIS / Afp

Kulturstrøm

Flere kulturnyheter