Star Wars har spilt inn én milliard dollar på rekordtid

«Star Wars: The Force Awakens» har spilt inn over én milliard dollar etter bare 12 dager på kinolerretet. Det er rekord.

Bilde fra Star Wars: The Force Awakens

GODE TALL: 'Star Wars: The Force Awakens' slår mange rekorder.

Foto: Filmweb/Disney

Allerede premieredagen satte den syvende Star Wars-filmen mange rekorder i USA og Canada. De tidligere rekordene for beste fredag, beste åpningsdag og beste éndagsinntjening ble slått.

Nå er det en ny rekord som ryker. 12 dager etter premieren har filmen spilt inn over én milliard dollar, drøyt 9 milliarder kroner. Ingen film har rundet det beløpet på så kort tid, skriver BBC. Filmen har ennå ikke hatt premiere i Kina.

Dinosaurfilmen «Jurrasic World» hadde den forrige rekorden på 13 dager.

Star Wars-filmen spilte også inn mer penger enn noen film 1. juledag (Christmas Day) i USA. Det ble solgt billetter for 49,3 millioner dollar.

I Norge ble det derimot ingen besøksrekord premieredagen. 142 632 på kino for å se filmen i premierehelgen, som gir tredjeplass over filmene med best åpningshelg her hjemme.

Kulturstrøm

 • 26,9 millioner til musikk

  Kulturrådet bevilger 26,9 millioner kroner til 227 musikkprosjekter over hele landet.

  45 av prosjektene som har fått tildeling er rettet mot barn og unge, opplyser Kulturrådet.

  – Vi ønsker et større mangfold blant søkerne til arrangørordningen, særlig når det gjelder hvilke publikumsgrupper prosjektene treffer, sier leder i musikkutvalget for arrangør- og festivalstøtte, Jan Ole Otnæs.

  Til sammen er det gitt tilskudd til flere enn 1.350 konserter over hele landet og i utlandet.

 • Artisten R. Kelly kjent skyldig

  Mandag kveld ble den tidligere artisten R. Kelly (54) funnet skyldig i blant annet menneskehandel og seksuelle overgrep. Det skriver Reuters. Rettssaken startet 18. august. Han er også siktet for kidnapping, bestikkelser og tvangsarbeid, samt å ha manipulert og truet til seg sex med mindreårige jenter.

  Juryen, som bestod av sju menn og fem kvinner, har diskutert skyldsspørsmålet siden fredag ettermiddag. Nå som juryen har funnet ham skyldig, risikerer den tidligere artisten flere tiår i fengsel. Han ble dømt skyldig på alle ni tiltalepunkter. R. Kelly hevder selv han er uskyldig.

 • Bronse i VM i kokkekunst

  Even Strandbråten Sørum fra Valdres var med i den prestisjetunge konkurransen Bocuse d'or i Lyon i Frankrike, eller verdensmesterskapet i kokkekunst. Det norske laget fikk tredjeplass i konkurransen. Innlandet har dermed fått en fersk matmedaljør.