Hopp til innhold

George Lucas med krass kritikk av Disneys Star Wars

The Force Awakens har blitt en gigantsuksess, men George Lucas er ikke fornøyd med Disneys første Star Wars-film.– Jeg solgte dem til hvite slaveeiere, sier Lucas.

George Lucas

KRASS: George Lucas har aldri vært kjent for å holde tilbake i sin kritikk, noe han heller ikke gjør mot Disneys nye Star Wars-film.

Foto: Stefanus Ian / AFP

J. J. Abrams

REGISSØR: J.J. Abrams, som er 21 år yngre enn George Lucas, har regi på den nye Star Wars-filmen.

Foto: ED JONES / Afp/NTB Scanpix

Star Wars: The Force Awakens siden premieren 14. desember spilt inn over 1,2 milliard dollar. Den har blitt elsket av både fans og de fleste kritikerne, men mannen bak filmene er uenig.

I et intervju med Charlie Rose i CBS sier Star Wars-skaper George Lucas at han aldri var enig med Disney om hvordan filmene skulle se ut.

– De ville gjøre en retrofilm. Jeg liker ikke det. Jeg jobbet hardt med å gjøre hver film unik. Jeg gjorde dem helt ulike hverandre – ulike planeter, ulike romskip, for at det skulle kjennes nytt, sier Lucas.

Lucas kaller Star Wars «barna sine», og sammenligner Disney med slaveeiere.

– Jeg solgte dem til de hvite slavehandlerne som tar disse tingene og ... og ..., sier Lucas før han bryter ut i latter.

I intervjuet forteller han at Disney heller ikke var interessert i å ha Lucas med på laget.

– De var ikke interesserte i å involvere meg. Om de hadde gitt meg det, ville jeg bare skapt problemer. De ville ikke gjøre det jeg ville gjøre.

Se utdrag fra intervjuet under.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters