Hopp til innhold

Har prøvespilt for «Homeland»

Skuespiller Espen Klouman Høiner har prøvespilt for en rolle i den nye sesongen av «Homeland».

Høiner forteller at han har prøvespilt for Homeland

PRØVESPILL: Skuespiller Espen Klouman Høiner bekrefter til NRK at han har prøvespilt for en rolle i «Homeland», men kan ikke bekrefte om han blir å se på TV til høsten.

I et intervju med NRK (som du kan se over) bekrefter skuespiller Espen Klouman Høiner at han har prøvespilt for en rolle i den amerikanske suksesserien «Homeland», som baserer seg rundt CIA-agenten Carrie Mathison.

– Ja, jeg kan bekrefte det. I vinter var jeg en tur over på vestkysten i USA og snakket jeg med noen castingfolk. Da gjorde jeg noen prøvefilminger, blant annet til Homeland, sier han.

Høiner, kjent fra blant annet tv-serien «Kampen om tungtvannet» på NRK vil ikke si om han fikk rollen.

– Jeg kan hverken avkrefte eller bekrefte noe som helst. Men jeg kan si at ja, jeg har vært med på prøvefilming til «Homeland», sier en smilende Høiner.

Ny sesong

Sesong fem av «Homeland» har premiere i USA 4. oktober, hvor handlingen er lagt til Europa hvor Carrie Mathison, spilt av Claire Danes, jobber for et sikkerhetsselskap i Berlin.

Handlingen skal finne sted flere år etter hendelsene i sesong fire, og kan altså inneholde en nordmann.

Klouman Høiner forteller at han både deltok på faktiske prøvefilminger og prøvefilminger med «self tapes», hvor han filmet seg selv og spilte mot en annen skuespiller.

Hvordan gikk prøvefilmingen?

– Jeg syns det gikk ganske bra. Vi har også hatt noen prøvefilminger med «self tapes» hvor jeg filmer meg selv og spiller med en annen skuespiller. Det er vel det jeg kan si.

FN-observatør

Kampen om tungtvannet

SKUESPILLER: Espen Klouman Høiner har prøvespilt for en rolle i «Homeland». Skuespilleren spilte rollen som Leif Tronstad i tv-serien «Kampen om tungtvannet».

Foto: Filmkameratene AS/Jiri Hanzl / Filmkameratene AS/Jiri Hanzl

Høiner sier ikke noe om hvor stor rolle karakteren han prøvespilte for har, men sier det er en ny karakter som dukker opp i den nye sesongen.

– Det er for en ny rolle som dukker på i den kommende sesongen, som en skandinavisk FN-observatør, sier han.

Høiner spilte rollen som Leif Tronstad i Kampen om tungtvannet, som ble sendt i vinter på NRK. Han har også spilt i filmer som «Reprise», «Upperdog» og «Switch».

Kulturstrøm

  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser.

  • Aaron Sorkin skriv «The Social Network»-oppfølgar

    Aaron Sorkin held på med eit manus til det han kallar «ein slags The Social Network-oppfølgar», fordi han meiner Facebook har skulda for storminga av Kongressen i USA 6. januar 2021.

    Det sa Sorkin under ei direktesending av podkasten «The Town». Han vil derimot ikkje seia kvifor han meiner Facebook står bak storminga.

    Sorkin fekk ein Oscar for manuset til dramafilmen The Social Network frå 2010, regissert av David Fincher. Filmen tek for seg oppstarten av Facebook.

    Sorkin har tidlegare sagt at han ønsker å skriva ein oppfølgar som utforskar «den mørke sida» av Facebook, særleg dersom Fincher vil regissere.

    Aaron Sorkin
    Foto: GARY HERSHORN / Reuters