Ailo Gaup, Mesternes mester - Ailo Gaup lovte familie og venner at han skulle ta det rolig i «Mesternes mester». Det har imidlertid vist seg å være en liten utfordring for 32-åringen... - Foto: Sidsel Linden/NRK /

Ailo Gaup lovte familie og venner at han skulle ta det rolig i «Mesternes mester». Det har imidlertid vist seg å være en liten utfordring for 32-åringen...

Foto: Sidsel Linden/NRK

Mesternes skadeliste vokser

Ailo Gaup la opp som motorcrosskjører på grunn av mange skader, men også i «Mesternes mester» går det hardt for seg når de tidligere toppidrettsutøverne kjemper om seieren.

Oisann, innholdet som skulle vises her støttes ikke lenger. Vi beklager!

Ailo Gaup, mesternes mester 2011 - Ailo Gaup gir alt i konkurransene til tross for skader. - Foto: Inger-Marit Knap Sæby/NRK.no /

Ailo Gaup gir alt i konkurransene til tross for skader.

Foto: Inger-Marit Knap Sæby/NRK.no

Med en skadeliste lang som et uvær, og som inneholder både brukne bein, ødelagt nyre og rygg- og nakkeskader, hadde tidligere motorcrossfører Ailo Gaup planer om å ta det forholdsvis rolig i årets sesong av «Mesternes mester».

Det var ikke så lett. Som NRK.no i høst kunne fortelle, måtte Gaup underveis i innspillingen sendes til sykehus på Kypros på grunn av astmaproblemer. Under en annen øvelse skadet 32-åringen kneet stygt.

Les også: – Vi har en irriterende bra tone

Nett-TV: Se tidligere sendte episoder av «Mesternes mester 2011» her

Is og smertestillende

– Det var da vi skulle gjennom en hinderbane med en 20 kilo tung sekk på ryggen, at jeg gjentatte ganger slo det beste kneet i bakken, forteller Ailo til NRK.no.

Med smertestillende tabletter og isposer har finnmarkingen forsøkt å holde smertene og hevelsen i sjakk – det blir ikke tid til mye hvile med en ny konkurranse alltid ventende rundt neste sving.

Les også: Dag Erik syklet 2000 kilometer under «Mesternes mester»

Øvelsene i «Mesternes mester» er heller ikke daglig kost for en som har metall i ankelen, lite brusk, og mangler indre leddbånd og fremre korsbånd i «det dårligste» kneet.

– For å si det sånn: Jeg løper bare når Dag Erik Pedersen ber meg om det, sier 32-åringen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Ailo Gaup, mesternes mester 2011 - Ailo kjøler ned hevelsen i kneet med isposer mellom konkurransene. - Foto: Inger-Marit Knap Sæby/NRK.no /

Ailo kjøler ned hevelsen i kneet med isposer mellom konkurransene.

Foto: Inger-Marit Knap Sæby/NRK.no

Ødelagt skulder

Også tidligere verdens beste håndballspiller, Trine Haltvik, sliter i sydenvarmen. Allerede før avreise til Kypros skadet 45-åringen seg, og startet i «Mesternes mester» med tre nesten avrevne leddbånd i skulderen.

Mesternes mester, Trine Haltvik - Trine Haltvik har slitt med en ødelagt skulder gjennom hele konkurransen. - Foto: Inger-Marit Knap Sæby/NRK.no /

Trine Haltvik har slitt med en ødelagt skulder gjennom hele konkurransen.

Foto: Inger-Marit Knap Sæby/NRK.no

Selv om legen gjorde sitt for å forklare Haltvik viktigheten av å la armen hvile i påvente av operasjon, henger toppidrettsutøveren fortsatt med i konkurransen.

– Men jeg håper jo at jeg slipper å bruke armene så mye i øvelsene som kommer, sier Haltvik til NRK.no.

Les også: Hør Frode Estils sang til Hanevold

For to uker siden så vi at skøyteløper Frode Rønning måtte trekke seg fra konkurransen på grunn av ryggsmerter.

Fortsatt er fem forhenværende toppidrettsutøvere med i kampen om «Mesternes mester»-tittelen, og hvordan det går i kveldens øvelser kan du se på NRK1 klokken 19.55.

Siste nytt: Kultur

 • Amy Winehouse - Foto: Tim Ireland / Ap
  Foto: Tim Ireland / Ap

  Avduket Amy Winehouse-statue

  Søndag, på det som ville vært 31-årsdagen til Amy Winehouse, avduket familie og venner statuen av henne i London. – En trist, men vakker, dag, skrev pappa Mitch Winehouse på Twitter på forhånd om anledningen.

 • Y-blokka - Foto: Gaute Zakariassen, NRK /
  Foto: Gaute Zakariassen, NRK

  10.000 besøkte regjeringskvartalet

  Denne helga fikk publikum slippe inn i Y-blokka og høyblokka i regjeringskvartalet. Statsbygg opplyser at 10.000 besøkende var innom, og at besøket var jevnt fordelt mellom de to blokkene. Y-blokka skal rives, mens høyblokka får stå.

 • Frøken Julie - Foto: Nordisk Film Distribusjon AS /
  Foto: Nordisk Film Distribusjon AS

  Skral åpning for «Frøken Julie»

  Liv Ullmann-regisserte «Frøken Julie» hadde kinopremiere fredag, men har ikke slått bredt an. Bare 3000 solgte billetter er fasit så langt. Filmen fikk terningkast fem av NRK, og blir omtalt som «nydelig og opprivende».

Kultur og underholdning på TV og radio

Kulturprogram - nyhetsprogram
Musikalsk fest i mange sjangre med Totto Mjelde og Tarjei Strøm som lokførere. 
Gjester, spalter, humor, konkurranser og den aller beste musikken
Hvem er det som bestemmer hvordan historiske hendelser skal huskes? Er det historikerne eller øyenvitnene? Et all-europeisk nettsted gir deg alt du måtte ønske under en paraply, både de store og de små historiene. / Hun var den uekte datteren av en kaptein og en slavekvinne, men vokste opp blant sosieteten i England på slutten av 1700-tallet. Nå kommer filmen om Dido Elizabeth Belle som bidro til at slaveriet ble opphevet i Storbritannia. / Hva får du hvis du setter en tribune ut mot havet? En strøm av assosiasjoner. / Selfiestafetten fortsetter, vi ringer dagens forfatter / Hvordan få barn og unge til å lese bøker innimellom dataspillene og mobilbruken? / Vi byr på avhengighetsdannende mobil-spill, rock fra 70-tallet og en svensk tegneserieskaper med eget radioprogram i dagens Anbefalingspanelet / Vi blir bedre kjent med datidens Oprah Winfrey i vår serie om glemte historiske kvinner.