Japan Olympics Tokyo 2020 Costs
Foto: Shizuo Kambayashi

Sommer-OL i Tokyo 2020

Oppsummert

Den japanske hovedstaden Tokyo ble 7. september 2013 tildelt sommer-OL og Paralympics i 2020. Sommer-OL arrangeres 24. juli - 9. august. Paralympics arrangeres 25. august - 6. september.

 • Mo Farah satser på 10.000 i OL

  Mo Farah varsler at han vil løpe 10.000-meter i Tokyo-OL i 2020 etter at han de siste årene kun har satset på maraton. Nå dropper han maraton for å satse på OL-gull på 10.000-meter, annonserer han fredag. Mo Farah har OL-gull på distansen fra både London og Rio.

  Mo Farah
  Foto: Ben Stansall / AFP
 • IOC vil flytte maraton fra Tokyo

  Den internasjonale olympiske komité (IOC) ønsker å flytte maraton- og kappgangøvelsene under OL fra Tokyo til Sapporo for å unngå heteproblematikken. IOC viser til at temperaturen i Sapporo er fem-seks grader lavere på tidspunktet det er planlagt avviklet.

  Japan Olympics Tokyo 2020 Costs
  Foto: Shizuo Kambayashi
 • Frykter meslinger og heteslag i OL

  En av Japans mest fremtredende leger slår alarm om at OL i Tokyo vil legge et betydelig ekstra press på landets leger på et tidspunkt der lokale familier er aller mest utsatt for heten.

  Kimiyuki Nagashima sier til nyhetsbyrået AFP at heteslag er den største faren, men advarer også mot smittsomme sykdommer. Spesielt meslinger siden mange japanere ikke gis tilstrekkelige vaksinasjon som barn. I fjor sommer måtte nær 93.000 mennesker søke akutt medisinsk hjelp i Japan som følge av varmen. 159 av dem døde. De fleste av tilfellene fant sted i perioden der OL skal arrangeres, fra 24. juli og 9. august.

  – Jeg synes ikke det er fornuftig å legge idrettsarrangementer til en upassende periode på et upassende sted kun av økonomiske og forretningsmessige hensyn, sier Nagashima som har ansvaret for den japanske legeforeningens idrettsmedisinske aktiviteter.

  Cecilia Perez ligger utmattet på bakken og får hjelp
  Foto: Jae C. Hong / Jae C. Hong

Siste nytt

 • Suveren norsk kombinertsiger

  Det norske laget gjorde det bra i hoppbakken og var åleine i tet frå start til mål i langrennet i Oberstdorf. Espen Bjørnstad, Jens Luraas Oftebro, Jørgen Graabak og Jarl Magnus Riiber gjekk kontrollert inn til ein klar siger framfor Tyskland (+1.34) og Japan (+2.50). Rennet er prøve-VM før neste års ski-VM i Oberstdorf.

  Austerrike sin veteran, Bernhard Gruber, fekk det spesielt hardt, og det som kan ha vore sjukdom hos Gruber øydela konkurransen for Austerrike.

  Riiber og Graabak
  Foto: BARBARA GINDL
 • Lundby på 5. plass

  Østerrikske Chiara Hoelzl vant hoppkonkurransen i Romania lørdag. Maren Lundby endte på 5. plass og Silje Opseth på 6. plass. Dette er Opseths beste verdenscup-plassering i karrieren.

  Maren Lundby
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix
 • Frankrike vann - Noreg skuffa

  Frankrike var favorittar og vann skiskyttarane sin parstafett med Emilien Jaquelin og Anais Bescond på startstrek. Noreg stilte med Vetle Sjåstad Christiansen og Karoline Knotten, og hang lenge med. Men med dårleg skyting på siste etappe og litt for låg fart i sporet vart det 10.-plass på Noreg i eit tett renn.

  Estland overraska alle med å skyte bra og slå Austerrike i spurten om andreplassen. Tyskland, Russland og Italia skuffa og kom alle bak Noreg.

  zNbn9ujkY5U
  Foto: Berit Roald / Berit Roald

Sendeplan

Kl. Program Kanal