Ailo Gaup, Mesternes mester - Ailo Gaup lovte familie og venner at han skulle ta det rolig i «Mesternes mester». Det har imidlertid vist seg å være en liten utfordring for 32-åringen... - Foto: Sidsel Linden/NRK /

Ailo Gaup lovte familie og venner at han skulle ta det rolig i «Mesternes mester». Det har imidlertid vist seg å være en liten utfordring for 32-åringen...

Foto: Sidsel Linden/NRK

Mesternes skadeliste vokser

Ailo Gaup la opp som motorcrosskjører på grunn av mange skader, men også i «Mesternes mester» går det hardt for seg når de tidligere toppidrettsutøverne kjemper om seieren.

Oisann, innholdet som skulle vises her støttes ikke lenger. Vi beklager!

Ailo Gaup, mesternes mester 2011 - Ailo Gaup gir alt i konkurransene til tross for skader. - Foto: Inger-Marit Knap Sæby/NRK.no /

Ailo Gaup gir alt i konkurransene til tross for skader.

Foto: Inger-Marit Knap Sæby/NRK.no

Med en skadeliste lang som et uvær, og som inneholder både brukne bein, ødelagt nyre og rygg- og nakkeskader, hadde tidligere motorcrossfører Ailo Gaup planer om å ta det forholdsvis rolig i årets sesong av «Mesternes mester».

Det var ikke så lett. Som NRK.no i høst kunne fortelle, måtte Gaup underveis i innspillingen sendes til sykehus på Kypros på grunn av astmaproblemer. Under en annen øvelse skadet 32-åringen kneet stygt.

Les også: – Vi har en irriterende bra tone

Nett-TV: Se tidligere sendte episoder av «Mesternes mester 2011» her

Is og smertestillende

– Det var da vi skulle gjennom en hinderbane med en 20 kilo tung sekk på ryggen, at jeg gjentatte ganger slo det beste kneet i bakken, forteller Ailo til NRK.no.

Med smertestillende tabletter og isposer har finnmarkingen forsøkt å holde smertene og hevelsen i sjakk – det blir ikke tid til mye hvile med en ny konkurranse alltid ventende rundt neste sving.

Les også: Dag Erik syklet 2000 kilometer under «Mesternes mester»

Øvelsene i «Mesternes mester» er heller ikke daglig kost for en som har metall i ankelen, lite brusk, og mangler indre leddbånd og fremre korsbånd i «det dårligste» kneet.

– For å si det sånn: Jeg løper bare når Dag Erik Pedersen ber meg om det, sier 32-åringen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Ailo Gaup, mesternes mester 2011 - Ailo kjøler ned hevelsen i kneet med isposer mellom konkurransene. - Foto: Inger-Marit Knap Sæby/NRK.no /

Ailo kjøler ned hevelsen i kneet med isposer mellom konkurransene.

Foto: Inger-Marit Knap Sæby/NRK.no

Ødelagt skulder

Også tidligere verdens beste håndballspiller, Trine Haltvik, sliter i sydenvarmen. Allerede før avreise til Kypros skadet 45-åringen seg, og startet i «Mesternes mester» med tre nesten avrevne leddbånd i skulderen.

Mesternes mester, Trine Haltvik - Trine Haltvik har slitt med en ødelagt skulder gjennom hele konkurransen. - Foto: Inger-Marit Knap Sæby/NRK.no /

Trine Haltvik har slitt med en ødelagt skulder gjennom hele konkurransen.

Foto: Inger-Marit Knap Sæby/NRK.no

Selv om legen gjorde sitt for å forklare Haltvik viktigheten av å la armen hvile i påvente av operasjon, henger toppidrettsutøveren fortsatt med i konkurransen.

– Men jeg håper jo at jeg slipper å bruke armene så mye i øvelsene som kommer, sier Haltvik til NRK.no.

Les også: Hør Frode Estils sang til Hanevold

For to uker siden så vi at skøyteløper Frode Rønning måtte trekke seg fra konkurransen på grunn av ryggsmerter.

Fortsatt er fem forhenværende toppidrettsutøvere med i kampen om «Mesternes mester»-tittelen, og hvordan det går i kveldens øvelser kan du se på NRK1 klokken 19.55.

Siste nytt: Kultur

 • Pussy Riot, Nadezjda Tolokonnikova og Maria Aljokhina - Foto: Gabrielle Graatrud / NRK /
  Foto: Gabrielle Graatrud / NRK

  Pussy Riot saksøker regjeringen

  Nadezjda Tolokonnikova og Maria Aljokhinas ble dømt til to års fengsel etter sin punk-protest mot Vladimir Putin i en kirke i Moskva i 2012.

  Nå saksøker Pussy Riot-jentene den russiske regjeringen og krever 120.000 Euro. Les mer på P3.no.

 • US-2014-YOUNG-HOLLYWOOD-AWARDS-BROUGHT-TO-YOU-BY-SAMSUNG-GALAXY- - Foto: Frederick M. Brown / Afp
  Foto: Frederick M. Brown / Afp

  Bieber fikk veldedighetspris

  Justin Bieber har etter hvert blitt kjent for sine mange skandaler, men i natt ble artisten tildelt prisen «Champ Of Charity» under «Young Hollywood Awards», skriver Daily Mail.
  Bieber ble så glad at han omfavnet prisutdeler Grace Kesablak.

 • Video Intervju: Morten Tyldum - Foto: Nyhetsspiller /
  Foto: Nyhetsspiller

  Ny Hollywood-film for Tyldum

  Den norske regissøren Morten Tyldum skal regissere filmen «Chain Of Events», ifølge Variety. Filmen skal basere seg på boka med samme navn av den svenske forfatteren Frederick T. Olsson. Tyldum er aktuell med filmen «The Imitation Game».

Kultur og underholdning på TV og radio

Kulturprogram - nyhetsprogram
Musikalsk fest i mange sjangre med Totto Mjelde og Tarjei Strøm som lokførere. 
Gjester, spalter, humor, konkurranser og den aller beste musikken
Hvem er det som bestemmer hvordan historiske hendelser skal huskes? Er det historikerne eller øyenvitnene? Et all-europeisk nettsted gir deg alt du måtte ønske under en paraply, både de store og de små historiene. / Hun var den uekte datteren av en kaptein og en slavekvinne, men vokste opp blant sosieteten i England på slutten av 1700-tallet. Nå kommer filmen om Dido Elizabeth Belle som bidro til at slaveriet ble opphevet i Storbritannia. / Hva får du hvis du setter en tribune ut mot havet? En strøm av assosiasjoner. / Selfiestafetten fortsetter, vi ringer dagens forfatter / Hvordan få barn og unge til å lese bøker innimellom dataspillene og mobilbruken? / Vi byr på avhengighetsdannende mobil-spill, rock fra 70-tallet og en svensk tegneserieskaper med eget radioprogram i dagens Anbefalingspanelet / Vi blir bedre kjent med datidens Oprah Winfrey i vår serie om glemte historiske kvinner.