Hopp til innhold

Program for OL i Tokyo: Dette er godbitene du må få med deg

OL nærmer seg slutten, men det er fortsatt flere norske medaljemuligheter. Her får du full oversikt over de olympiske lekene i Tokyo.

OL

HØYDEPUNKTER: Flere norske og internasjonale stjerner skal i aksjon i Tokyo.

OL i Tokyo arrangeres fra 23. juli til 8. august. Det offisielle programmet finner du her. I denne saken tar vi i hovedsak for oss de norske høydepunktene.

NRK sender hver dag på radio under OL. Her finner du vårt sendeskjema. Discovery har rettighetene på TV.

Søndag 8. august: Siste OL-dag – maraton og finaler

Sommer-OL i Rio Håndball Norge - Russland 37 - 38

JUBEL: Nora Mørk jubler for scoring under OL i 2016. Søndag er det OL-finale og bronsekamp i Tokyo.

Foto: Vidar Ruud / NTB

OLs siste dag starter på slaget midnatt (norsk tid), når maraton-gale Japan skal følge kampen om gullmedaljen. Norge stiller med Sondre Nordstad Moen.

På siste dag skal Norges eneste banesyklist kjempe om medaljer. Anita Yvonne Stenberg kjemper for norsk medalje i omnium.

Norge tok OL-bronse i håndball i Rio, og spiller ny bronsekamp i Tokyo. Denne gangen er Sverige motstander. Også vannpolo, volleyball og basket skal avgjøres like før OL-ilden slukkes på Olympiastadion i Tokyo.

 • 13.00: Avslutningsseremoni

Dette har skjedd i dag

00.00: Maraton, menn. Sondre Nordstad Moen endte på en skuffende 40.-plass da Eliud Kipchoge vant

03.00: Banesykling, omnium, kvinner. Anita Yvonne Stenberg leverte et sterkt ritt, og endte på femteplass

04.00: Håndball: Bronsekamp, kvinner: Norge – Sverige. Håndballjentene leverte en maktdemonstrasjon, og tok bronse

08.00: Håndball: Finale, kvinner. Frankrike knuste ROK

Sportsnyheter

Pål Golberg

Golberg forbanna etter norsk fiaskodag: – Jeg blir felt

Pål Golberg spurtet inn til en sterk 4.-plass etter fall i herrenes sprintfinale. Nordmannen mener den italienske sensasjonen Simone Mocellini burde vært disket.

Siste nytt

 • Brittney Griner tilbake på amerikansk jord

  Fredag kunne basketstjernen Brittney Griner igjen sette føttene på amerikansk jord etter ti måneder i russisk varetekt og fengsel.

  I går kom bekreftelsen på at den amerikanske landslagsspilleren var frigitt fra russisk straffekoloni etter en fangeutveksling mellom USA og Russland i De forente arabiske emirater. USA løslot våpenforhandleren Viktor Bout i bytte mot Griner.

  Griner har sittet i russisk varetekt siden februar, da hun ble siktet for narkotikasmugling. OL-vinneren hadde med seg mindre enn ett gram hasjolje, og ble i august dømt til hele ni års fengsel i straffekoloni.

  «Vi takker dere alle for gode ord, tanker og bønner», skrev Griner-familien i en pressemelding fredag.

  De ber også om respekt for privatlivet i tiden som kommer.

  Torsdag holdt president Joe Biden en pressekonferanse hvor han fortalte at Griner var på vei hjem og at hun ville være i USA i løpet av 24 timer.

  Den amerikanske regjeringen og bevegelsen «We are BG» hadde lenge jobbet med å få Griner hjem igjen til USA. De har hele veien holdt fast ved at basketspilleren var feilaktig arrestert og dømt.

  Fredag landet hun på en flyplass i San Antonio, Texas.

  Brittney Griner utveksling
  Foto: AP
 • 20 millioner skal sette ekstra fart på Idretts-Norge etter pandemien

  Regjeringen har bevilget 20 millioner kroner til Norges Idrettsforbunds arbeid for å «gjenåpne norsk idrett» etter koronapandemien.

  Det var vært rettet stort fokus mot frafallet i norsk idrett etter mer enn to år med koronautfordringer. Nå jobbes det for å løfte medlemsantallet tilbake til nivået før pandemien.

  – Norsk idrett gjør Norge bedre. Den er stappfull av hverdagshelter. Men nå trengs det et ekstra løft for å få deltakelsen tilbake på samme nivå som før pandemien. Derfor gir vi 20 millioner kroner til NIF sitt prosjekt «Tilbake til idretten», som handler om gjenåpning av idretten etter pandemien, sier kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen.

  Idrettspresident Berit Kjøll sier hun er glad for å ha regjeringens støtte i det viktige arbeidet. Målet er å ha like mange aktive og frivillige ved utgangen av 2023 som før pandemien.

  – Dette er vår viktigste oppgave i årene som kommer. Både koronapandemien og pris- og kostnadsutviklingen i det norske samfunnet har satt idretten på en alvorlig prøve, sier Kjøll.

  (©NTB)

  nif
  Foto: Stian Lysberg Solum / Stian Lysberg Solum
 • Westvold Hansen i egen klasse på Lillehammer

  Gyda Westvold Hansen ledet an på en stor norsk dag i kontinentalcuprennet i kombinert for kvinner på Lillehammer fredag.

  Westvold Hansen var overlegen i hopprennet og hadde 56 sekunders forsprang til nærmeste konkurrent foran langrennet over fem kilometer. Der økte hun ledelsen fra første stavtak.

  I mål vant Westvold Hansen rennet med ett minutt og 39 sekunders margin til lagvenninnen Ida Marie Hagen. Franske Lena Brocard ble nummer tre. Hun var slått med ytterligere et lite minutt.

  Fjerdeplassen gikk til Marte Leinan Lund, drøyt tre minutter bak Westvold Hansen. (NTB)

  Verdenscup i nordiske grener på Lillehammer
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste