Program for OL i Tokyo: Dette er godbitene du må få med deg

OL nærmer seg slutten, men det er fortsatt flere norske medaljemuligheter. Her får du full oversikt over de olympiske lekene i Tokyo.

OL

HØYDEPUNKTER: Flere norske og internasjonale stjerner skal i aksjon i Tokyo.

OL i Tokyo arrangeres fra 23. juli til 8. august. Det offisielle programmet finner du her. I denne saken tar vi i hovedsak for oss de norske høydepunktene.

NRK sender hver dag på radio under OL. Her finner du vårt sendeskjema. Discovery har rettighetene på TV.

Søndag 8. august: Siste OL-dag – maraton og finaler

Sommer-OL i Rio Håndball Norge - Russland 37 - 38

JUBEL: Nora Mørk jubler for scoring under OL i 2016. Søndag er det OL-finale og bronsekamp i Tokyo.

Foto: Vidar Ruud / NTB

OLs siste dag starter på slaget midnatt (norsk tid), når maraton-gale Japan skal følge kampen om gullmedaljen. Norge stiller med Sondre Nordstad Moen.

På siste dag skal Norges eneste banesyklist kjempe om medaljer. Anita Yvonne Stenberg kjemper for norsk medalje i omnium.

Norge tok OL-bronse i håndball i Rio, og spiller ny bronsekamp i Tokyo. Denne gangen er Sverige motstander. Også vannpolo, volleyball og basket skal avgjøres like før OL-ilden slukkes på Olympiastadion i Tokyo.

 • 13.00: Avslutningsseremoni

Dette har skjedd i dag

00.00: Maraton, menn. Sondre Nordstad Moen endte på en skuffende 40.-plass da Eliud Kipchoge vant

03.00: Banesykling, omnium, kvinner. Anita Yvonne Stenberg leverte et sterkt ritt, og endte på femteplass

04.00: Håndball: Bronsekamp, kvinner: Norge – Sverige. Håndballjentene leverte en maktdemonstrasjon, og tok bronse

08.00: Håndball: Finale, kvinner. Frankrike knuste ROK

Sportsnyheter

«Nepo» forbløffet av Carlsens trekk: – En grov tabbe av Magnus

Et vanvittig sjakkdrama utspilte seg i Dubai lørdag: Magnus Carlsen hadde et solid overtak mot Jan Nepomnjasjtsjij, men to tabbetrekk endret alt. Utrolig nok klarte nordmannen å redde remis.

Nesten-blemme fra Lægreid: – Slapp heldigvis å «ta en Heidi Weng»

Han holdt på å gå feil på oppløpet, men fjorårets store komet, Sturla Holm Lægreid, viste at han han har store planer om å følge opp suksessen. Tarjei Bø sikret norsk dobbeltseier.

Siste nytt

 • Nedtur for Kilde i comebacket

  Etter et 316 dager langt skadeavbrekk var Aleksander Aamodt Kilde tilbake i verdenscupsirkuset. Han var best på trening, men da det virkelig gjaldt holdt det ikke helt inn for nordmannen.

  Kilde hang godt med fra start, men etter henget var han halvsekundet bak. Derfra og ut tapte han tid og i mål var han 1,01 sekund bak Matthias Mayer som vant. Dermed endte comebacket med en niendeplass.

  – Det var godt å komme i gang. Jeg vil si at en topp ti-plassering er greit. Litt som forventet egentlig, men samtidig har det gått veldig bra på trening da. Så jeg hadde lagt lista litt høyere kanskje, sier Kilde til NRK.

  – Når det ble som det ble i dag, startnummer 19 på forhold hvor det har snødd en meter på toppen og samtidig mørkt og høy hastighet, da ble det litt mye på en gang for å ta hjem noen seier.

  Heller ikke for Kjetil Jansrud gikk det veien i Canada. 36-åringen havnet litt for langt bak i den øverste delen av traseen og fortsatte å tape nedover løypa. Nordmannen endte på 18.-plass.

  – Litt skuffende avstand opp til de foran meg, men samtidig kanskje av de vanskeligere forholdene jeg har kjørt på i Lake Louise noen gang, sier Jansrud til NRK.

  Adrian Smiseth Sejersted leverte bra i øverste del av løypa, men tapte en del tid nedover. Han endte til slutt på 29.-plass. Henrik Røa ble nummer 53.

  Alpine Skiing: Lake Louise Audi FIS Ski World Cup
  Foto: Sergei Belski / Reuters
 • Bayern kjempa seg tilbake på topp

  Bayern München er igjen på topp av Bundesliga, etter at Borussia Dortmund fekk låne tabnelltoppen i nokre timar.

  Men det heldt hardt for den bayerske storklubben. Det blei med 1-0 over botnlaget Armenia Bielefeld heime på Olympiastadion, etter at Leroy Sané scora etter 71 minutt.

  Bayern er eitt poeng framfor Dormund, som med Erling Btraut Haaland tilbake på scoringslista slo Wolfsburg 3-1 tidlegare på dagen.

  Dei to topplaga skal møtest i Dortmund komande helg.

  Leroy Sane
  Foto: CHRISTOF STACHE / AFP
 • Meir trøbbel for Juventus

  Juventus gjekk på sitt tredje heimetap for sesongen med 0-1 for Atalanta laurdag. Duvan Zapata scora etter 28 minutt, og heimelaget greidde aldri å svare.

  Juventus er dermed nummer 8 i Serie A, 11 poeng bak serieleiar Napoli. Atalanta er nummer fire.

   Norge - Sør-Korea
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal